Đaci besplatno na bazen u Lopare

Оdbornici Skupštine opštine Lopare na današnjoj redovnoj sjednici donijeli su odluku o odobrenju novčanih sredstava kako bi se za svih 903 učenika osnovnih i srednje škole sa područja ove majevičke opštine dodijelile besplatne sezonske karte za bazene.

Republika Srpska 07.06.2019 | 18:23
Đaci besplatno na bazen u Lopare
Načelnik opštine Lopare Rado Savić istakao je  da će se za ovu namjenu iz lokalnog budžeta izdvojiti 25.000 KM.

- Svi učenici iz tri osnovne škole i srednjoškolskog centra sa područja Lopara kao i predškolskog uzrasta, imaće cijelo ljeto besplatan ulaz na novoizgrađene bazene koji počinju sa radom u drugoj polovini juna mjeseca. Naš cilj je da se promoviše zdrav život i sport, a da djeca nauče plivati za šta imamo pretpostavke izgradnjom bazena - naveo je Savić.

Na današnjoj sjednici, odbornici su usvojili Odluku o izvršenju budžeta opštine Lopare za 2018. godinu u iznosu od 5.295.758 KM.

- Usvojen je i Zoning plan „Busija" kojim se predviđa gradnja sportsko-rekreativnog kompleksa na Majevici - dodao je Savić.

(BN)

Komentari / 21

Ostavite komentar
Name

Ratko

07.06.2019 16:26

Hvala dragom Bogu, ne mogu se setiti kad procitah pozitivnu vest a ova je to sigurno.

ODGOVORITE
Name

vidak

07.06.2019 19:20

Pa i rukovodstvo susjedne opštine je imalo nekih silnih problama sa bazenima, ne znam samo kako iz svega isplivali. Naučili dobro da plivaju i svim vodama.

Name

re

07.06.2019 21:03

Izračunali su da broj prodatih karata siromapšnim učenicima tokom sezona ne bi bazenima doneo ni 5000 KM, a onda su sa bazenima sklopili ugovor da im daju 25000KM narodnih para iz opštiskog budžeta, i tako zarade petostruko, dolazili učenici ili ne dolazili, uglavnom djeca po slelima koja pomažu roditeljiam u poljoprivredi tokom ljeta nemaju vremena za gubljenje da idu na bazene. Ovo je toliko providno. Ne živi se od bazena i ulaganja u bazene, živi se od rada i proizvodnje.a

Name

Prof. dr.

08.06.2019 12:13

Opština je morala da napravi studiju ekonomske opravdanosti izgradnje bazena. I to u uslovima katastrofalne ekonomsko-privredne situacije u opštini, morali su pitaju narod šta im je preče, preživaljanje, privreda, radna mjesta ili bazeni. A ne ovako. I još da se budžetskim novcem finansiraju nekakve ulaznice nepostojeće. S druge strane, u opština ne radi na razvoju provrednih projekata, projektovanju i razvoju proizvodnjih tehnologija, projektovanju novih fabrika. Ništa se ne radu i privredi, samo se bazenima zamajava naroda, sa posebnim akcentom na djecu, pa da oni misle na buduće generacije i tu istu djecu kojima plaćaju ulaznice, gradili bi fabrike, da sutra kada završe te tri škole, imaju gdje raditi a ne da budu prepušteni ulici, tada ima bazeni neće pomoći.

Name

re Prof

08.06.2019 16:56

E moj profesore, jal ti misliš da se može očekivati kakva racionalnost i razumnost od ljudi sa kupljenim diplomama. NJima narod nije ni na kraja pameti, Opština i budžet postoje samo zbog njih i oni sa njim raspolažu po sopstvnom nahođenju. A narodu se svete.

Name

odgovor

08.06.2019 20:04

I dok narod crnči i radi zemlju, grebe i nogam i rukama da prehrani porodicu, pošto ga je opštna gašenjem i negrađenjem fabrika ostavila na ulici, opštinsku rukovdstvo se razbacuje novcem tog istog osiromašenog naroda, narod ostavljenog bez posle, na nekakve bazene i još finansiranje njihovog rada. Još se nigdje u svijetu budžetskim novcem ne finasira rad bazene, nego je sve to kao profitna djelatnost prepušteno tržištu, pa ako neko hoće da se inficira i dobije kožna oboljenja u tim kolektivnim bazenima neka izvoli. Več sada je jasno da će posećjenost tih bazena biti jako mala. Nije omlaina spala na te bazene, imaju oni pametnija posla u životu. Znaju li ti što su dali tolike novce za rad bazena koliku krvavi rada narod mora da uloći da zaradi 25000KM, jesi li oni ikada na tržištu zaradili 25000KM da bi znali koliko je to težak i mukotpan posao. Šta li je sledeće na redu izgradnja sportske dvorane, od nekoliki miliona i novi krediti na preko leđa ovog naroda. A ništa od svega toga mu nije potrebn ni sport ni bazeni.

Name

potok

07.06.2019 16:29

To dosla voda u Lopare? Svaka cast!

ODGOVORITE
Name

Direkt

07.06.2019 17:46

Eto nas Brcaka ove godine u Lopare na bazene. U nas u Brckom gradski bazeni jednu sezonu rade - jednu sezonu ne rade. Ove godine bazeni u Brckom nece raditi.

Name

Bravo

07.06.2019 17:05

Ovaj covjek bar nešto radi za narod i omladinu. Svaka čast na odluci i puno sreće načelniku.

ODGOVORITE
Name

Olja

07.06.2019 17:39

Ko zna, mozda odavde "iznikne" buduci plivac olimpijac. U svakom slucaju lijep gest. Samo, da bude bez pjevaljki, da se to mjesto ne pretvori u vasariste i kiceraj.

ODGOVORITE
Name

Dh

08.06.2019 03:48

KOLIKO IMA SPASIOCA NA TOM BAZENU I KAKVA JE JE SIGURNOST I BEZBIJEDNOST ZA DJECU TO JE NA PRVOM MJESTU DALI SE ZABORAVILO KADA SE UCENIK OD CETRNAEST GODINA UGUSIJO U BAZENU U JAGODINI PA U SARAJEVU TAKODJE DJECAK OD SEDAM GODININA SE UGUSIJO U BAZENU DOSLA DJECA NA SPORSKA TAKMICENJA I ONDA OTISLI NA BAZEN MA TUGA DO NEBA GDJE SU BILI SPASIOCI I KOLIKO IH IMA NECIJA NEMARNOST DA DJECA GUBE ZIVOTE PITANJE KOLIKO IMA SPASIOCA ZA DJECU

ODGOVORITE
Name

Olja Za Rh I Re

08.06.2019 09:01

Ne mogu da shvatim malodusnost koja iz vas izbija. Znaci, nista ne bi trebalo raditi. Sacuvaj, Boze! Ispada, radio, ne radio, isto mu dodje. Takvo razmisljanje ne vodi nikakvom napretku. Prvo, djeca ce imati mogućnost da nauce da plivaju, pa i da se takmice, ako za to budu imali volju, a onaj ko je uložio sredstva, mora racunati na isplativost. Kako bi moglo drugacije? Drugo, valjda se podrazumijeva da ce i spasioci biti na bazenu, pogotovo sad, kad se pozivaju djeca. Pretpostavljam da ce i njihov rad da bude kontrolisan. Ja ne znam ko je investitor, niti mi je to vazno, ali raduje me sto ce Lopare konacno imati bazen. Ako, kojim slucajem, ne bude funkcionisao kako treba, onda neka inspekcije urade ono sto je u tom slucaju nuzno. Sve moze da bude kako valja, ako za to ima volje, sredstava i podrske. Ovo posljednje je izgleda najteze imati. Vidi se iz vasih komentara.

ODGOVORITE
Name

re

08.06.2019 11:57

1. Narodnim parama je izgrađen bazen, sad se narodnim parama, na grbači naroda finasiraju neke ulaznice, fiktivne. 25000 KM toliki prihod od prodatih ulaznica djeci ne mogu ostvariti za naredne 4 godine. I to se sve radi do te mere osiromašnom narodu, narodu nezaposlenom, kojeg ima 4500 radnosposobnog stanovništva na opštini Lopare. Jel možda misle da na bazenima zapošljavaju narod? 2. OPština je morala da izgradi fabuku, gde će ta deca imati da rade, a ne da od njihovih roditelja budćetskim novcem finasiraju fiktivne nepostojeće ulaznice. Da opština misli na tu decu, ona bi do sada za 20 godina izgradila 8 fabrika i narodi bi imao raditi, a ne da se narod tretira kao da ne postoji. 3. Ti bazeni su čisto promašena investicija, a oni su jedan od najvećih promađaja loparske opštine. Djecu ne interesuju ti bazeni, niti im tebaju, odrasle pogotovo, narod brine brigu kako da preživi, šta će da radi kad mu država i opština oduzimaju sva prava, nameću stalno, nove namete i harače. 4. izgradnja bazena i njihovo finansiranje je dokaz nesposobnosti opštinara. Pitajte narod, napravite anketu, da li su za izgradnju fabrika i otavaranje raadnih mesta ili za bazene. 99% njih će reći da su za fabrike, a bazeni da se zatvore i proglase promašenom investicijom, to će i vrijeme pokazati.

Name

Re re

08.06.2019 13:08

Opstina ne moze izgraditi fabriku. Mi smo u kapitalizmu. To je nekada, u onom, bivsem sistemu, gradila drzava, a sada to radi samo, ako je nesto od posebnog drzavng interesa. Jedino sto bi mozda moglo je da na neki nacin privuce investitore, a to, u ovakvim malim i nerazvijenim sredinama, nije lako. A bazen? Neka postoji.

Name

re re

08.06.2019 16:54

Nažalost u toj opštini na djelu je banditizam a ne kapitalizam, da je kapitalizam opština bi sav bužetski novac usmjeravala u izgradnju fabrika i narod bi radio i živio ne bi bježao glavom bez obzira od takve vlasti sa svog imanja, a opština lopare ga je gurnula i bijedu siromaštvo i umiranja na rate.

Name

Re Re Re

08.06.2019 18:05

Vi opet, opstina bi trebalo da gradi fabrike i bla bla. Koliko covjek moze biti glup da, i pored toga sto mu se objasni, ne moze da shvati da opstna ne moze usmjeriti budzetska sredstva u izgradnju fabrika.

Name

re re

08.06.2019 19:47

Opšptina neče da gradi fabrike zato što nije domaćinska, zato što je rasipnička i zato što budžet tretiraju kao sopsveni novčanik, eto to je jedini razlog, A 5 miliona budžeta je sasvim dovoljno za fabriku, administracija se presumerava na proizvodne poslove, fabrike, njiva itd. Nema više parazitranja na grbači naroda, a ovao sa bazenima je prevšilo svaku meru, ovo je kap koja je prelila čašu narodno nezadovoljsva, naroda osiromašenog, obespravljenog, naroda ostavljenog bez posla i na ulici da umre. Lopare su 90ih imale 1600 radnijh mijesta u privredi, a danas nemaju nemaju ni 160.

Name

Za neupućene!

08.06.2019 20:44

Za vašu informaciju: 1. Bazene je izgradio investitor iz Švajcarske, čovjek našeg porijekla, 2. Opštine ne mogu da grade fabrike, nemaju pravo po zakonu, 3. U našoj opštini je stvorena pozitivna poslovna klima, pa stalno dolaze novi investitori, 4. Počele su sa radom gotovo sve fabrike koje su poslije rata propale, 5. Proširuju se stare i grade nove fabrike, 6. U Lopare na posao dolaze i radnici iz Ugljevika i Bijeljine. 7. Budžet je svake godine sve veći, Očigledno je do ove komentare pišu potpuno neupućene osobe, kao da su iz Banja Luke ili Bijeljine. Bolje bi im bilo da zamole svoje gradonačelnike da i oni podijele besplatne sezonske ulaznice za sve svoje učenike. Pojedine komentare pišu i članovi potpuno nesposobne opozicije, koja bi mogla i sama da nešto urad za svoju opštinu. Nije ovo opština načelnika Rade Savića, već opština svih nas. Trebali bi svi da pomognemo razvoj opšine koliko je u našoj moći, a ne samo da ometamo i kritikujemo svaki napredak.

ODGOVORITE
Name

odg

09.06.2019 20:14

Vi ćeta da dajete bazenima 25.000KM, a narod neka pase trave. Ovim gestom se najbolje pokazali ko ste i šta ste, nema potrebe više ništa da radite.

Name

valter

10.06.2019 18:57

U ovoj opštini treba hitno ispitati sve diplome, kako su stečene, i ispite kako su polagani, krenuti sa srbijanskim p onda i bosanske privatne i državne. TO su informacije od javnog značaja zaposlenih javnih službenika, i u skladu sa zakonom o slobodi pristupa infromacijama od javnog značaja narod ima pravo da zna ko radi u tim oganima, sa kojim diplmama su zaposleni i primaju platu od para poreskih obvezbnika. Mnogi će se iznenaditi kada vidi kako se dolazilo do diplma po kojekakvim fakultetima, i kako su se polagali ispiti.

ODGOVORITE
Name

Lazo

14.06.2019 10:49

Bravo

ODGOVORITE