Znam ko je autor moje optužnice

Srbija 29.05.2019 | 09:56
Znam ko je autor moje optužnice
Penzionisani general Ljubiša Diković izjavio je da ga ne čudi da se u jeku priprema za suđenje albanskim teroristima iz OVK ponovo poteže pitanje njegove navodne odgovornosti za zločine. 

Povodom informacija da je kosovsko pravosuđe pripremilo optužnicu za navodne ratne zločine protiv bivšeg načelnika Generalštaba vojske Srbije, on za Novosti kaže da jedinice kojima je komandovao nisu počinile nikakav ratni zločin.

Dodaje i da je jedan od prioritetnih zadataka tokom ratnih dejstava bila briga o lokalnom stanovništvu i izbeglicama. 

– Koliko smo za vrijeme rata na KiM vodili računa o albanskim civilima, trebalo bi da mi podignu spomenik, a ne optužnicu – rekao je Diković.

Kako kaže, tokom bombardovanja u SRBICI je bilo i do 15.000 Albanaca koji su svi bili zbrinuti, nahranjeni, snabdijeveni lijekovima.

– Ništa im nije falilo, tretirali smo ih bolje nego sopstvene vojnike. Žalosti me što je ta optužnica pisana u Beogradu. Znamo dobro ko je autor – kaže Diković. 

(Tanjug)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

racic

29.05.2019 09:12

Nas Srbe uce da kada nam neprijatelj udari samar mi ne treba da uzvracamo istom mjerom vec treba da okrenemo drugi obraz i cekamo sledeci udarac ? Takvo ucenje nas je i dovelo tu gdje se danas nalazimo, udara nas ko stigne, od stranih neprijatelja do domace pohlepne nemoralne bagre, a mi Srbi trpimo i cutimo ..., cekamo pravdu ... i ocigledno propadamo ? U prirodi takav princip ne postoji, u prirodi i po zakonima prirode a samim tim i po Bozijim zakonima postoji samo princip OKO ZA OKO ZUB ZA ZUB, to je princip po kome su zivjeli nasi predaci i to je princip kome treba da se vratimo i princip koga treba da se drzimo ili nas u suprotnom nece biti. Dolazi novo vrijeme. Ne treba nas biti strah da budemo hrabri.

ODGOVORITE
Name

Dzoo

29.05.2019 09:25

Druze niko ne dobije samar dok ne zasluzi. Kreni od 1988 pa do dana danasnjeg svugde smo hteli da budemo Age pa nece moci da moze.

Name

re.Dzoo

29.05.2019 13:02

Ne moze kmet biti aga nikako,...

Name

kaplar

29.05.2019 09:59

Ovo je visoko obrazovan častan oficir a ne šiptarski terorista.

ODGOVORITE
Name

re

29.05.2019 13:03

Kao i ostali visoko casni, sto su osuđeni i po zatvorima. Hiljade godina ukupne kazne zatvora.

Name

Jaffa

29.05.2019 13:25

Mi Srbi smo izdali svakog iskrenog patriotu, jer Srbima ne vladaju Srbi.

ODGOVORITE