Partizan potvrdio novog Amerikanca!

Dve nedelje kasnije. . .  Dugo se čekala potvrda transfera koji je najavljen još 9. jula dolaskom Rašona Tomasa. Sada je i zvanično, mada detalji ugovora nisu objavljeni.  Partizan doveo centra – nekad najboljeg blokera NCAA lige! Košarkaški klub Partizan objavio je da je doveo američkog centra Vilijama Mozlija.

Košarka 23.07.2019 | 19:22
Partizan potvrdio novog Amerikanca!
Dok su se pojačanja ređala u Humskoj, na jednu potvrdu čekalo se neobično dugo.

Tačno dve nedelje od kada se Beogradom proširila informacija da će, pored Rašona Tomasa, i Vilijam Mozli doći iz italijanskog palakanestra, ova vest potvrđena je na sajtu crno-belih.

Veče pre toga klub iz Humske objavio je da će letonski reprezentativac Žanis Pejners nastupati za ekipu trenera Andree Trinkjerija, a ovog utorka stigla je i informacija da je 30-godišnji centar izuzetnih atletskih sposobnosti postao igrač najtrofejnijeg srpskog kluba.

Pod kojim uslovima i koliko dugo? Nije saopšteno.

Ali, jeste navedeno da je "novi košarkaš Partizana u junu napunio 30 godina, a tokom čitave seniorske karijere, branio je boje italijanskih timova. Nakon što je diplomirao na Nortvestern Stejt Univerzitetu, Mozli je potpisao ugovor sa Fortitudom iz Bolonje, da bi potom igrao i za Ferentino, Rekanati, Latinu, Legnano i na kraju Trst", stoji na sajtu crno-belih uz podsećanje da je "tokom koledž karijere, Vilijam Mozli je u sezoni 2010/11 bio najbolji bloker NCAA, sa 156 blokada na 32 utakmice". 



Mozli ima 30 godina, visok je 203 centimetra, a tokom cele karijere je nastupao za klubove u Italiji.

Posle univerziteta Nortvestern u SAD, igrao je za Fortitudo, Ferentino, Rekanati, Latinu, Lenjano i Trst.

Mozli je u sezoni 2010/11 bio najbolji bloker NCAA, sa 156 blokada na 32 utakmice.

Partizan je u ponedeljak predstavio Letonca Žanisa Pejnersa, a prethodno su stigli Rašon Tomas i Nemanja Gordić.

Crno-beli će sledeće sezone igrati u Evrokupu u Grupi B sa Limožom, Lokomotivom Kubanj, Ritasom, Bursom i Venecijom.



Štancuje Partizan pojačanja u nizu. Sinoć je potvrđen dolazak letonskog krila Žanisa Pejnersa, da bi jutros klub iz Humske 1 zvanično objavio i dolazak Amerikanca Vilijama Mozlija.

U pitanju je 30-godišnji centar, koji je među crno-bele stigao kao slobodan košarkaš, pošto mu je istekao ugovor sa Trstom. Upravo u klubu sa severa Italije je pružao zadovoljavajuće partije koje su ga i preporučile Parnom valjku, pošto je minule sezone na 34 utakmice prosečno beležio 7,6 poena, 5,9 skokova i 1,4 blokade po utakmici. "Banane" su njegov zaštitni znak, pošto je tokom koledž karijere, u sezoni 2010/11, bio najbolji bloker NCAA, sa 156 rampi na 32 utakmice.

Mozli je sa Partizanom potpisao ugovor na dve godine.

Na taj način, uprava kluba nastavila je akciju formiranja tima za narednu sezonu, pošto su prethodno stigli Nemanja Gordić iz Budućnosti, Rašon Tomas iz Dinamo Sasarija, Žanis Pejners iz Darušafake, te sad Vilijam Mozli. Čeka se sledeći.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar