Barsin trener tuguje: Snosim i ja odgovornost!

Da smo dali gol prošli bismo. . . Četvrti gol nisam video! Ernesto Valverde pokušavao da objasni još jedan debakl u Ligi šampiona. . .

Fudbal 08.05.2019 | 11:15
Barsin trener tuguje: Snosim i ja odgovornost!
Prošle godine je Barselona u Rimu doživela nešto što joj se nikad pre nije desilo, ni u najsrcnjim snovima ne sluteći da će joj se ove sezone dogoditi još gori preokret. Posle lude noći na Enfild Roudu, mnoge oči su uprte u trenera Ernesta Valverdea.

Nešto što se trenerima desi ili ne desi jednom tokom karijere, njemu se desilo dva puta za dve godine. Pokušavao je da objasni poraz posle meča...

„Drugu godinu zaredom nam se dešava. Užasno. Ovo je bolan rezultat. Dali su nam prvi gol odmah, ali smo uspeli da umirimo utakmicu. A onda su opet krenuli agresivno u drugo poluvreme i dali nam drugi. Dok nas je drugi „boleo“, dali su i treći... Počeli su u jakom rtimu, dok smo mi bili van balansa. Tražio sam da od igrača da krenu više napred. Imali smo opcije, ali ih nismo iskoristili i nismo uspeli da se snađemo sa njihovim pritiskom. Nismo uspeli da se koncentrišemo na ono glavno - postizanje gola. A imali smo šanse na početku drugog poluvremena kada je njihov golman dva puta sjajno intervenisao“, požalio se Valverde posle meča.

Posebno je iznenađen četvrtim golom.

„Taj četvrti gol nas je potpuno izbacio iz utakmice. Bio sam iznenađen. Nisam znao da li je pao direktno ili indrektno iz kornera. Ne znam šta se desilo, samo sam video loptu u mreži. Iznenadila nas je najbolja ekipa Premijer lige iz prekida“.

Mnogi smatraju da Valverde posle ovakve dve eliminacije treba da podnese ostavku.

„Kada doživiš šok ovakvih razmera, znaš da te čeka nekoliko užasnih dana. Biće potrebno vreme da se sve smiri. Ne znam kako će ovaj rezultat uticati na mene. Nisam imao vremena da razmislim o tome. Ali svako treba da snosi odgovornost, pa i trener. Sada su glave vruće zbog eliminacije. Moramo da ohrabrimo igrače i stručni štab za finale Kupa kralja. Posle toga će biti vremena za analizu. Pričaćemo interno, sada moramo da podignemo duh“.  

Na pitanje da li je dalje prošao bolji tim, Valverde je odgovorio.

„Ne možemo da pričamo o tome. Kada te ovako okrenu, onda nemaš nikakva prava da se žališ. Nemamo pravo na izgovore! Bili su bolji. Uostalom, pobedili su 4:0. Mogli smo da odgovorimo na terenu, ali nismo to uradili. Da smo postigli gol, bili bismo u finalu. Izgubili smo prvu utakmice ove sezone u Ligi šampiona i ispali“.

Mnogi kritikuju Valverdea zbog odluke da startuje sa Arturom Vidalom koji je kasnije zamenjen.

„Arturo je bio veoma dobar u prvom poluvremenu. Održavao nas je u utakmici, ali se kasnije umorio, a nama su bile potrebne drugačije opcije na terenu“.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar