Šta je bilo sa petim stanom?

– Vlada Republike Srpske keširaće skoro pola miliona KM SNSD-ovom tajkunu Milutinu Joviću za četiri stana u Banjaluci, koji će biti dodijeljeni dobitnicima nagradne igre “Deset računa izbroji i stan osvoji”.  Iako je iz Ministarstva finansija RS nedjeljama najavljivano da će najsrećnijim građanima dodijeliti pet stanova, do objave zvaničnih pravila – jedan stan se “zagubio”.
 

Republika Srpska 18.07.2019 | 08:25
Šta je bilo sa petim stanom?
“Stanovi se nalaze u naselju Lauš, u Karađorđevoj ulici 79, na istoj lokaciji na kojoj je registrovana i Jovićeva građevinska firma „Bosna impex”, objavio je portal MojaBanjaluka.info.

Stanovi ukupno imaju oko 245 kvadrata i Vladu RS koštaće 511.347 KM sa uračunatim PDV-om, koliko će biti isplaćeno na Jovićev račun.

Iako je iz Ministarstva finansija RS nedjeljama najavljivano da će najsrećnijim građanima dodijeliti pet stanova, do objave zvaničnih pravila – jedan stan se “zagubio”.

Gdje je nestao peti stan?

Organizatori pojašnjavaju da je prvobitni plan, zaista, bio da kupe i poklone pet manjih stanova, vrijednosti do 100.000 KM, ali na taj javni poziv nije se prijavio ni jedan ponuđač. Bili su primorani da raspišu novi poziv, organizuju pregovarački postupak, pa su umjesto pet manjih, kupili četiri stana veće kvadrature i vrijednosti.



- To znači da na tržištu u Banjaluci praktično ne postoje mali stanovi koji su spremni za prodaju, a mi smo tražili stanove koji su useljivi, a ne u izgradnji. Često se dešava da se ti mali stanovi prodaju u projektu, još „u temeljima“ – pojašnjava Saša Grabovac, Izvršni direktor Udruženja ekonomista Republike Srpske "Svot", koje je suorganizator nagradne igre.

Pošto u Banjaluci, kažu, nije bilo manjih stanova, a predviđen je određeni budžet za njihovu kupovinu, ponovo je raspisan javni poziv za nabavku, s tim što se nije ograničilo da iznos mora biti do 100.000 KM, već su tražene najpovoljnije ponude.

Jović galantno spustio 20 KM po kvadratu
Prijavile su se dvije firme – „Darko komerc“ je ponudio dva stana, jedan po cijeni od 2.550 KM i drugi od 2.850 KM, oba sa uračunatim PDV-om i cijenom po metru kvadratonom. Drugi ponuđač bila je firma Milutina Jovića, „Bosna impex“, koja je ponudila četiri stana, po znatno manjoj cijeni - od 2.100 KM sa PDV-om, po metru kvadratnom.

- U javnom pozivu je bio predviđen i pregovarački postupak. U javnim pregovorima koji su uslijedili, predstavnici firme „Darko komerc“ nisu željeli da spuste cijenu stana, dok su je Jovići spustili još za 20 KM, pa je konačna cifra 2.080 KM sa uračunatim PDV-om – kaže Grabovac.

Jović: "Ajde, bolan, neću uopšte da razgovaram!"
Novinar portala MojaBanjaluka.info. pokušao je razgovarati i sa Milutinom Jovićem i saznati da li su četiri nagradna stana uopšte bila ponuđena na tržištu i zbog čega su ostali neprodati, iako kvadrat košta 2.100 KM sa PDV-om i objekat je udaljen kilometar od Trga Krajine. Međutim, na sam pomen nagradne igre, Jović je postao neljubazan.

- Ajde, bolan! Neću ja uopšte da razgovaram sa novinarima. Imate Ministarstvo finansija RS i sa njima razgovarajte. Neću da razgovaram ni sa jednim novinarom! Dođite na Čokorska polja kada bude moje takmičenje sa konjima, šta sad mlatite tu? Ajd' zdravo! - rekao je Jović.

(Mojabanjaluka.info)

Komentari / 21

Ostavite komentar
Name

Kuki

18.07.2019 06:44

Zar je neko mogao I pomisliti da je tu sve regularno. I za manje pare se pojedinci ugradjuju, nista neobicno. U zemlji jada I bijede, oni osmisljuju neku nagradnu igru. Neko je razmisljao kako doci do stana pa mu to palo na pamet. I naravno da ce to tako I proci. Gamad

ODGOVORITE
Name

Skeptik

18.07.2019 09:53

Sigurno ima neki dil sa poreskom upravom, vjerovatno ogroman poreski dug pa že izvršiti kompenzaciju ili preklapanje.

Name

Ре

18.07.2019 12:22

Они троше наше паре та станове, хоће да народ узима рачуне а инспектори ће за себе узмати ушор , натјерајте инс. да раде своје послове и да неузимају ушор и ето пара.

Name

Ministar

18.07.2019 06:53

Sve i da je sve 100% regularno, zasto svih 4 ili 5 stanova mora biti u Banja Luci? Ja zivim u Banja Luci ali meni se cini da gradjani Prijedora, Doboja, Bijeljine, Srpskog Sarajeva, Trebinja itd. takodje placaju poreze. I mislim da niko ne vjeruje da je posao sa kupovinom stanova posten. Nece biti postena ni sama igra. Stanove ce dobiti i najblazu ruku aktivisti crvene bande. Nece ga dobiti neki kriticar vlasti.

ODGOVORITE
Name

Jadranka

18.07.2019 10:28

Ko je gradio te stanove

Name

Robin hud

18.07.2019 07:07

Konjusara treba vratiti na Cokorska polja kao i sve brdjane koji su okupirali Banja Luku. Sve ih vratiti u Lijevce polje, Drvar, Mrkonjic, Krnjevusu, Srbac i ostale zabiti. Dosta je Dodika,Tegeltija,Lukaca,Spirica,Stevandica,Stankovica i ostale bagre. Banja Luko grom u tebe puko, sta si sebi dozvolila. Ova banda je gora od zemljotresa.

ODGOVORITE
Name

Re

18.07.2019 08:38

Onaj zemljotres 1969 nas je srusio do temelja , ali ovaj od 1995 nas je unistio na svim poljima ljudskog zivota. Tesko da cemo se ikad oporaviti od posledica istog.

Name

Banjalucanin

18.07.2019 07:23

Sta ocekivati od nepismene seoske bitange a sta je sa prostorom Sportsko ribolovnog drustva Banja luka ko dozvoli Jovicu da tu napravi restoran to je prostor javni od svih gradjana ko ce da odgovara za to krivicno djelo bagro

ODGOVORITE
Name

Sumnja

18.07.2019 07:29

Od pocetka sumnjam..dobice ovo rodbina onih koji su ovo organizovali..ja juce odnijela u postu set koverti sa racunima sluzbenica ih onako drsko me gledajuci samo fiknu na stranu negdje na kraj pulta.Neko ko uredno uzima fiskalne neko ko eto hoce i da se igra na startu mi pokazuju izrazom lica da sam budala

ODGOVORITE
Name

tecdoc

18.07.2019 07:31

Milutin Jovic, ratni profiter, svercovao naftu , cigarete..............ojadio Banjalucku pivaru za 30 miliona KM ( pre privatizacije iste) Milutin Jovic vlasnik firme Braca Jovic i Brdo promet. https://prnt.sc/ognemn tekst iz novina 31.6.2008 godina Brdo promet ostetio Banjalucku pivaru .......................... http://www.novosti.rs/vesti/planeta.70.html:219959-Zaplena-narkotika

ODGOVORITE
Name

kao nezna se

18.07.2019 07:41

pitajte Miladina Dragičevića , on reketira svakoga ko dobije da radi takve stanove i stanove za porodice poginulih i raseljena lica , to se zna godinama i niko ništa ne preduzima . Gdje su stanovi koje je reketirao sa kim dijeli tal i po čijem odobrenju to radi . Treba privesti sve graditelje tih stanova u RS i neka se ispitaju i neka inspekcija i krim policija uradi svoj dio posla .

ODGOVORITE
Name

veliko postenje

18.07.2019 07:50

nije bilo dovoljno gradjevinskog materijala za 5 stanova sreca dase napravi na veliku muku 4 stana mozdaje i tu nesto usfalilo neki kvadrat stana ili je nekom iz vladajuce stranke dodeljen stan mozda milkici jerje izgubila fala bogu stan koji nije bijo njen

ODGOVORITE
Name

Pero

18.07.2019 08:18

U G R A D Nj A, normalno neko se ugradio za jedan stan. Ništa novo to je način funkcionisanja ove vlasti.

ODGOVORITE
Name

Bijeljina

18.07.2019 08:41

Na pocetku je neko rekao da ce biti u Bijeljini ..dosta nas cirkulise kroz Bijeljinu kupuje i uzima racune..zasto niste ponudili Micinom Buk prometu..posteni ko i Mico..al bi bar mi Semberci vidjeli jel bar izvlacenje posteno..i to ne pred tv samo nego da budu i gradjani prisutni

ODGOVORITE
Name

Balkanski spijun

18.07.2019 08:51

Bit ce zaposleni aktvisti SNSD a dok prepakuju sve posiljke na imena koja ce im neko dostaviti.Iskoristice nas ko i za izbore....od pocetka muljaza..zar mislite da ce izvuci nekog nepoznatog..to vam je ko namjesteni konkursi..a svi su namjesteni iz iskustva znam..fakultetski obrazovan ..i sve jedan konkurs je bio pro forme raspisan...dno dna

ODGOVORITE
Name

Portal opet huskasi

18.07.2019 08:52

Ljude kratkog fitilja

ODGOVORITE
Name

SPIC

18.07.2019 09:02

BABAKAJ...KONJI SU ZAKON..PUSTI TE BALJEZGARIJE PITAJ MINISTARSTVO...DNO ISPOD DNA

ODGOVORITE
Name

JEBEM TI TITA

18.07.2019 10:27

I ova četiri ce dobiti kadrov8 SNSD a

ODGOVORITE
Name

Direkt

18.07.2019 10:42

Ova nakaradna vlast zloupotrebljava i nagradnu igru i jos pritom saucestvuje u iseljavanju ljudi iz drugih krajeva RS u Banja Luku.

ODGOVORITE
Name

Malon

18.07.2019 11:42

Još ako Vladi i srećnim dobitinicima, notar Goran Golić napravi kupoprodajni ugovor, od tih stanova i ove države treba razguliti pod hitno.

ODGOVORITE
Name

Doboj

18.07.2019 21:57

Nasim parama kupuju od samih sebe i dace ih samim sebi. Smijesno je i to da fiskalni racuni mogu biti samo iz RS. A porez je nivo drzave tj.BiH. Koga to oni pokusavaju farbati. Ja bih ih zamolio da kao prvo vrate pasose i odreknu se BiH drzavljanstva kad su takve srbende. Ajde frajeri da vas vidim koliko ste srbende bez dokumenata u dzepu. Bez dokumenata ne mozete se ni prijaviti na izbornu listu. Majmuni, ko vama vise ista vjeruje?

ODGOVORITE