Danas svježije, uz pljuskove

U toku noći bio je uticaj fronta sa zapada i pristicanje svježijeg vazduha s kišom koja se brzo prenosila od zapada i sjevera na većinu predjela, tako da je ujutro promjenljivo do pretežno oblačno i suvo, a samo ponegdje sa lokalnom slabom kišom. Tokom dana promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i suvo.

Republika Srpska 08.07.2019 | 07:11
Danas svježije, uz pljuskove
Biće svježije. Oko podneva i popodne pljuskovi u južnoj polovini zemlje i s grmljavinom na jugoistoku. Kasnije popodne i prema večeri s pljuskovima u centralnom pojasu i na sjeveru.

Uveče i u noći na utorak svježe, sa slabom mjestimičnom kišom u većini predjela, na jugu više suvih perioda. Jutarnja temperatura od 15 do 21, a maksimalna dnevna od 25 do 31 stepen.

U Federaciji BiH umjereno do pretežno oblačno vrijeme, samo na jugu pretežno sunčano. Poslijepodne povremeno sa kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, a u Hercegovini lokalni pljuskovi uglavnom na sjeveru.

Danas svježe u sjevernoj i centralnoj Evropi, a osvježenje zahvata i Panonsku niziju i zapadni i sjeverni Balkan. Кiša se očekuje na sjeveru i sjeveroistoku Evrope, a lokalni pljuskovi u oblasti Alpa i na jugoistoku. Vrlo toplo ostaje na jugu i istoku Balkana, u Italiji i u Sredozemlju.

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar