FRA: Pariz ovakvu krizu ne pamti!

Ne pomaže ni penal u 92. minutu! Na stranu osvojena titula, Sveci nastavljaju da rasipaju ugled! Gengan vuče Kaen u ponor! Velika pobeda Nima u Remsu.

Fudbal 05.05.2019 | 09:00
FRA: Pariz ovakvu krizu ne pamti!
Samo jedna pobeda u poslednjih sedam utakmica u svim takmičenjima bilans je fudbalera Pari Sen Žermena koji su ovog popodneva nastavili da krčme svoj ugled. Bez obzira što je šampionska titula davno obezbeđena očekivalo se da u finišu sezone fudbaleri Tomasa Tuhela budu efikasni i ubojiti i da karakterom pokažu da su suvereni vladari francuskog fudbala.

Međutim, iz utakmice u utakmicu Pariz igra sve slabije, muči se, a danas je nastavio sa tom neslavnom serijom i na utakmici sa Nicom. Ekipa s Azurne obale odnela je kući bod, zasluženo, posle remija 1:1 i zadala novi udarac Svecima koji će opet biti meta kritika javnosti. Igrali su danas domaćini bez Kilijana Mbapea, ali tim zvezda predvođen Nejmarom, Kavanijem, Di Marijom i Veratijem, morao je i mogao bolje.

Ali u prvih 45 minuta samo su jednom konkretno zapretili i to preko Nejmara u uvodnih desetak minuta, dok se Nica organizovano branila i igrala na kontre. Zanemeo je za Park prinčeva odmah po nastavku igre kada je Ignatijus Ganago doveo goste u vođstvo. Pitanje je u kom bi smeru otišla utakmica i da je Alan Sen Maksiman u 59. minutu iskoristio zicer, a njegov promašaj Sveci su kaznili samo dva minuta kasnije.

I to Nejmar sa bele tačke posle čistog prekršaja nad Di Marijom, izjednačio je na 1:1 u 60. minutu.

Iako je PSŽ dominirao u poslednjih pola sata igre teško je dolazio do prilika za gol. Jedan poništen Kavanija iz ofsajda u 63. minutu i pokušaj Nejmara u 88. bile su izgledne šanse do nadoknade utakmicce kada je Dante faulirao Nejmara u nadoknadi, a glavni arbitar pokazao na belu tačku posle VAR-a.

Loptu je uzeo Edinson Kavani, namestio na 11 metara, raspalio, ali je golman Benitez pročitao udarac i postao junak utakmice. Zasluženo, imao je argentinski golman nekoliko vrhunskih intervencija danas, dovodio je do ludila domaće napadače i sačuvao bod borbenoj ekipi Patrika Vijere.

Gengan vuče Kaen u ponor! Velika pobeda Nima u Remsu.

Broji Gengan poslednje dane u francuskoj Ligi 1, ali je rešio da povuče za sobom i Kaen, čisto da ne ide sam... Kaen je imao šansu da pobedom nad „fenjerašem“ priđe tik uz leđa Monaku i Amijenu, ali tu priliku nije iskoristio – 0:0.

Sada Dižon ima šansu da pobedom u Nantu preskoči Kaen i izbije na to mesto koje vodi u baraž.

Sjajan meč odigrao je Nim, koji je kao gost razbio Rems sa 3:0. Domaćin je u katastrofalnoj formi, ovo mu je šesta utakmica u nizu koju nije dobio.

Nim se probudio u finišu prvenstva, dobio je četvrtu utakmicu u šest kola i skočio je u gornji deo tabele.

Četvrti uzastopni poraz upisao je i Bordo, koji je kod kuće izgubio od Anžea – 1:0.

FRANCUSKA 1 - 35. KOLO

Petak

Strazbur - Marselj 1:1 (0:0)
/Lala 65 - Žermen 48/

Subota

PSŽ - Nica 1:1 (0:0)
/Nejmar 60. penal - Ganago 60. penal/
 
Gengan – Kaen  0:0

Rems – Nim  0:3 (0:2)
/Feri 26, Ripar 43, Buanga 46/

Bordo – Anže  0:1 (0:1)
/Bahoken 40/



Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar