SAD: Mogući napadi na Kosovu

Amabasada SAD u Prištini objavila je na svom sajtu upozorenje američkim državljanima da tokom ljetne sezone na Kosovu ostaju povišene mjere bezbjednosti.

Srbija 27.07.2019 | 07:45
SAD: Mogući napadi na Kosovu
Te mjere ostaju na snazi zbog "aktuelne prijetnje koje predstavljaju transnacionalne terorističke organizacije i pojedinici koji zagovaraju ekstremističke ideologije", navodi se u upozorenju koje je na sajtu objavljeno u četvrtak.

U poruci upućenoj građanima SAD se dodaje da su ekstremisti i dalje fokusirani na turističke lokacije, velike javne skupove, tržne centre, prometne puteve, kao i druga mjesta koja posjećuju građani zapadnih zemalja.

Ambasada preporučuje dodatnu opreznost na takvim lokacijama i praćenje lokalnih medija.

Ambasada u Prištini je i ranije na svom sajtu objavljivala slična upozorenja u vezi bezbjednosti, a jedno od njih izdato 31. maja takođe se odnosilo na opasnosti od mogućih aktivnosti terorističkih grupa u regionu Balkana.

(Nezavisne novine)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

menejeb

27.07.2019 08:11

Ameri i njihove preporuke.Oni su drzali dugo godina BiH poslije rata kao visokorizicnu zemlju za putovanje.A Amerika je bila rizicnija od BiH.hahahahahaa

ODGOVORITE
Name

Sasa

27.07.2019 08:15

Isto "upozorenje"su izdali i u maju,dan prije upada siptarske policije na sjever Kosmeta.Pojedini drugovi iz Srbije mi kazu da su u toku pozivi vojnim obveznicima,narocito u Sumadiji.Bog neka nam je u pomoci.

ODGOVORITE
Name

Rade

27.07.2019 13:34

Hoće da zaokruže teritoriju Kosova....naravno uz pomoć ovih naših...Kosovo do sada nije izgubljeno vec je od raznih naših političara prodato i predato....Al ti isti bi ga i priznali da se ne boje.... Ne vidim da postoji takav političar da može i smije potpisati priznanje nezavisnosti Kosova