Automobil krenuo bez vozača?

Zapaljeni automobil sa parkinga u Srpcu krenuo bez vozača

Republika Srpska 05.07.2019 | 14:57
Automobil krenuo bez vozača?
Srbački vatrogasci juče su  imali nesvakidašnju intervenciju.  Na automobilu marke „Pežo“, vlasnika Zorana Milojevića iz Nožičkog, koji je bio parkiran ispred  klaonice peradi „Perutnina-Ptuj“ u Poveliču, iz nepoznatih razloga izbio je požar. Kako je mjenjač bio ubačen u brzinu,  samozapaljeni automobil je sa parkinga bez vozača krenuo preko pristupnog puta i zaustavio se u odvodnom kanalu ispred firme za preradu drveta  „Tatić trejd“ gdje su ga u plamenu zatekli vatrogasci.

 Blagovremenom  intervencijom Vatrogasne jedinice Srbac požar je ugašen, ali se materijalna šteta procjenjuje na oko četiri hiljade maraka.

„Da je zapaljeni automobil ostao na parkingu moglo je doći do prave katastrofe. U to vrijeme na parkingu je  bilo tridesetak automobila radnika ove kompanije. Vatra se mogla proširiti i na pogon susjedne firme  koja se bavi  pripremom i pakovanjem  ogrevnog  drveta  namjenjenog za izvoz“, kažu očevidci ovog neobičnog  slučaja.

Šta je izazvalo samozapaljenje i požar na automobilu, teško je  utvrditi, ali se pretpostavlja  da su visoke temperature izazvale  kratke spojeve na  elektro-instalacijama. Najvažnije je da nije bilo povrijedjenih lica i težih posljedica.

(BN/S.K:)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Marko

07.07.2019 17:50

Nesto ovde ne stima.Nije ga vatra izbacila iz brzine ! Ako je bio u brzini...tu bi i izgorio !

ODGOVORITE