"Motajnički vuk" osvojio Rumuniju

Folklorno udruženje građana „Motajički vuk“ iz Sitneša osvojio je prvo mjesto na 25. Internacionalnom festivalu folklora za djecu i omladinu.

Republika Srpska 30.07.2019 | 15:25
"Motajnički vuk" osvojio Rumuniju
Folklorno udruženje građana „Motajički vuk“ iz Sitneša osvojio je prvo mjesto na 25. Internacionalnom festivalu folklora za djecu i omladinu pod nazivom „Catalina“ koji je održan proteklog vikenda u rumunskom gradu Jašiju.

U konkurenciji vokalnih izvođača, Sitnešani su sa vokalnom grupom osvojili drugo mjesto.

Ovaj uspjeh je tim značajniji, jer je ostvaren u konkurenciji 29 kulturno-umjetničkih društava iz Španije, Rusije, Poljske, Makedonije, Rumunije i Bosne i Hercegovine.



Osim muzičkog programa, u toku festivala održan je i Sajam umjetnosti i starina na kome su učestvovali izlagači iz cijele Rumunije.

Članovi FUG-a „Motajički vuk“, vratili su se iz Rumunije ponosni na veliki takmičarski uspjeh, ali i sa lijepim utiscima o boravku u ovoj zemlji, gdje su primljeni sa iskrenim gostoprimstvom i prijateljstvom domaćina, što će im, kako kažu, ostati u nezaboravnom sjećanju.

(BN/S.K)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dotaknuli smo dno

30.07.2019 18:19

Naravno, ovakve stvari niko i ne komentariše, a kada su naši "kvazi političari" u pitanju onda po stotinu komentara i prepucavanja. Bravo za Motajički vuk, bravo za Sitneše!

ODGOVORITE