Lažna InfoSrpska širi lažne vijesti

InfoSrpska širi lažne vijesti, kaže se u reagovanju Danijele Dace Ratešić.

Republika Srpska 25.07.2019 | 23:41
Lažna InfoSrpska širi lažne vijesti
Da ovaj kriminalni portaloid koji nema impresuma nastavlja sa svojim radnim zadacima širenja lažnih informacija, kao što su to činili cijelu prethodnu godinu dana.

Da se tu radi o bilo kakvim novinarima, oni bi zaista provjerili informaciju i saznali od granične službe da li sam prešla granicu.

No njima nije u cilju plasiranje istinitih vijesti, a kako vidim postali su ozbiljna konkurencija sajtu 50 nijansi pive.

Najgore od svega je što su ovom objavom prekršili ne samo novinarski kodeks, nego i zakon. A o čemu se radi, imaće priliku vidjeti.

Reagovala je i Sofija Grmuša

Ja mogu samo reci isto ovo sto i Daca...laži, nepofesionalizam, kršenje zakona... I apsolutno me ne iznenadjuje šta su napisali, jer su odavno već poznati po izmišljotinama... niti sam iznenadjena niti uvredjena.Oni su vidjeli na mom profilu da sam objavila da nisam dobila azil i onda su iskoristili da pisu klevete o meni! Mi znamo svoj put.Pravda za Davida!!!

Davidov otac Davor Dragičević nije želio i odbio je da komentariše ove  natpise.

Podsjećanje 

Kao što svi znamo da je   Daniela Daca Ratešić zadnji put bila u Banja Luci 30.12.2018 god. kada je bio veliki skup Pravda za Davida to isto veče je bila uhapšena, i kada je bila u policijskoj stanici Banaja Luka tada su joj prijetili da će joj ubiti kćerku.

Ona je prilikom puštanja na slobodu napustila Banja Luku u strahu za ćerkin život i od tad se nije vraćala u Banja Luku

Evo šta je objaobjavio lažni portaloid Infosrpska:

RATEŠIĆEVOJ ODBIJEN ZAHTJEV ZA AZIL, VRATILA SE U BANJALUKU

Danijeli Ratešić zvanoj Daca, predvodniku grupe "Pravda za Davida", odbijen je zahtjev za azil u jednoj od evropskih zemalja i ona se prije nekoliko dana vratila u Banjaluku, potvrdio je za naš portal dobro obaviješteni izvor.

Na Trgu Krajine u Banjaluci, 17. jula, okupilo se nekoliko članova grupe  “Pravda za Davida”, među kojima je bila i Ratešićeva, kako bi se fotografisali. Ta fotografija objavljena je na Fejsbuk profilu Slavena Dobrića.

Naš izvor potvrdio je da je odbijen i zahtjev za azil članice grupe “Pravda za Davida” Sofije Grmuše, koja se trenutno nalazi u Hrvatskoj.

Iako im je dobijanje azila bio glavni motiv angažovanja u grupi “Pravda za Davida” kako bi se u zemljama EU  mogli predstaviti kao lica koja su progonjena od vlasti i policije u Republici Srpskoj, kaže naš izvor, to im nije uspjelo. “Ratešićeva i Grmuša su na sve moguće načine pokušavale da dobiju azil, iznoseći niz neistina na račun vlasti i policije Republike Srpske a sve sa jednim ciljem da odu u neku od zemalja EU. S toga su bile i najglasnije i najviše eksponirane. Najmanje im je motiv bio da se dodje do istine kako je stradao David Dragičević”, kaže naš izvor.

Prema nezvaničnim informacijama našeg portala, i Austrija je odbila zahtjev za azil Davora Dragičevića, koji i dalje radi na tome i pokušava raznim žalbama da dođe do azila, najviše na način da iznosi neistine o Republici Srpskoj, ali za sada neuspješno.

Naš portal je u martu objavio da je Dragičević otpočeo zajednički život u Beču sa Draganom Šuman, gdje ona živi i radi. Međutim, naš  izvor tvrdi da oni odnedavno ne žive u vanbračnoj zajednici, što je dodatni problem za Dragičevića.

(BN/Infomediabalkan)

Komentari / 25

Ostavite komentar
Name

srpsku info

25.07.2019 22:26

Ovaj lazni portal uredjuje samozvani novinar Goran Đurić

ODGOVORITE
Name

Kole

26.07.2019 04:11

Predlažem da ih tužite za klevetu...ako nisu u pravu za te informacije o ne dobijaju azila onda je istina na vašoj strani. Kako Vukan, laže i gubi sporove, spao da prosi novac i plače.

Name

u sluzbi bajinog velicanstva

26.07.2019 04:59

I ptice na grani znaju kome sluze srna rtrs a tv i ostali cuvari rezima

Name

obaviješteni amerćki špijun P. Ćeranić

26.07.2019 05:07

Tačno je, ja sve dobro znam i odmah upoznam Dodika sa detaljima.

Name

Djuka

26.07.2019 05:09

Generalno imamo ovaj problem: teska korupcija kako u tuzilastvu tako i u MUP-u RS. Da ova krika funkcionise ne bi se ovakonesto ni desavalo. Drustvo nam se "izgradjuje" na ne postojecim vrijednostima, na lazi i korupciji!

Name

RE

28.07.2019 16:09

Zivjela RS a ovo petokolonasi su i digli dreku samo za licni interes , Davide pocivaj u miru.

Name

Dado

28.07.2019 18:58

Pa zar je toliko tesko rijesiti ubistvo o kome se sve zna. Svi smo taoci vaseg necinjenja nicega I nista. Citav svijet vas je etiketirao sa ovim slucajem. Nece vas Evropa sto vidite iz prilozenog. Nema potrebe da kukate Srbiji jer oni brinu svoju brigu. Nije Seselj zaboravio sta ste radili, a ipak je on tata igrice u Srbiji.

Name

Nikola

25.07.2019 22:29

Sve njihovi nezvanični izvori su osnova za lažnu vijest!

ODGOVORITE
Name

MladaBosna

25.07.2019 23:54

Zivjela RS.!!!

Name

Re Mlada Bosna

26.07.2019 17:51

Zivjela RS!!!Dole lopovska i beskrupulozna vlast koja je sistematski unistava.

Name

Pravnik

25.07.2019 22:36

Tako su juče oni prvi izmislili lažni navodni komentar u smislu prijetnje Burli na BN portalu,a onda su digli cijeli režimski arsenal paljbe na BN TV...Ko zaista stoji iza tog lažnog portala koji nema adresu,telefon,mejl,grad,vrlo je upitno,a sve to RTRS,SRNA I ATV svaki dan prenose kao važan izvor!? Ako bi čitalac poželio pozvati redakciju,ili nesto nspisati,tek onda vidiš da uopste ne postoje,da nema redakcije,kontakta,jednostavno su čisti lažnjak! Danijela je u pravu!

ODGOVORITE
Name

Branislav

25.07.2019 22:57

Zaista sumnjiv i lažan rezimski portal.

Name

Dragiša

25.07.2019 23:01

Svjesno su išli na osmišljenu zabunu javnosti,orginalni portal je SRPSKAINFO,a oni,ovi lažni su uzeli naziv INFOSRPSKA. Namjera je vrlo jasna,a to je zbunjivanje javnosti.

Name

Nostradamus

26.07.2019 04:43

Budimo iskreni.Prijetnja Dodiku je poslana i sta je tu cudno.Zbog cega panika sto se prijeti Dodiku njemu se ne smije prijetiti treba odmah potraziti tog sto prijeti i u zatvor.Da li je neko prosle godine cuo prijetnju Lukaca pa koliko puta je sam Dodik prijetio drugima pa prijetnja onom momku u policiji prijetnja Danijeli Raseti da ce joj dijete ubiti.Pa prijetnje Vukotica i raznih udruzenja poput Panteri koji prijete svima koji ne podrzavaju Dodika i ovu kriminalnu vlast.Ima li ko uhapse i ko ce da hapsi Lukaca Dodika Vukotica i onog inspektora sto je u policiji prijetio onom Ivanu Begicu.A sada treba hapsiti nekoga zbog prijetnje Dodiku koji ima zastitu vise stotina ljudi.Ko ce da stiti nas nezasticene ko je stitio Davida?

Name

Miloš

25.07.2019 22:53

Upravo sam sada otišao na taj portal i vidio da su oni stvarno lažnjaci,nista nema o njima,nema mejla,adrese,telefona,mjesta,ama baš nista,a RTRS I ATV ih prenose svaki dan...ovo je za Tužilastvo i SIPA,s obzirom da su lažnjaci i da dezinformišu i uznemiravaju javnost očigledno po nečijem nalogu!?

ODGOVORITE
Name

Gadget RS

26.07.2019 04:50

Ako želiš ostaviti komentar, moraš upisati ime i e-mail, pa ako je ne d'o Bog protiv njih, da te lakše nađu!

Name

Tv

26.07.2019 05:20

Ovo su potparoli Rtrs, i Atv

Name

re gb

25.07.2019 23:13

Bogu hvala.

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

26.07.2019 04:14

Da li je istina to sto pisu ili nije o ovim zenama nije toliko vazno.Ali recimo da je istina pa zar to nije dovoljan dokaz da smo kao drustvo bolesno i trulo kada gradjani na svaki moguci nacin pokusava da pobjegne iz zemlje gdje vlada teror.A svi ste svjesni da mnogi odlaze pa sto ne pisete o tome i odlaze upravo zbog rezima koji je nema ni zakonodavnu ni sudsku ni izvrsnu vlast.Gdje vladaju kriminalci i ubice niko ne odlazi sto mu je dobro,a kod nas na odlazak planiraju i zele da odu cak i oni koji imaju i posao i dobre plate.Niko danas nije siguran u takvoj drzavi i entitetu samo su kriminalci i banditi sigurni.

ODGOVORITE
Name

007

26.07.2019 06:43

Čisto sumljam da ie to jedini portal sa polu istinom.svaki drugi plasira neistine ili poluistine.

ODGOVORITE
Name

pravda

26.07.2019 06:48

Kakav crni portal.Obično smeće crvenih kmera.

ODGOVORITE
Name

Amci

26.07.2019 07:00

Propaganda je jedino režimsko oružje, sve dok ne opljačkaju sve do kraja.Kad penzioneri ostanu bez penzija , klupko će se početi odmotavati.

ODGOVORITE
Name

Arhimandrit

27.07.2019 17:54

Banda crvena je spremna na sve a pod okriljem okupatora mile rs=mile cg

ODGOVORITE
Name

Noćna ptica

28.07.2019 14:28

Da lazu i sire lažne vijesti to svi znamo, ali kome ih tužiti kad je sudstvo i tužilaštvo direktno ili indirektno uključeno u sve necasne radnje. Mislim da 90 %građana ne vjeruje ni političarima na vlasti, a ni sudu ni tužilaštvu , zarobljeno društvo, ali sve prođe, treba zivjeti poslije ovog u svom mjestu, kako ti ljudi kad nebudu imali funkcije misle proći od sramote pored svojih komšija.

ODGOVORITE
Name

Galeb

28.07.2019 19:14

Hunta milokrada I lukaca ,preti otima , Placka ,ubija terorise to je zlocin nad i to malo naroda sto ostaje u RS bjezi narode Spasavaj zivote ostavi zlocince same da se obracunaju izmedju sebe vracaj se u Federaciju sigurno je je tamo nego u RS Bjezi od hunte

ODGOVORITE