„Igre bez granica” nacrtale osmijehe na licima 800 mališana

Sportsko-zabavna manifestacija „Jaffa Igre bez granica” uspješno je održana 25. maja 2019. godine u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić” u Bijeljini i u Brčkom 26. maja u sali „Tehničke škole“.

Zdravlje 27.05.2019 | 14:56
„Igre bez granica” nacrtale osmijehe na licima 800 mališana
Na takmičenju je u oba grada učestvovalo preko 800 mališana osnovnoškolskog uzrasta, a „Igre“ je u salama pratilo oko 1.000 posjetilaca.

Veseli karavan zabave, igre, uzbuđenja i takmičenja prvo je razveselio građane Bijeljine koji su oduševljeno pratili gotovo četvorosatni program.
Predvođeni kapitenima, mališani su se takmičili u 5 zabavnih disciplina u 4 uzrasne grupe, a pred navijačima, roditeljima, prijateljima i drugarima, pokazali su brzinu, spretnost i sklonost ka timskom radu. Na ovaj način pokazali su svojim vršnjacima koliko je važan sport, fizička aktivnost te generalno zdravi stilovi života.



„Zdravlje djece treba da bude prioritet, a bitan aspekt zdravlja je fizička aktivnost. Važno je da se djeca okupe oko zajedničke ideje i da se na zabavan način promoviše sport i timski rad. Prezadovoljni smo atmosferom koja je vladala u toku „Igara“, kao i domaćinima i sponzorima iz Bijeljine, koji su zajedno sa nama učinili ovaj dan nezaboravnim za sve građane Bijeljine”,izjavila je koordinator projekta, Željka Gajić.

Osim osnovaca i djece iz vrtića, u takmičarskom programu učestvovala su djeca iz Udruženja za pomoć mentalno oboljelim licima „Nada“ iz Bijeljine. Njima je doniran dio sredstava obezbijeđen od strane sponzora i organizatora manifestacije.

Osim takmičenja u zabavnim igrama koje su animatori smislili specijalno za ovu priliku, svi prisutni su uživali u bogatom revijalnom programu u sali za koji su bile zadužene balerine iz plesnog kluba „Studio Olena“ iz Bijeljine. Sve posjetioce i navijače su dočekale brojne kreativne radionice i slatki i osvježavajući kutak, koje su pripremili sponzori „Jaffa Igara bez granica”, kao što su kompanija „Jaffa“ iz Crvenke,„m:tel“, „Pulse“ i brojni drugi.


Na kraju takmičenja svi prisutni u sali, i takmičari i navijači, odigrali su zanimljiv sportski ples koji je kompletnu atmosferu doveo do usijanja, taman pred proglašenje pobjednika i dodjelu nagrada. Nagrađeni su pobjednici po kategorijama bogatim nagradama koje su obezbijedili organizatori i sponzori, a utješne paketiće su dobili svi prijavljeni takmičari.

Nakon Bijeljine, dobra zabava i odlična atmosfera se preselila naredni dan u Brčko. Tamo su nas dočekali raspoloženi domaćini, te još srećniji voditelji prijavljenih ekipa koji su s nestrpljenjem čekali da se „Igre“ u Brčkom i zvanično otvore.

U ime Vlade Brčko Distrikta, „Igre“ je u ovom gradu otvorio Aleksandar Đurić, a nakon što je u salu ušao autor sportskog sadržaja i voditelj „Igara“ Peđa Savić, sva publika ga je dočekala vriskom i odličnom energijom koja se nastavila i u narednom troipočasovnom programu.

U revijalnom dijelu publiku su zabavljali sjajni članovi Zumba kluba „ZaKlub“. Pored uživanja u plesu, publiku su u sali dočekali brojni prateći sadržaji koje su pripremili „Jaffa“iz Crvenke, „Stem akademija“,„m:tel“, „Pulse“, „Argeta“, Centar za strane jezike „Seal“ i brojni drugi sponzori. Zabava je nezaboravna bila i uz vragolije koje je izvodio sjajno maskirani klovn, veliki red je bio i u kutku sa facepainting-om, te naravno i kod dijela gdje su se dijelili baloni i navijačke zastavice.
I u Brčkom su se takmičila djeca sa poteškoćama u razvoju, čiju sreću i veselje na licima je nemoguće opisati riječima. Nakon takmičenja, već tradicionalno je otplesan zabavni sportski ples, čije korake cijela sala uči uz smijeh i zabavu. Pobjednici su i u Brčkom uživali u proglašenju pobjednika i dodjeli bogatih nagrada, koje su obezbijedili organizatori i sponzori, nakon čega su „Igre“ i zatvorene.
Poslije Bijeljine i Brčkog, ovo sportsko-zabavno takmičenje koje je već osvojilo srca svih mališana biće održano i 29.9. u Trebinju, 13.10. u Mostaru, 24.11. u Sarajevu i 15.12. u Banjoj Luci.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Jelena

27.05.2019 13:29

Bilo je prelijepo, djeca su uživala.

ODGOVORITE