Skupština Srbije 27. maja o Kosmetu

Predsjednik Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da je za 27. maj sazvala posebnu sjednicu parlamenta posvećenu Kosovu i Metohiji i najavila da će pozvati predsjednika Aleksandra Vučića da predstavi izvještaj o Kosmetu.

Srbija 17.05.2019 | 13:44
Skupština Srbije 27. maja o Kosmetu
– Tokom dana uputiću poziv Vučiću da, u skladu sa Poslovnikom, učestvuje u radu posebne sednice i podnese izvještaj o Kosovu i Metohiji – rekla je Gojkovićeva.

Ona je najavila i da će pozive uputiti i premijeru Ani Brnabić, svim članovima Vlade Srbije, kao i predstavnicima svih poslaničkih klubova u parlamentu. 

– Očekujemo da se nakon izvještaja predsjednika otvori debata i da učestvuju svi poslanici jer je ovo veoma značajna tema – istakla je Gojkovićeva.

Vučić je izjavio ranije danas da je spreman da govori pred Skupštinom Srbije o Kosovu i Metohiji ukoliko za to postoji mogućnost.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Da li

17.05.2019 12:00

Je ikada pitanje rješenja situacije o KiM, bilo na Skupštini Srbije?

ODGOVORITE
Name

Re

17.05.2019 14:23

Nije i netreba zato sto je ovo samo srbovanje. Zavadili srbe sa svakim susjedom politickim tenzijama a za prošlost da nagovorimo. Odgovara im status naklapanja a i ptice na grani znaju da Kosovo nikada vise nece biti pod Srpskom cizmom

Name

Xy-RE

17.05.2019 16:40

Znaju te tvoje ptice na grani i takvi kao što si ti ,jer imate isto mozga