Saslušani radnici MUP-a u Milićima

Pripadnici Uprave krim policije, po nalogu Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo, saslušali su, krajem prošle sedmice, komandira PS Milići Slavka Boškovića zbog sumnje da je pomogao Slaviši Juroševiću, organizatoru zločinačke grupe koja je pokušala likvidirati Vasiljevića, da pobjegne iz BiH.

Republika Srpska 29.07.2019 | 14:54
Saslušani radnici MUP-a u Milićima
Bošković je negirao sve optužbe.



Saslušan je i inspektor Predrag Krstić, koji je, početkom juna ove godine, prilikom hapšenja jednog od napadača Milutina Kandića, pripadnicima Jedinice za podršku, (koja je privodila napadače), prećutao da se pred Kandićevom kućom nalazi Juroševićev Golf 7.

Krstić je slagao pripadnike JZP da je riječ o službenom vozilu firme "Boksit", a ne Juroševićevom privatnom automobilu.

Nema dileme da je u tom trenutku i Jurošević bio u blizini.



Krstić je i ranije pomagao Juroševiću u zločinima, ali je, urpkos tome, opstao pripadnik MUP RS, čak napredovao od pozicije pozornika do inspektora, a poznato je da je nerijetko falsifikovao policijske dokumente kako bi prikrio kriminal počinjen po raznim osnovama.

Krstića je štitio godinama Goran Abazović, načelnik Policijske uprave Zvornik, o čemu svjedoči činjenica da su protiv njega podnesene četiri krivične prijave, ali sve su završile u košu za smeće.

Jurošević je, 15.04.2015., u Domu zdravlja u Milićima pucao u Ljubišu Pantića i teško ga ranio. Do pokušaja ubistva Pantića došlo je nakon njegovog fizičkog sukoba sa Juroševićem, nakon čega su obojica odvedeni u Dom zdravlja. Jurošević je hicem pogodio Pantića u nogu, a metak je završio u zidu ordinacije.



Na ulasku u Dom zdravlja oduzet je pištolj Juroševiću, ali mu ga je ponovo dao upravo Krstić, nakon čega je teški zločinac Jurošević pucao u Pantića.

Umjesto da bude procesuiran, Krstić je napredovao i postao inspektor, a Jurošević je zbog pokušaja ubistva Pantića kažnjen samo sa 800 KM. Toliko je tada koštao život u RS, sada je cijena još i manja.



Ranije sam objavio da je ubisvo Slobodana Vasiljevića planirano je mjesecima: Prema podacima iz istrage organizovana zočinačka grupa prvobitno je imala namjeru da Vasiljevića likvidira u Bratnucu, 06.04. ove godine



"Vasiljevića su namjeravali likvidirati nakon Lovačke večeri u Bratuncu; Čekali su ga ispred ugostiteljskog objekta Koloseum, ali ih je spriječilo to što su se u blizini pojavila dva policijska automobila, pa je napad odgođen", tvrde moji izvori.

Prema njihovim riječima, u napadu, kada je pokušana likvidacija Vasiljevića, 01/02.06.o.g.,(nakon Lovačke večeri, održane u Parohijskom domu u Šekovićima) učestvovalo je ukupno 15 kriminalaca, kojima je komandovao Slaviša Jurošević, koji se nalazi u ekstradicionom pritvoru u Grčkoj.

Očekuje se da uskoro, najdalje u septembru, bude izručen BiH.



Juroševića je grčka granična policija uhapsila početkom jula, na osnovu Interpolove potjernice, kada se sa porodicom vraćao sa odmora u toj zemlji. Juroševića su, u noći napada na Vasiljevića, snimile neke od nadzornih kamera u Šekovićima, kao i još nekolicinu napadača.



Navedeno ukazuje da je Vasiljević praćen duže od dva mjeseca i da je njegovo ubistvo bilo pomno planirano.

Istragom je još, kako mi je rečeno, utvrđeno da su napadači imali zadatak od Naručioca likvidacije da metalnim šipkama zatuku Vasiljevića "do smrti" - Takav način ubistva, surov i podmukao, odabran je da bi žrtva što duže patila. I da bude "ponižen u smrti"!

Srećom, Vasiljević je preživio napad u kojem je zadobio preko trideset teških udaraca, bio je danima u komi, ali je, zahvaljujući ljekarima u UKC Tuzla, uspio da se u dobroj mjeri oporavi, iako mu je lijeva noga, smrvljena od udaraca, još uvijek u prilično teškom stanju.

Dok se čeka izručenje Juroševića, saslušavaju se osumnjičeni za pokušaj likvidacije, kao i njihovi saradnici, među kojima su i pojedini pripadnici policije.



Saslušan je već Zoran Radivojević, komandir PS Vlasenica, zbog ranijih pritisaka na Vasiljevića. Radivojević je, prema mojim saznanjima, prinao pristiske na vasiljevića, čak rekao po čijem nalogu je to radio, braneći se da je to činio "sa dobrim namjerama".

Koliko su te namjere bile "dobre" ukazuje činjenica da ga je nakon pokušaja likvidacije, tokom te noći, 02.06., pozvao jedan od egzkutor Stevan Garić.

Pitane je zbog čega je Radivojević još uvijek komandir PS Vlasenica?! Da li zbog "dobrih namjera"?!

Po nalogu tužilaštva Istočno Novo Sarajevo saslučani su i Goran Lazarević, lokalni trgovac, zbog sumnje da je učestvovao u skrivanju Juroševića, kao i Đorđe Tojčić, pripadnik OS BiH.



Tojčić je saslušan, jer je, kako se tvrdi, u noći napada na Vasiljevića bio u stalnoj komunikaciji sa napadačima Stevanom Garićem i Miljanom Milićem.

Tokom saslušanja obojici su predočeni nedvosmisleni dokazi o njihovoj umiješanosti, iako je Lazarević prvo lagao da nije ništa učinio, ali je, pritisnut dokazima, priznao.



Pripadnici Uprave krim policije MUP RS saslušali su i i Nikolu Milakovića, pripadnika PS Šekovići.



Milaković je saslušan zbog komunikacije sa Juroševićem, u noći kada je pokušana likvidacija Vasiljevića. Pokušao je to prikriti tako što je napisao Službenu zabilješku 12.06., deset dana nakon napada, u kojoj je navedeno "da je imao poziv od Juroševića", kako bi opravdao svoje ušešće u zločinu, ali postoje dokazi da laže.

Važno je navesti da su pripadnici PS Šekovići i PS Milići prvobitno pokušali minimizirati zločin, ističući da je "došlo do tuče", ali je nadležni tužilac odbio takvu kvalifikaciju kada je saznao da je Vasiljević pretučen metalnim šipkama i istraga se vodi o pokušaju likvidacije na posebno surov i podmukao način. Nema dileme da je pokušano zataškavanje namjere da Vasiljević bude ubijen.

U tom pokušaju zataškavanja učestvovali su, kako se tvrdi, pojedini pripadnici PS Šekovići i PS Milići.

Vasiljevića su pokušali likvidirati 01/02.06. (u ponoć) ove godine; bio u komi danima, ali je uspio da preživi, što je, kako ljekari smatraju, ravno čudu.

Vasiljevića je organizavovana kriminalna grupa napala ispred Parohijskog doma u Šekovićima i zadala mu preko trideset udaraca metalnim šipkama. Prvo je snažno, sa leđa, udaren u glavu, nakon čega su nastavili da ga masakriraju bez milosti.

Polomljena mu je, od udaraca, lobanja i lijeva noga na nekoliko mjesta. Upravo zbog toga operisan je dva puta, a pred njim je još nekoliko operativnih zahvata, kako bi se sanirale sve teške povrede.

Niko od prisutnih, prilikom pokušaja likvidacije Vasiljevića, nije ni pokušao da spriječi ovaj zločin.

ubicama nije pošlo za za rukom da likvidiraju vasiljevića, a nikako se ne smije dozvoliti da prođu sa blagim kaznama, jer bi to bila nagrada za pokušaj ubistva, a ne sankcija.

Poznat je i Naručilac ovog ubistva, ali policija, a ni tužilaštvo još uvijek ga nisu priveli. Režim nastavlja na taj način da štiti svoje članove koji sebe doživljavaju kao "bogove" i odlučuju o životu i smrti. (nastaviće se)

slobodanvaskovic.blogspot.com

Komentari / 37

Ostavite komentar
Name

Marko

29.07.2019 13:04

Doaka njima Vaske izgleda jednom po jednom svima. Ovih osam u zatvoru a Dukicu se ne pise bolje

ODGOVORITE
Name

Milići

29.07.2019 21:09

Slobodane legendo daj objavljuj ta pisma sto kazes da ti Dukic salje, i moli te za dogovor. Daj, molimo se za tebe da ga strpas u zatvor.

Name

Re

30.07.2019 05:49

Odnijela ih policija na vjestacenje kod grafologa. Glupan pisao svojerucno cirilicom

Name

Bravo

30.07.2019 09:10

Pa eto, to su čisti dokazi, ako i posle pisanja ovih pisama Rajko ne bude uhapšen onda Slobo napušta policiju

Name

Lucija

30.07.2019 12:43

Da ih imaš odmah bi ih objavio! Kakav grafolog, tebi sve završavaju društvene mreže i plaćenici u vrhu! Isto si govorio i za nalaze iz bolnice, nismo vidjeli ništa osim dva šava na glavi, a nismo vidjeli ni sudske presude. Tužbe nas ne interesuju, da vidimo šta su ti presudili

Name

Re

30.07.2019 18:25

A ko si ti da bi gledao? Mali mis koji se nada da ce vam Slobodan skinuti jaram sa vrata

Name

ZA ĐORĐA TOJČIĆA

31.07.2019 06:22

E MOJ ĐORĐE PA ZAR NEMAŠ NI MALO PAMETI, ZAR TI ONU DIVNU MAJKU, BAKU I DJEDA NIJE SNAŠLO ONO ŠTO NISU NIKAD ZASLUŽILI KOLIKO SU DOBRI DA JE TEŠKO NAĆI TAKVE LJUDE. PA ZAR IM NIJE I PREVIŠE BILO TO ŠTO IH JE ZADESILO PA SAD IM I TI PRAVIŠ PROBLEME. POĐI MALO OD TVOJE DIVNE MAME NEMOJ DA JE SAD I TI UBIJAŠ DOSTA JE VEĆ UBIJENA. OKANI SE DIJETE TIH KRIMINALACA, OKRENI SE MALO PREMA SVOJOJ MAJCI DOSTA JOJ JE BILO NEMOJ SAD I TI DA JE UBIJAŠ DO KRAJA. BIĆE TI NEKAD MOŽDA ŽAO ALI KASNO ĆE TI BITI. OKANI SE TIH UBICA. VIDIŠ TAJ ŠTO TI JE UBIO BRATA TAD NEHOTICE, ŠTA JE SAD TO ŠTO RADI NEHOTIČNO ILI UBICA OSTAJE UBICA I ŠTA ĆEŠ SA NJIM I TAKVIM KAO ŠTO JE ON. MUĆNI MALO TOM SVOJOM GLUPOM GLAVOM OKRENI SE PRVO PREMA SEBI I SVOJOJ MAJCI, RADIŠ I ŠTA ĆE TI TA PETLJANJA I DRUŽENJA SA NAJGORIM OLOŠEM. ĐORĐE MAJKA JE JEDNA ALI TVOJE MAJKE NEMA NIGDJE NITI TAKO STVORENJE POSTOJI. IZGLEDA DA SI POVUKAO NA DRUGU SORTU. NA TOG DJEDA RANKA, BABU I MAJKU ŠTO ZA TEBE ŽIVOT DAJU NE LIČIŠ JER TAKVE LJUDE JE IEŠKO NAĆI, TEŠKO JE NAĆI TAKVU DOBROTU. MORA DA SI POVUKAO NA ĆAĆU KOJI VAS JE OSTAVIO KAO MALE TO TI JE ZNAK DA VAS NIJE NI VOLIO. DA VAS JE VOLIO NE BIH VAS NI NAPUSTIO. PREMA TOME DIJETE DRAGO PRVO MORAŠ DA ZNAŠ DA TI JE MAJKA NAJVEĆI PRIJATELJ A TI OSTALI SU TI SAMO NEPRIJATELJI, ČUDO ONI SVOJU DJECU NE UKLJUČE U TE ZVJERSKE POSLOVE MUĆNI MALO TOM GLUPOM GLSVOM. NE SLUŽI GLAVA SAMO DA STOJI KAO UKRAS VEĆ I DA MUĆNEŠ MALO SA NJOM I DA SE OKRENEŠ PREMA SVOJOJ MAJCI. BABI I DJEDU KOJI ZA TEBE I ŽIVOT DAJU A TI ETO KAKO IM SRANJA PRAVIŠ.

Name

Za Vasiljevića

31.07.2019 23:46

Vaske, osudjuješ nas što komentarišemo bez potpisa i što se javno ne pobunimo protiv Rajka. Ti si zakuvao sa njim i svaka ti čast, imaš petlju ali mnogi nemamo i nemoj da nas osudjuješ. Loša ti je to politika. Pravi mafijoz u kom se e vidiš ne radi preko fejsbuka i novina nego se zna kako, i pusti tračanje ljudi bliskih napadačima. Nisu oni krivi za njihova dela, jel treba oni da ispaštaju...sam si rekao da im garantuješ i neće ništa faliti, a uporno prozivaš sve oko njih. Nemaju njihovi prijatelji ništa sa tim a posebno supruge i djevojke koje prozivaš na pogrdan način. Budi pravi MAFIJOZ!!!

Name

Za Vasiljevića

01.08.2019 10:51

Evo ispotaviće se da je tačno to što pišem od samog napada na tebe Slobo. Na FB si objavio da na računu Juroševića ima 430 hiljada KM. To nije Rajko platio ni u ludilu !!! Jurošević i ekipa bi to morali uraditi za Rajka sa par hiljada na računu a ne sa 430. Rajko je opasno zasmetao nekom jakom igraču koji je platio Juroševića da baš on okupi Rajkove industrijalce (Jorošević im govori da ih Rajko angažuje) i odrade napad na traljav način, znajući da će biti odma pohapšeni,a Juroševiću obećana sigurna zaštita od policije i Suda. Videćemo, vrijeme ispred će pokazati, ali mislim da ne ide po planu koji su zamislili.

Name

Re

02.08.2019 06:05

Vaske je garantovao porodicama a ne saucesnicima poput Tojcica i ekipe

Name

Za Vasketa

02.08.2019 18:35

Provozas se kroz Milice, slikas se, i mislis da si faca, a to sto spominjes da ces u motel i na toranj doci mozes da okacis macku na rep... Ne smes i sam si svestan toga jer bi te izbacili naglavačke,a sa tobom i ostale mangupe... Samo mlatite po FB... Eto vidjecemo hoces li, jedva cekamo i tu spansku seriju da pogledamo.. Sretno

Name

@Роки

29.07.2019 13:14

Режим помјера линију круга ка мање битним па их хапсе али и њих осуђују на минималне казне , али до средине круга гдје сједи врх власти има још пар светлосних година.

ODGOVORITE
Name

Jadranka

29.07.2019 13:48

Hajd Lukacu dokazi da radis posteno i po zakonu.istjeraj kriminalce iz MPA

ODGOVORITE
Name

Lukac

29.07.2019 14:19

Ja svoje ne diram.

Name

RE

29.07.2019 14:20

MINISTRI, VIŠKOVIĆA, CVIJANOVIĆKE, DODIKA, DUKIĆA NISU NI SA ČIM UPOZNATI NEGO GDJE DIPLOMU KUPITI I FALSIFIKOVATI RAČUN. KADA ĆE SUNCE UGLEDATI AFERE ŽARKA LAKETE I NJEGOVIH PRIVATNIH FIRMA. KOŠARAC JE NJEGOVA DESNA RUKA.

Name

055

29.07.2019 14:52

Ako hoce da robijaju i jedni i drugi neka stite kriminalca! Sve je poznato.Jednacina bez nepoznatih! Da vidimo snagu institucija,samo da ne cujem onu bljuvotinu "institucije rade svoj posao" ili Viskovic da kaze ja sam legalista,lopove treba vjesati,eto i njmu prilike da dokaze da nije lazov kO sto i jeste!

ODGOVORITE
Name

milići

30.07.2019 12:44

Daj dokaze, pa će Višković reagovati.

Name

Dule

29.07.2019 15:16

Ovo je dokaz da kriminalce u MUP u RS niko ne dira. Od ovih ce biti uzete izjave i na tome će se zavrsiti. Nece odgovarati ni za sta. A oni policajci koji ukazuju na kriminal u MUP u RS su meta za odstrel i bivaju progonjeni i šikanirani!!!

ODGOVORITE
Name

Dulu

29.07.2019 21:05

Aćimoviću zavidim ti na hrabrosti, i tome što sad možeš javno da prepričavaš izdešavana nedjela prema tebi,poštenom policajcu, kao i Slobi. Ali kolege moćnici koji su iznad vas drže sve u svojim rukama, i odlučuju šta i kako. Evo vidimo da ni sad prema Slobi nisu fer, ipak im je kolega policajac pretučen i to na krajnje ponizan način. OVO SE NE PAMTI OD KAKO POSTOJI "REPUBLIKA SRPKA"

Name

Dušica

30.07.2019 12:45

Pa MUP ti je Vasiljević, dva posla govedo ima na državnim jaslama, koje mu narod puni

Name

Mup

29.07.2019 16:03

Slobodan Vasiljevic nije bilo ko , gledajte kako se podigla čitava bezbjednosna aparatura kako bi se ovaj gnusni zločin razotkrio a nalogodavci, počinioci i izvršioci što adekvatnije kaznili. Samo je lud čovjek mogao da naredi napad na čovjeka koji iza sebe ima ogromno obavještajno, bezbjednso i operativno iskustvo. Samo lud čovjek je moga da naredi napad na čovjeka koji ima najjaču agenturnu mrežu na ovim prostorima pa i u inostranstvu. O izvršiocima ne treba trošiti vrijeme i riječi , treba samo reći da su napadom na Slobdana Vasiljevića zapečatili sebi živote a živote svojih najmilijih doveli pod plast bruke i sramote.

ODGOVORITE
Name

Leo

29.07.2019 22:51

Kakav je on to obavjestajac ili paraobavjestajac...tj.ciji?

Name

Mup

30.07.2019 05:47

Srpski. Zanima li te jos nesto?

Name

Re

30.07.2019 09:20

Slobodan Vasiljević ima legitimaciju policije, tačno je , ali znate li koje poslove obavlja??? Poslove "MAMCA", njega koriste kao mamac za ribu ili već šta... Krupnim ribama kao što je Dukić su ga poturili, da bi Dukića uništili...

Name

Zaposleni boksita

30.07.2019 12:47

Naš Predsjednik je krupna riba, al' mu ni peraja neće faliti.

Name

Milicija

29.07.2019 19:04

Vasiljevic ima znacku uprave za terorizam i sluzbeni pistolj godinama.A bio je 15 godina sluzbenik BIA. Krut i lud. Ne trpi nikog.

ODGOVORITE
Name

Brko

29.07.2019 20:52

Ijuhhh pa da je ima uhapsili bi Rajka prvog, ne bi ga preko fejsbuka prozivao.Dajte ljudi kakav Slobo i policija

Name

Ribolovac

29.07.2019 22:31

Najbolje o sebi pisati i lazno se predstavljati, kao neki cia bia bla bla bla. Sve su to puste zelje... Kakva policija kakvi bakraci.

Name

Re

30.07.2019 05:46

Cekamo Jurosevic prvo pa ide Dukic. A glupane hapsi se po nalogu tuzilastva a ne kako se kome digne

Name

momo

30.07.2019 12:49

Ni njega ne trpi niko sem banjalučana i par klošara iz Milića!!!

Name

Romanija

29.07.2019 20:29

Privedite ih

ODGOVORITE
Name

Milići

30.07.2019 09:27

Rajka ne mogu nikad uhapsiti i to je kraj. Čovjek država. Kakav Vasiljević i njegove kobajagi policijske legitimacije. Dali mu malo da pronosa da bi odradio koji prljav poslić za njih. Nemam nista od Rajka, ali je sigurno ovako.

Name

Mup

30.07.2019 12:07

Rajka cemo uhapsiti. Govorili ste

Name

Mup

30.07.2019 12:08

Govorili ste da ne smijemo uhapsiti ni njegove pratioce pa gdje

Name

Nemaju dokaze

30.07.2019 12:50

Da bi nekoga priveli, makar i na informativni razgovor, treba da postoji sumnja bar. Ovdje Vasiljević sam gradi slučaj, sam će ga i izgubiti. Neka bolje razmisli ko ga je tukao i zbog čega

Name

Rajku Dukiću

01.08.2019 10:58

Rajko vrišti i negira bilo kakvo učestvovanje u napadu a i dalje mu radi supruga napadača Milutina Kandića Cige u boksitovom Specijalističkom... Svi mediji prenose da Rajko isteruje iz firme supružnike koji napuste potrebne kadrove, jamu, vozače itd. a da ne istera za ovakvo djelo. Rajčine tu si se izofirao.

ODGOVORITE
Name

Sistem 32

03.08.2019 23:03

Pišaj na brkatog Dukića

ODGOVORITE