Teodosić o Zvezdi: Nikakvih pregovora nije bilo!

"Na kraju je ispalo da sam ja loš, da sam taj koji nije hteo da pređe u Crvenu zvezdu", rekao je kapiten "orlova" na okupljanju reprezentacije pred odlazak na Mundobasket.

Košarka 18.07.2019 | 20:11
Teodosić o Zvezdi: Nikakvih pregovora nije bilo!
Miloš Teodosić je pre nekoliko dana izabrao klub u kojem će da nastupa, a ta njegova odluka prilično je razbesnela navijače Crvene zvezde, koji su se ponadali da bi mogao da dođe u klub za koji navija.

Ali, "prva violiona" srpske reprezentacije odlučila je da se pridruži selektoru srpskog tima Aleksandru Đorđeviću u Virtusu iz Bolonje. 

Dolazak u Beograd na okupljanje "orlova" za pripreme za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kini, bila je prilika da iz pruke ruke čujemo Teodosića i priče o tome da će u Crvenu zvezdu.

"Nikakvih pregovora nije bilo. Nisam pričao ni sa kim, nisam pregovarao ni sam kim, sve što sam čuo o tome bilo je iz novina", rekao je Teodosić i dodatno pojasnio:

"Krivo mi je što se stvorila takva slika, da sam na kraju ja ispao loš, da sam taj koji nije hteo da pređe u Crvenu zvezdu, ali ponavljam nisam ni pregovarao, niti pričao sa bilo kim".

Kapiten reprezentacije Srbije i osvedočeni zvezdaš od februara je bio slobodan igrač, nakon što je polovinom druge NBA sezone raskinuo saradnju sa Los Anđeles Klipersima i praktično je sve vreme bio pominjan kao moguće pojačanje šampiona Srbije i povratnika u Evroligu.

Stvari su se "zakuvale" prošle sedmice, u jeku ambicioznog nastupa Crvene zvezde na tržištu igrača i angažovanja nekolicine značajnih pojačanja, a "prekipelo" je nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak Teodosićeve supruge, Jelisavete Orašanin, koja je tokom jedne pozorišne predstave izvela zanimljivu improvizaciju i "najavila" suprugov dolazak u Zvezdu.

Ispostavilo se, u samo par dana, da je Teodosić potpisao trogodišnji ugovor sa Virtusom iz Bolonje, koji je ovaj posao postavio kao primaran još tokom sezone 2018/19 i dolaska aktuelnog selektora "orlova" Aleksandra Đorđevića na klupu italijanskog kluba.

Završeno je dogovorom "teškim" preko pet miliona evra.

"Više nije bitno da li je bilo realno da dođem u Zvezdu ili ne. Krivo mi je što se tako sve dešavalo", zaključio je 32-godišnji Valjevac, koji je 2007. iskoristio početak priprema selektora Moke Slavnića za Svetsko prvenstvo Španiji da odgleda utakmicu fudbalera Crvene zvezde uživo, sa severne tribine, u društvu Milana Gurovića, Mileta Ilića, Darka Miličića i Nemanje Aleksandrova.

Punih 12 godina kasnije, Teo je na okupljanju pred početak selektora Aleksandra Đorđevića za Svetsko prvenstvo u Kini izjavio da mu je žao zbog načina na koji se sve odigralo, a pojedini navijači crveno-belih otišli su predaleko u izlivu besa i nezadovoljstva šaljući jednom od najboljih srpskih košarkaša svih vremena "pozdrave" sa željom da, recimo, "pokida prednje ukrštene ligamente".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar