Kakve veze ima Dodik sa NS RS?!

"Prvo što nije normalno jeste da član predsjedništva pokreće izmjene Poslovnika o Skupštini, kao što je potpuno čudno da mi u Skupštini Republike Srpske raspravljamo o gradnji Pelješkog mosta. Ne može biti normalno, kad nas ne vode normalni ljudi", rekao je Stanivuković.

Republika Srpska 26.07.2019 | 18:06
Kakve veze ima Dodik sa NS RS?!
Nakon što je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio da će tražiti izmjenu poslovnika NS RS putem koje želi ograničiti diskusiju poslanika ove skupštine reagovali su poslanici PDP-a i SDS-a Draško Stanivuković, Jelena Trivić i Nebojša Vukanović (SDS).

"Ozbiljni parlamenti u svijetu imaju, recimo, o jednoj tački dnevnog reda vrijeme u kojem se bave tom pričom. Može da govori jedan u ime partije ili pet, ali svakako imaju svoje vrijeme i to je gotovo. Tako da i to treba učiniti, vratiti dignitet Parlamentu i skloniti ovu lakrdiju koja je skrnavljenje procedura", rekao je Dodik.

Mladi članovi Narodne skupštine pak navode da je na pomolu nova najava gušenja  demokratije u RS, ovaj put od člana Predsjedništva BiH. 

"Prvo što nije normalno jeste da član predsjedništva pokreće izmjene Poslovnika o Skupštini, kao što je potpuno čudno da mi u Skupštini raspravljamo o gradnji Pelješkog mosta. Ne može biti normalno, kad nas ne vode normalni ljudi", rekao je Stanivuković.

On kaže da treba uvesti sankcije i za "ćutologe". Predlaže da "ćutolozi" i predsjednik NS RS, koji je minimalno na Skupštini, bude plaćen u skladu s tim, odnosno da Poslovnik predvidi novčane kazne za one koji ništa ne rade, a za to uredno primaju punu platu.

"Očigledno je Dodik svjestan da će i dalje biti njegovih izmišljenih vitalnih nacionalnih interesa te da će morati opet dolaziti u NS RS i da se s nas troje ne može nositi”, navodi Stanivuković.

Poslovnik Narodne skupštine Republike Srpske izmijenjen je posljednji put prije dvije godine. Predviđa deset minuta diskusije, repliku dva puta i jedan krivi navod od po tri minuta.

"Dodik je svjestan nemoći i poraza njegovih poslanika u Narodnoj skupštini, da je u direktnom sukobu mišljenja i ideja s opozicionim poslanicima SNSD-a potopljen i da su svjesni da su upravo skupštinske rasprave promijenile stavove javnog mnijenja. Zbog nemoći i inferiornosti Dodik i SNSD pokušavaju promijeniti Poslovnik, ograničiti diskusije poslanika jer su svjesni da ne mogu da pariraju najagilnijim poslanicima opozicije", kaže Vukanović.

Treba podsjetiti da se rasprava o vitalnom nacionalnom interesu u vezi sa zaključcima Predsjedništva BiH održana u NS RS 18. jula pretvorila u verbalni obračun Dodika sa Stanivukovićem i Vukanovićem.      

(SB)

Komentari / 29

Ostavite komentar
Name

Kum

26.07.2019 16:26

Ja bih tu sjednicu ako je treba uopste i spominjati nazvao kiki-riki kojem je istekao rok.

ODGOVORITE
Name

Siptar

26.07.2019 16:37

Jedini onaj separatista Haradinaj zove republiku pravim imenom Republika Dodik .

Name

MONOLOG

26.07.2019 17:03

UVODI SE MONOLOG, MAZALICA, ŽUNIĆ, ŠOLAJA, lažna dr. KARADŽIĆ, METUZALEM VUKOVIĆ. ENDE. ALI NEĆE MOĆI OVE NOĆI NEKA BLAGOSLOVI DIZELDORFSKI MANGUP. SRAMOTE

Name

Jelisaveta BL

26.07.2019 17:11

Treba zastititi Dodika od "pijacnih" rasprava. Sada kada se konacno docepao debele fotelje mrsko mu je i pomisao na tezgu i poturanje ispod tezge. A to, sta on to u NS radi, nije vise nikome u SNSD-u ni vazno. Vazno je to da svako sjedi na svojoj fotelji!

Name

@Роки

26.07.2019 17:29

да да Харадинај прјети западу , не жели на ткз Косову Додикову државу. То је сва срећа Аци за подршку Додику. Само му штету наноси.

Name

Re SVIMA

26.07.2019 17:39

U NS RS nema opozicije jasno je to Stanivukoviću, Vukanoviću i Trivićki. Gledao sam skupštinu 18 Jula, i zaista troje navedenih narodnih poslanika su ulazili u diskusiju sa članom predsjedništav BiH g-dinom Miloradom Dodikom. Međutim treba napisati i sledeće, NS RS ima 83 narodna poslanika od čega je u poziciji 56 u opoziciji 27. Diskusiju koju su imali navedeni poslanici nije dala nikave rezultate u pogledu rezultata glasanja a niti kod poslaničkih klubova odakle navedeni dolaze, zar je to moguće. Zar je moguće da potroše onoliko vremena i da njih troje koji su glasali PROTIV na svoju stranu dobiju samo troje narodnih poslanike iz koalicije "Zajedno za BiH" od ostatka opozicije 4. narodna poslanika iz PDP su glasali ZA dok je 6 narodnih poslanika iz SDS bilo uzdržano. Od opozicije koja ima 27 narodnih poslanika 4 ZA 6. PROTIV 6. UZDRŽANO gde je ostalih 11 narodnih poslanika.

Name

Re sipak

26.07.2019 17:41

Jedino i podrum nacija tzv beiha zovu država.izmisljena nacija, izmisljena drzava

Name

MALI MIŠ

26.07.2019 17:41

U dodikistanu sve je moguće pa i da jedan čovjek bude Narodna skupština,vlada,tužilac,sudija,selektor svih sportskih disciplina pa i da traži izmjene Poslovnika skupštine.Pa nedavno su predjedavajući na toj sjednici više puta prekršili Poslovnik na štetu narodnih poslanika.

Name

Hana

26.07.2019 18:06

Burle, do kada ces ti i tvoja crvena bratija da otimate od naroda u RS i BiH?

Name

Re mali mis

26.07.2019 19:21

U toru zvani sarajevski pašaluk je sve moguće pa i to da vjeruju u 100000 radni i mjesta i da će jest zlatnim kasikama.Kad su se probudili oni upisani.

Name

Dejan

26.07.2019 19:24

Covjek kad pogleda sastav SNSD kluba,i ovih sto ga podrzavaju vidi grupu poslusnika,starijih ljudi ogrezlih u lopovluk i mladih cutologa i poslusnika koji niti imaju stav ni misljenje ni o cemu.Nikad gori sastav SNSD nije imao.A i ko bi normalan glasao za Spirice,Majkicke,Cvijanovice...ili one papke od kojih se povraca ljudima.

Name

dusanculi

26.07.2019 17:15

Milorad Dodik je odlučio da uguši svaku slobodnu riječ u Republici Srpskoj i u tome će uspjeti jer on državu shvata kao privatno igralište a mi smo samo budale koje ćemo mu to omogućiti. Ako Vodja stvarno odluči da ovakva stvar ide u skupštinu, ona će proći. Profesori, pičke jedne sramotne, stidite li se kome služite? Stidim se kakvi smo postali!

ODGOVORITE
Name

Eborat

27.07.2019 10:45

Ja bih prije rekao da to vazi za BIH svi je vide kO privatnu prciju.Jedni trce u Americku ambasadu drugi u Rusku.Izborni rezultati vaze samo ako to ovi iz ambasada odobre.Svako tumaci nadleznosti i zakon kako mu pase.Dejton ima vise tumacenja najpopularniji je DUH Dejtona.Ustavni sud dosudjuje jednom narodu da nemoze slaviti datum koji vrijedja drugi narod i time vrijedja ovaj prvi narod,sejdic finci presuda koja nema osnova u drzavnom uredjenju po Dejtonu.A Srbin nemoze da bira svog ptedstavnika u federaciji jer ga ni nema na listi.Sve je ebe lud zbunjenog.Svjetski dzabalebarosi se sa nama sprdaju.A sve su htjeli muslimani i hrvati jer Velika Srbija je nesto strasno protiv cega vrijedi umeijeti i zivjeti poslije kao idiot.

Name

mihail

26.07.2019 17:25

Da ima pravih opozicionara i opozicije , napustili bi sve institucije Mora nastati potpuna blokada sistema da bi se urusili dodasnji kriminalci SNSD DNS SPS Da je SDS i PDP drugaciji od ovih to bi uradili Nema izbora dok se ne promeni izborni zakon da se glasa elektronski da kandidati na listama godinu dana pre izbora moraju napustiti drzavne organe da se u iste nikada vise ne biraju politicke licnosti nego drzavne organe voditi kao preduzeca sa radnicima u rukovodstvu a odbornicima u skupstini , dok se ne izmeni zakon o finansiranju stranaka i ukinu sva izdvajanja iz budzetaStranka mora da bi bilo te demokratije svojom idejom privuci glasace i od njihove clanarine egzistiratiOvi smradovi sa vlasti mogu pasti samo REVOLICIJOM a jedan vid iste je i ovaj predlog Sta vredi diskutovati o zakonima kada oni vaze samo za sirotinju i to samo u slucaju kada je treba kaznjavati da se puni budzet U el distribuciji Zvornik , narodni poslanik direktor , vlasnik komunalno i vodovod , vlasnik indirektni firme za rasvetu Debeli kao nacelnik asvaltima kupuje glasove zaposljavaju on glista i bozovic gde hoce koga hoce samo da glas da njima uz to imaju sta i kecati Ko je gori oni sto to rade ili kecaljke koje pristanu na to Znaci nema vise ni svesti ni savesti Postuje se samo sila To im treba dati Da i njihova deca osete kurcinu

ODGOVORITE
Name

mostarac

26.07.2019 17:46

Juče sam na YT pogledao 3-4 snimka sa sjednice NSRS o vitalnom interesu. O Drašku sam već znao ali me opet pozitivno iznenadio svojim jasnim govorom i činjenicama. O gospođi Jeleni zaista nisam znao puno ali moram reći da me ta žena fascinirala. Kako jasno, elokventno i smireno govori a svaka njena riječ pogađa pravo u sredinu. Nevjerovatna žena, da nam je, Bog d'o više takvih. Ima više hrabrosti nego one 2/3 poslanika svi zajedno. Vukan je pošten čovjek ali me nije pretjerano oduševio. Moguće da je to zbog slabije elokvencije nego što je ima Jelena a moguće i zato što je pokušavao da parira Dodiku igrajući djelimično i na kartu srpstva ali mislim da je ta utakmica završena i da treba karte stavljati na druge argumente. Što se poslovnika skupštine tiče, Dodik je 22 minute pričao van tačke dnevnog reda, vrijeđao Draška na ličnoj osnovi, pokazivao neke fotografije u cilju diskvalifikacije, prijetio o izborima za gradonačelnika Banjaluke (izgubićeš, a pogotovo ako se ja upetljam) i ni jednom nije bio upozoren od predsjednika skupštine. Takođe, primjetio sam da se Dodiku obraćaju sa "predsjedniče". Je li se to misli na predsjednika stranke? To je nebitna funkcija u skupštini. Ili su mislili na predsjednika države? Pa onda super. Sada imamo Predsjednika Bosne i Hercegovine. Ko bi rekao da će SNSD ukinuti predsjedništvo i uvesti instituciju predsjednika BiH. Budite sigurni da bi sigurno bilo tako da nema ove osmojesečne rotacije.

ODGOVORITE
Name

znaj

26.07.2019 18:35

Sve tako rečeno, tako napisano tačno, a to predsedniče je poznato, opštepoznato.. Samo je bilo pitanje kada će i ko izgovoriti na čitav glas.. Eto tada je išlo javno. Željka mu je samo paravan. Stvarno šteta šta je sebi dopustila, baš katastrofalno, ali koga briga misli ona, misli on. Eto briga je jednog mostarca kao i nas ostalih, zaključak je pao, čulo se i videlo šta se radi, kakvi maniri i lepeze, ma ne može se pojmiti.

Name

mostarac

26.07.2019 18:53

Re Znaj . Ono što me posebno razočaralo je bilo izlaganje onog proćelavog iz SNS-a koji je Vukanoviću prigovorio zbog prejudiciranja rezultata glasanja uz riječi "Mi smo već zauzeli stav i znamo kako ćemo glasati". Pa kontam, imaju li ti poslanici svoje mišljenje ili su baš svi pizde koje slušaju stranačku centralu? Čemu onda parlament, čemu skupština? Neka sjede samo predsjednici parlamentarnih stranaka i neka njihov glas vrijedi onoliko procenata koliko su osvojili glasova. Da nema Draška, Jelene i Vukanovića, taman tako bi i moglo da bude. Ovo troje LJUDI mi ulijevaju nadu u bolje sutra. Meni je već 50 godina ali će valjda mojoj djeci barem srednje godine biti normalnije. Pozdrav svim zemljacima, iste nas muke muče.

Name

mostarac

26.07.2019 19:02

Ispravka. Mislio sam na DNS a ne na SNS. Vijesti iz Srbije uticale na pamćenje ;)

Name

Milan

26.07.2019 18:47

Djecace taj clan Predsjednistva je dobio 370 hiljada glasova na izborima i najvise je dobio glasova otkako se biraju clanovi Predsjenistva, i on ima najvece pravo da trazi izmjene.

ODGOVORITE
Name

Ceca

26.07.2019 20:04

Svaka cast,za komentar.To je cista matematika, nema tu price.

Name

Re

26.07.2019 20:05

Hoces reci kupio. Jadni ste svi vi koje on moze kupiti za bijednih 100 KM ( prethodno vec pokradenih od ovog naroda ).

Name

Re

26.07.2019 20:06

Hahahaha..... E baš nek si im rekao,... On baš ima "pravo".... Ma da, tipično maloumno, crveno.

Name

Dejanpd

26.07.2019 22:02

Najgore je, sto nakon svih ovih godina, jos ima ljudi koji vjeruju da je Dodik DOBIO glasove, dajte ljudi otvorite oci, samo gledajte, ne treba tu nikakva pamet, ako ste prosli ljekarski za osnovnu skolu, posao, vozacku...dovoljno je, samo gledati i slusati, mislim da to nije toliko tesko...

Name

za Dejanpd

27.07.2019 06:56

Mislim da svi ljudi znaju da je Dodik kupio glasove. On ne kupuje direktno , on kupuje indirektno. Ako sin ili kcerka rade u organima uprave, roditelji MORAJU glasovati za Dodika. Ako radi kod privatnika koji je SNSD/eovac roditelji i rodbina moraju glasovati, sto znaci da su usavrsili metodu Hrvatskog lidera Josipa Broza. Nemojete zaboraviti da je Dodik nastavio politiku Ante Markovica , jer je 1991 bio veoma dobro pozicioniran u njegovoj stranci. Interesantno, njemu srpstva puna usta, a sve sto radi , radi u interesu Hrvata i katolicke crkve.

Name

Direkt

29.07.2019 10:33

Pored cinjenice da je na razne moguce nacine kupio glasove, tu je I cinjenica da je biran za Predsjednistvo BiH, tj. za jednog od 3 clana Predsjednistva BiH, tako da, i po Ustavu BiH izmedju ostalog, ne moze da se mijesa u zakonodavni rad RS. Osim toga, sjecam se, kako SNSD je posredstvom rezimskog RTRS, skoro svakodnevno, ako ne i svakodnevno, godinama, pa i danas, se zali na mijesanje BiH u odnose u RS, a sad kada Dodik, i to na najgori moguce nacin se mijesa u odnose u RS, sad je OK?! Neki su zaboravili gdje se sada nalaze I da ovakav vid mijesanja je krsenje Ustava!

Name

Vjeciti opozicionar

26.07.2019 20:02

Tako je to kad političari pokušavaju da se mijesaju u poslove koji nisu u njihovom opisu posla, a malo ili nimalo ne rade poslove za koje su plaćeni.

ODGOVORITE
Name

Zoran

26.07.2019 20:15

Uvesti pravilo u stvari mislim da to pravilo postoji u NSRS ne dozvoliti nikakvu diskusiju koja nije vezana sa temom, i svako koji želi da diskutuje o drugim temama oduzet mu reč.

ODGOVORITE
Name

Direkt

29.07.2019 10:39

Ovo je i po sadasnjem pravilniku regulisano. To sto je rasprava siroka, to govori o kompleksnosti tema o kojim se prica. Bilo kakav pravilnik koji bi zabranio to, ukinuo bi i sustinu postojanja parlamenta kao institucije u kojoj se slobodno i otvoreno raspravlja o problemima i zakonskim rijesenjima.

Name

Eborat

27.07.2019 10:36

Vala ste dosadili svojim svadjama i prepucavanjima i Bogu i narodu.Nesto se mora mjenjati.Drasko ako hoces da dobijes izbore moras se vise angazovati humanitarno.Recimo da pravis kuce sirotinji.Pokrenes inicijativu da se Borcima recimo isplacuje dodatak na mjesecnom nivou a ne godisnje.Pa to izadje kao jedna pasteta mjesecno.Itd(imas toga dosta).Samo ako ti hoces da radis.A ne da ispravljas krivu Drinu u skupstini.I da pohapsis sve kriminalce i korumpirane.Opet cemo biti sirotinja i ici cemo trbuhom za kruhom.

ODGOVORITE