Prije 12 mjeseci Čelsi i Liverpul, a danas Galata!

Žan Mišel Seri ide na pozajmicu u Tursku i to za 1. 500. 000 evra!

Fudbal 18.07.2019 | 21:45
Prije 12 mjeseci Čelsi i Liverpul, a danas Galata!
Situacija prošlog leta: Totehnem, Liverpul i pre svega Čelsi su opasno zagrizli za Žan Mišela Serija koji je dominirao u dresu Nice. Fulam ulazi u trku, obara klupski rekord i dovodi ga za 30.000.000 evra. Daje mu ugovor na četiri godine i tim Slaviše Jokanovića je tada dobio ozbiljno pojačanje.

Godinu dana kasnije, ovoga leta, Žan Mišel Seri je već viđen u Galatasaraju! Očigledno nije dobio u Fulamu šta je očekivao, pala mu je i cena, ali i ne bije ga toliko dobar glas kao pre 12 meseci, pa se odlučio da ode na pozajmicu. Javio se Galatasaraj, ponudio Fulamu 1.500.000 evra i očigledno da je to dovoljno da posao bude uspešno završen

Pozajmica je teška dakle 1.500.000 evra, ne zna se tačna cifra za moguć otkup na kraju sezone, ali neće sigurno biti 25.000.000 koliko je Fulam prošlog leta dao Nici. Tada je bila ozbiljna konkurencija Čelsija, ali je Fulam bio brži. Svi su mu zavideli na tom potpisu, ali...

Fulam mu je dao 2.000.000 evra godišnju platu. Milan se interesovao ovog leta za usluge ovog igrača, ali nije želeo da plaća celu platu Seriju. Galatasaraj je voljan da učini tako nešto i zato će ga verovatno i dovesti ovog igrača i pridružiti ga timu gde se nalazi između ostalog i Rajan Babel.

Galata je ovog leta dovela pored Babela i štopera Kristijana Lujindamu iz Standarda iz Liježa za 5.000.000 evra, a stigao je još jedan defanzivac Valentin Ozornvafor iz Nigerije za 300.000 evra. Svakako da bi Serijev dolazak značajno ojačao tim pred predstojeću sezonu.

Ukoliko bi Seri odigrao onako dobro kao što je znao dok je igrao za Nicu, onda se može reći da je Galata napravila jednu od boljih odluka u poslednje vreme.

Transfer, odnosno pozajmica, nije još ozvaničena, ali bi uskoro trebalo da bude. Sve ukazuje da je to gotova stvar. Videćemo kako će se Seri snaći u vreloj atmosferi turskog šampionata. Možda mu bude više prijalo od Ostrva.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar