Čelsi uzeo mjeru Barseloni na debiju Grizmana!

Fudbaleri Čelsija savladali su Barselonu u prijateljskoj utakmici na "Rakuten kupu" u Tokiju sa 2:1.  Kao u igračkim danima: Lampard zna s Barselonom! Nisu mogli da dobiju Japance i Irce, ali kada dođe Barselona. . . Verovatno ih je Lampard motivisao kao što su njega bivši menadžeri Čelsija. Debitovao Antoan Grizman.  Lampardov prvi veliki skalp: Dva komada Barseloni i novi špic u nastajanju.  Grizman, De Jong i Neto debitovali za Katalonce. . .

Fudbal 23.07.2019 | 19:34
Čelsi uzeo mjeru Barseloni na debiju Grizmana!
Pred nešto više od 51.000 gledalaca na "Saitama stadionu", izabranici trenera Frenka Lamparda slavili su zahvaljujući boljoj igri i koncentraciji u finišu.

Bio je to meč u kojem su u dresu prvaka Španije debitovali Antoan Grizman, koji je za 120 miliona stigao iz madridskog Atletika, te Frenki de Jong, bivši igrač Ajaksa.

Trener Barselone Ernesto Valverde dao je Grizmanu priliku od početka, dok je De Jong igrao u drugom poluvremenu.

Čelsi je poveo u 34. minutu kada je Tami Abraham odlično prihvatio loptu posle greške odbrane španske ekipe, predriblao je i golmana Ter Štegana i rutinski loptu prosledio u mrežu.

Barselona je u poluvremenu kompletno promenila postavu, dok je Lampard sa izmenama počeo po isteku prvog časa igre.

Devet minuta pre kraja susreta, Čelsi je duplirao prednost pogotkom Rosa Barklija. On je levom nogom šutirao precizno sa 18 metara, lopta je završila kraj desne stative u mreži Barselone.

Konačno u prvom minutu nadoknade vremena, prelep gol Ivana Rakitića. Prihvatio je loptu u visini kaznenog prostora, šutirao desnom nogom i pogodio desni gornji ugao za konačnih 1:2.

Prijateljski turnir u Saitani - pripao je Čelsiju!

Novi menadžer "plavaca" Frank Lampard može i te kako biti zadovoljan izdanjem svoje ekipe protiv Barselone u Japanu pošto su Tami Abraham i Ros Barkli "srušili" šampiona Španije, a utisak je da su mogli da postignu i još koji gol više - 2:1 (1:0).

Bio je to već četvrti meč Čelsija na pripremama, na kojima su se mučili već protiv irskog Bohemijansa (1:1) i izgubili od Kavasakija (1:2), ali Barsa ih uvek posebno motiviše...

Možda je i do Franka Lamparda koji je u igračkim danima često igrao protiv Katalonacau Ligi šampiona i postigao protiv njih čak tri gola, a možda će se najduže pamtiti "lob" iz mrtvog ugla na Nou Kampu preko Viktora Valdesa.

Njegovi igrači bili su rastrčani i voljni da se dokažu, pre svih to se odnosi na Pulišića, Žoržinja i Maunta, dok je Barselona tek na momente znala da zablista.

Na sredini terena je glavno pitanje vodio Riki Puć, koga je na poluvremenu zamenio Frenki de Jong, dok je debi zabeležio i najskuplji fudbaler ovog leta Antoan Grizman, međutim nije  uspeo da ostavi značajniji utisak na terenu - često se sudarao sa Usmanom Dembeleom.

To nije bilo strašno kao kada je Žoržinjo "naleteo" na njega i srećom ga nije povredio.

Barsa je u nastavku često "bombardovala" Kepu Arizabalagu, jedinog igrača koji je odigrao svih 90 minuta, ali ni on nije mogao da zaustavi projektil Ivana Rakitića.

Hrvatski reprezentativac, koji je navodno na izlaznim vratima Kamp Noua, tako je još jednom utišao kritičare odgovorivši da je i te kako važan za Barselonu, iako uz njega ne ide mnogo pompe u medijima kao što je to slučaj sa drugima.

Vredi napomenuti i da Leo Mesi nije igrao na ovom meču pošto mu je Barselona dala veći odmor nego drugim igračima, zbog toga što je igrao i Kopa Ameriku.

S druge strane povređen je N'Golo Kante koji se vratio u London. 

Njihovi mečevi u Ligi šampiona spadaju u klasike. Većina ima status antologijskih, bilo je svačega, od golova u poslednjim sekundama, preko majstorija Ronaldinja ili Drogbe, ali ovog utorka, lišeni takmičarskog značaja, Barselona i Čelsi su ponudili uglavnom mrvice, tek da navijači u japanskoj Saitami ne ostanu gladni. ApetitI gledalaca donekle su zadovoljeni, a ostaće zapisano da su Plavci slavili u prijateljskom duelu 2:1.

Na ovaj način novi trener londonskog kluba, Frenk Lampard dobio je snažnu inijekciju samopouzdanja, skinuo skalp velikom rivalu, iako su Katalonci bili lišeni pomoći fudbalera koji su nedavno učestvovali na Kopa Amerika (Mesi, Suarez, Kutinjo). Ne umanjuje to vrednost trijumfa Engleza, pre svega boljih u prvom poluvremenu igrali bolje, da bi u drugom iskoristili loše postavljanje golmana Neta i rešili meč u svoju korist.

Čelsi je bolje otvorio susret,  pre svega na sredini terena kontrolisao dešavanja na terenu, sprečavajućči Barsu da razvije prepoznatljive napade i terajući je na greške. Jednu takvu dočekao je u 34. minutu, pošto je Serđo Buskets u stilu petlića poslao poprečnu loptu, pas je presekao Žoržinjo i praktično uposlio Tabija Abrahama, da bi povratnik sa pozajmice iz Aston Vile zaobišao Ter Štegena i pogodio za 1:0. Možda je to najava da je Čelsi konačno dobio novog špica, jer je Abraham redovno tresao mreže u Birmingemu i kad već ne mogu na Stamford bridžu da kupuju pojačanja, red je da daju šansu dečku koji im je pred nosom.

Bila je to nagrada za konkretniju postavku Plavaca koji su pretili još preko novajlije Pulišića i Pedra. Na suproptnoj strani, tim sa Nou Kampa imao je problema u organizaciji, lopta je teško dolazila u završnu trećinu terena, a kad bi se to desilo Dembele nije bio baš vešt egzekutor, iako je nekoliko puta odlično sarađivao sa Antoanom Grizmanom, debitantom iz Atletika.

Početkom drugog dela Valverde je promenio ceo tim, Barsa ubrzala, bila daleko opasnija, pokrenuli su je De Jong i Rafinja, odličnu rolu imao je krilni napadač Karles Perez, stvorio je prvak Španije zicere, da bi Kepa Arizabalaga sve odbranio. I tako sve do finiša kad ge je sjajnim udarcem savladao Ivan Rakitić, no taj pogodak hrvatskog reprezentativca stigao je kasno, jer je ranije iz slične pozicije, samo na suprotnoj strani pogodio rezervista Ros Barkli, opalivši levicom, dovoljno da savlada loše potavljenog Neta, pridošlicu iz Valensije.

BARSELONA – ČELSI 1:2 (0:1)
/Rakitić 90+1 - Abraham 34, Barkli 80/

BARSELONA: Ter Štegen – Serđi Roberto, Pike, Umtiti, Đordi Alba – Serđo Buskets, Puć, Oriol Buskets – Kolado, Grizman, Dembele. Od 46. minuta: Neto - Semedo, Todibo, Lengle, Giljem - De Jong, Rakitić, Alenja - Malkom, Rafinja, Karles Perez. Trener: Ernesto Valverde.

ČELSI: Kepa – Azpilikueta (od 70. Zapakosta), Kristensen (od 46. Tomori), David Luiz (od 46. Zuma), Emerson (od 46. Alonso) – Žoržinjo (od 70. Drinkvoter), Kovačić (od 70. Bakajoko), Pedro (od 70. Batšuaji) – Maunt (od 59. Barkli), Pulišić (od 59. Kenedi), Abraham (od 59. Žiru). Trener: Frenk Lampard.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar