Han u srijedu o putu BiH u EU

Komesar za proširenje Evropske unije Johanes Han u srijedu će na posebnoj sjednici Komiteta za inostrane poslove Evropskog parlamenta predstaviti Mišljenje o kandidatskom statusu i analitički izvještaj za Bosnu i Hercegovinu potvrđeno je iz diplomatskih izvora za N1.

Bosna i Hercegovina 27.05.2019 | 14:33
Han u srijedu o putu BiH u EU
Han će tokom rasprave predstaviti i izvještaje o napretku ostalih zemalja Zapadnog Balkana. Najpozitivnije vijesti očekuju Srbija i Crna Gora koje su i najviše odmakle na evropskom putu. Dobre vijesti bi mogle doći i za Sjevernu Makedoniju i Albaniju koje bi uskoro trebale početi pregovore o pristupanju.

Ovo će biti posljednji izvještaji o napretku Evropske komisije u ovom mandatu, ali i posljednji za Johanesa Hana kao komesara za proširenje Evropske unije.

(N1)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

veliko postenje

27.05.2019 13:10

tesko drzavi o kojoj drugi prica a ne njeni takozvani politicari toje dokaz daje bih pod protektoratom

ODGOVORITE
Name

re

27.05.2019 13:16

Balkanci su najvece kurve na svijetu.Koliko god da im utrpas malo im.

ODGOVORITE
Name

Perer Pilc

27.05.2019 17:18

Novomatikovac najebo si!!!!!

ODGOVORITE
Name

Direkt

27.05.2019 19:29

Daj konkretan datum i konkretne uslove, bez mijenjanja, jasne uslove, sa sto kracim rokom (recimo 5-10 godina), sa sto kvalitetnijim planom i zgusnutim rasporedom reformi dok i posljednji gradjanin ove zemlje nije postao clan EU! Dosta je bilo vise nejasnih i mlitavih signala. Morate da raskrstite da li nas hocete ili da se okrenemo Rusiji I Turskoj. Trece opcije nema, jer moramo da se razvijamo. Necemo vjecno tapkati u mjestu, dok svi drugi napreduju, mada ovi nasi nakaradni vlastodrsci to i rade (tapkaju u mjestu). Dajte nam plan rada ili gledajte kako drugi osvajaju Evropu!

ODGOVORITE