Sparsi nisu zagrijani za Milutinova ovog ljeta!

Izazov Olimpijakosa od 1. 500. 000 evra! Kakva je situacija sa srpskim centrom?

Fudbal 09.06.2019 | 20:08
Sparsi nisu zagrijani za Milutinova ovog ljeta!
Pitaju se mnogi kakva je situacija sa Nikolom Milutinovim ovoga leta? Grčko sajt Fosonline je pokušao da razloži i objasni situaciju.

Olimpijakos i Nikola Milutinov žele da nastave zajedno. San Antonio Sparsi, koji polažu pravo na Milutinova, deluju da nisu previše zagrejani da ga dovedu ovog leta, ali bi neka od vrućih ponuda iz Evrope mogla dodatno da promeša karte.

Situacija može da se promeni narednih dana, ali stanje je sledeće: srpski centar ima ugovor s Olimpijakosom do leta 2020. godine. Ali u svakom momentu San Antonio može da aktivira klauzulu i da dovede Milutinova za 1.000.000 evra. Nije ni to loše ako se zna da Nikoli ugovor ističe 2020. godine i da bi tada mogao da ode za džabe.

Tim iz Teksasa prati njegov napredak, putovao je nekoliko puta proteklih godina u Atinu da bi se uverio u napredak Milutinova, ali pomenuti grčki sajt piše da Sparsi trenutno nisu zagrejani za Milutinova.

Sam Milutinov je istakao da je srećan u Olimpijakosu, da je srećan u Grčkoj, kao i ulogom u timu i ne žuri da napravi iskorak u NBA. Nema problem da ostane ove sezone u Evropi i proba da ode u SAD sledeće sezone. U isto vreme, Pirejci su zadovoljni sa njim i žele da ga zadrže.

Ali...

Čak iako Sparsi nisu toliko u igri, jesu klubovi iz Evrope. Ne postoji klauzula za timove iz Evrolige, a CSKA i Barselona su pokazali interesovanje. Ti klubovi bi mogli da ponude i do 1.500.000 evra za Milutinova, kao i visoku platu samom igraču. Nema takvih centara još mnogo u Evropi, centara starog kova.

I onda tu Olimpijakos dolazi u dilemu: Da li da prihvati ponudu i zaradi više od 1.000.000 evra (od čega može da dovede zamenu i uloži u tim), ili da zadrži Milutinova i rizikuje da ga sledeće godine izgubi za džabe.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar