Ostrvo najsrećnijih bića na planeti

Onima koji traže neizvikanu destinaciju s predivnom prirodom, gomilom neodoljivih životinjica i mnogo sunca, australijsko ostrvo Rotnest može se činiti kao zanimljiva ideja.

Putovanja 29.05.2019 | 15:38
Ostrvo najsrećnijih bića na planeti
Neistraženo i netaknuto: Ostrvce na kojem žive najsrećnija bića na svetu 

Ono što treba da znate pre nego što se uputite ka ovom rajskom vrstu jeste da je smeštaj potrebno rezervisatii čak 18 meseci unapred.

Putnici na odredište mogu da stignu za okvirno 17 sati. Ako se odlučite za putovanje u Australiju, ostavite dovoljno vremena za Pert, ali i za istraživanje njegove okoline poput spomenutog ostrvceta. Kako biste stigli do Rotnesta, potrebno vam je dvadesetak minuta plovidbe trajektom za grad Frimantl ili 90 minuta od Perta.

Mogućnosti za zabavu u vodi ima pregršt, od promatranja egzotičnog podvodnog sveta kroz ronilačku masku, do jahanja tirkiznih talasa na dasci.

Više od 400 vrsta ribe, 20 tipova korala, 9 različitih morskih trava izvodi “predstavu” za sve one koji požele da zarone, prenosi “Punkufer”. Basin, Parakeet Bay, Parker Point i Little Salmon Bay poznate su destinacije među poštovaocima "kulta plavih dubina”, a poslednja u nizu omiljena je i zbog delfina, kao i talasa po meri surfera.

Najbolje mesto za posmatranje delfina je Kejp Vlaming, a za surfovanje krenite na zalive Strikland, Salmon ili Stark. Dovoljno je staza i za pešačenje, za početnike - ali i za one koji s lakoćom prelaze kilometre hodajući satima.

Rotnest je poznat i po kuokama, preslatkim torbarima koji se toliko dobro zabavljaju da su ih ljubitelji životinja proglasili najsrećnijim bićima na svetu. Dlakavi starosedeoci jugozapadne Australije potpuno su bezopasni i prijateljski su raspoloženi prema ljudima.

B 92
foto:internet

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Uaaaaaa

29.05.2019 20:03

Jel bio tu Tegeltija sa suprugom?

ODGOVORITE