Del Boske: Bolje kupite Mbapea, Nejmar je padavičar!

Pepov najveći greh je što traži nezavisnost Katalonije! Bivši selektor nije zabrinut za budućnost španskog fudbala. . .

Fudbal 23.05.2019 | 15:57
Del Boske: Bolje kupite Mbapea, Nejmar je padavičar!
Mesecima, pa i godinama, pominje se da Real Madrid sprema taktiku kako da dovede Nejmara ili KilijanaMbapea, da istrese gomilu novca pred čelnike Pari Sen Žermena i „oslobodi“ Brazilca ili francuskog napadača sa Parka prinčeva. Bez obzira što realizacija tih poslova deluje neizvodljivo, bar u ovom trenutku, španski mediji ne prestaju da bombarduju čitaoce, pa tako As u izdanju od četvrtka na naslovnici saoštava kako bi predsedniku kraljevskog kluba Florentinu Perezu dovođenje jednog superstara u narednom prelaznom roku predstavljalo ozbiljan izazov. Možda i najveći otkako se vratio na „Santjago Bernabeu“.

I ako bi se odlučio za jednog od njih dvojice teško da će uspeti. Samo, koga? Vinsente del Bokse nema dilemu. Potrebno je opredeliti se za mlađeg.

„Doveo bih Mbapea, jer mi se taj posao čini razumnijim. Što se Nejmara tiče, čak su i deca počela da imitiraju njegove padove po terenu“, jasan je u komentaru nekadašnji šef stručnog štaba Reala i selektor reprezentacije Španije. „Kilijan igra jednostavnije. Nemam ništa protiv Brazilca, štaviše, reč je o izvanrednog fudbaleru, vodi računa o interesima tima, ali to što pada i valja se za svaku sitnicu neće mu pomoći u nastojanjima da jednog dana osvoji Zlatnu loptu“.

Iskusni stručnjak je gostujući u programu Radio Marke odgovarao i na druga aktuelna pitanja o fudbalu. Najpre o Realu.

„Moj bivši klub ima izvanrednu ekipu, koja u tek okončanjoj sezoni nije uspela da ponovi rezultate iz prethodnih. Promenio je dvojicu trenera, a to je nešto najgore što može da mu se desi. Teško je za momke da upiju zamisli različitih stratega tokom sezone, pratilo ih je negativno okruženje, svaki put su mislili više o onome što se desilo na prethodnoj utakmici nego što su se trudili da promene stvari“.

Slobodan pad nije uspeo da zaustavi ni Zinedin Zidan, ali će Francuz dobiti priliku da Los Blankose vrati na staze stare slave.

„Neće me Zidan pitati za savet, jer ionako ima dobru ekipu i sposoban je da je regeneriše. Siguran sam da će i oni koji napuste Madrid usrećiti nove poslodavce, jer su dobri igrači. Imao sam i ja teških trenutaka kao trener, jer je to stresan posao, ali kad dođe od delikatnih situacija potrebno je da i ostali ljudi u klubu budu na visini zadatka“.

Del Boske je govorio i o Pepu Gvardioli, koji je osvojio tri trofeja sa Mančester Sitijem ove sezone, ali mu se u Španiji spočitava i što se bavio vansportskim temama.

„Naravno da niko nije savršen, svi mi grešimo, a Pepov najveći greh je moža u tome što se kroz izjasnio da želi nezavisnost Katalonije. Njemu u Španiji sude drugačije na osnovu njegovih politilkih stavova, ne gledajući učinak na terenu. Smatraju ga izdajicom, međutim, zaslužuje maksimalno moguće poštovanje“.

Za kraj, nije zabrinut usled činjenice da posle dugo vremena nema španskih klubova u finalu Lige šampiona i Lige Evrope, već će trofeji u Englesku.

„Na uzorku od poslednjih 20 godina, španski timovi su osvojili polovinu trofeja u Ligi šampiona. Uz to, imali su Sevilja i Atletiko Madrid sjajna izdanja u Ligi Evrope. Pre njih, Viljareal i Deportivo u elitnom kupu, tako da nisam zabrinut“, rekao je bivši selektor Crvene furije.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar