Gest: Maturantima poklonili odijela

Posljednjih godina brojne su akcije pomoći mladim maturantima, koji nisu u prilici da im roditelji za matursko veče kupe garderobu i haljine i kojima je zbog raznih problema to trošak koji ne mogu priuštiti. Ipak, kako se sva djeca podjednako raduju tom danu i žele da budu poput svojih vršnjaka, brojni ljudi dobre volje organizuju se i pomažu koliko mogu, kako bi svi maturanti školu završili sa osmijehom na licu.

Republika Srpska 30.05.2019 | 14:59
Gest: Maturantima poklonili odijela
Učenici OŠ “Meša Selimović “ iz Janje željeli su da zahvale vlasnicima Butika “Barbosa” iz Bijeljine jer su njihovim drugarima koji nisu bili u prilici da kupe maturska odijela, ista poklonili.

Učenici su bili ganuti ovakvim gestom, te su nas kontaktirali, želeći javno da se zahvale za ovakav gest i da tako podstaknu i druge da pomažu.

OŠ “Meša Selimović” završilo je šest odjeljenja.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

TUZLANKA

30.05.2019 13:14

SVAKA CAST.OVO JE ZA POHVALU.JOS IMA DOBRIH LJUDI.HVALA I OD MOJE PORODICE.CESTITAM NA DOBROM DJELU.

ODGOVORITE
Name

MM

30.05.2019 14:26

Pravi gest,svaka cast.

Name

Re

30.05.2019 17:22

Gest je lijep. Pitam se zasto se matura mora proslavljati u brendiranoj odjeci, svecanim haljinama, cipelama, frizurama. Zar mladost nije lijepa i bez toga? Zar se ne moze slaviti u obicnoj odjeci i ne trositi bez potrebe novac roditelja? Zar nije bitno drugarstvo, radost , veselje, bezbriznost? Nije nova, skupa garderoba mjerilo uspjeha i zrelosti.

Name

RE RE

31.05.2019 06:05

NEKA ZATO STO NEKO NAKINDJURI SVOJE DIJETE DA SE PO MAHALI PRICA.DA KOMSIJE VIDE.NE VODE RACUNA NI SKOLSKI DRUGARI.TO VAM JE ISTO KO KAD SU DOSLE IZBJEGLICE A DOMACI SE SAMO BOGA MOLILI DA IM SE DIJETE NE OZENI IZBJEGLICOM.IL NEDAJ BOZE UDA ..TO BILA GLAVNA TEMA NA SLAVAMA.I TO BI...DJECA SU MI ZAVRSILA FAKULTETE JA ZNAM KAKO SAM IH SKOLOVAO.REKAO SAM IM..KO VAMA ODGOVARA I MENI CE...NIJE VAZNO KOJE JE VJERE..VAZNO JE DA JE DOBAR COVJEK...DJECO UPAMET SE..MATURA BILA I PROSLA...MOGLI STE OBUCI MAJICE I FARMERKI...BUDITE LJUDI...OPET HVALA I BUTIKU..DRUGA VREMENA SU DOSLA

ODGOVORITE