Sari, sad zapali, a onda na pregovore...!

Hoće li "otpisani" Italijan posle osvojene Lige Evrope, ipak, ostati na klupi Čelsija? Zapali sad, čiča! Prvi trofej u karijeri Mauricija Sarija!

Fudbal 30.05.2019 | 12:32
Sari, sad zapali, a onda na pregovore...!
Već neko vreme piše se o Mauriciju Sariju kao budućem treneru Juventusa, međutim, situacija bi mogla da se preokrene i da 60-godišnji Italijan, ipak, ostane na klupi londonskih "plavaca". 

Posle ubedljive pobede nad Arsenalom (4:1) u finalu Lige Evrope, glavna tema na konferenciji za medije bila je navodna odluka Čelsija da raskine ugovor, ali posle Sarijevih reči čini se da do toga možda i neće doći.

"Sada je vreme za slavlje, a od sutra ćemo da razgovaramo. Da vidimo šta klub želi da popravim i da vide šta ja želim od njih da poprave. Imam još dve godine ugovora i prvo moramo da sednemo i sve analiziramo. U poslednjih 20 dana ljudi su govorili da sigurno idem u Romu, Milan, pa tek onda Juventus, ali sve je to nebitno dok piše samo u novinama", rekao je Sari.

Da će prvo da uživa u osvojenom trofeju, Italijan je nagovestio već na terenu kada je po prstima vrteo poveći tompus:

Strastveni pušač nije mogao da odoli, pa je već na klupi, odmah po dodeli medalja i pehara, zapalio cigaretu:



"Nije bilo lako doći u Čelsi i brzo se prilagoditi ovako teškoj ligi. Imao sam problema, ali od februara sam osetio neku promenu u odnosu na tim. Možda sam se i ja promenio, ali počeo sam da osećam ovaj tim kao svoj", ispričao je Sari na konferenciji za medije posle utakmice u Bakuu i celokupnu sezonu u kojoj je Čelsi osvojio Ligu Evrope, završio kao treći u Premijer ligi i igrao finale Liga kupa ocenio kao izvanrednu.

"Kroz Premijer ligu smo izborili učešće u Ligi šampiona, što nije bio lak zadatak. Igrali smo finale Liga kupa nakon što smo izbacili Liverpul i Totenhem i tek na penale izgubili od Mančester sitija. U Ligi Evrope smo pobedili 12 utakmica, igrali nerešeno samo na tri, postigli smo više golova nego bilo ko drugi. Posle osvojenog trofeja, mislim da je sezona iz dobre prerasla u izvanrednu".

Rođenom Napolitancu, među prvima je čestitao njegov bivši klub - Napoli, koji je u četvrtfinalu Lige Evrope eliminisan od Arsenala.

"Drago mi je zbog toga, nisam sumnjao da će biti tako. Napolitanci znaju koliko ih volim i da sam prošle godine otišao u inostranstvo da bih izbegao direktan prelazak u neki drugi italijanski klub. Oni će uvek imati moju ljubav i poštovanje, ali ova profesija znači da povremeno moramo da krenemo različitim putevima. To, ipak, neće uticati na moju prošlost i poštovanje prema navijačima Napolija. Zato ovu pobedu posvećujem pre svega njima, jer kao trener Napolija nisam uspeo da im poklonim to zadovoljstvo", izjavio je Sari i možda, ipak, nagovestio odlazak u Juventus.

Kad je 2012. tada 41-godišnji Unaj Emeri igrao polufinale sa Valensijom za Mauricija Sarija živ niko van Italije nije ni čuo. Imao je već 53 leta, radio je u trećeligašu Sorentu i dobio je otkaz posle četiri meseca.

Kad je italijanski trener poslednji put osvojio pehar u Ligi Evrope ili ranije Kupu Uefa – a učinio je to Alberto Malezani sa Parmom 1999. godine – Mauricio Sari je još radio u banci i trenerskim poslom se bavio iz hobija.

Ali sada, sada je već 60-godišnji Mauricio Sari dočekao prvi trofej u trenerskoj karijeri. I odmah nakon što se utakmica završila nasred terena Olimpijskog stadiona u Bakuu odmotao slavljenički tompus da ga zapali kad se kamere ugase. Zaslužio ga je. Posle svih omalovažavanja u Engleskoj. Posle one tužne svađe sa Kepom Arizabalagom usred finala Liga kupa. Posle silnih medijskih napisa da će ga Čelsi “pedalirati“ još i pre kraja sezone.

Baš zato, baš zbog svega toga bilo ga je tako lepo videti kako merka medalju za šampiona Lige Evrope. Kako se osmehuje tek nakon što je dobro opipao i uverio da je prava.

Italijanski mediji danima ga već sele u Juventus, Čelsi se baš nije upinjao da ga zadrži. Možda se sada predomisli? Možda sada shvati da sa ovim timom teško da je moglo više u konkurenciji Mančester Sitija i Liverpula. Možda sada shvati da će teško naći boljeg trenera.

Mauricio Sari više nije gubitnik. Mauricio Sari pali pobedničku cigaru!



Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar