Prva liga RS: Dvojac sa vrha ''minimalan''!

Milutinović pokrenuo Borac, prvi gol u Janji! Tek u četvrtom prvenstvenom meču u Janji, Banjalučani uspjeli zatresti mrežu Podrinja. Sloga minimalnom gostujućom pobjedom u derbiju protiv Rudar Prijedora sačuvala nadu da može stići lidera.

Fudbal 04.05.2019 | 23:00
Prva liga RS: Dvojac sa vrha ''minimalan''!
Gledaoci na prethodna tri duela Podrinja i Borca u Janji nisu vidjeli pogotke, ali je lider Prve lige RS danas prekinuo "post" u Semberiji i golom Zorana Milutinovića ostvario trijumf kojim je nastavio pohod ka šampionskoj tituli.

Banjalučani su do sada trijumfovali samo jednom kao gosti protiv Podrinja, ali u Kupu RS 2010. godine, a današnja pobjeda bila im je prva u borbi za prvoligaške bodove.

Mreže su mirovale nakon prvog poluvremena, da bi u nastavku tim Darka Vojvodića stigao do jednog, ali tri boda vrijednog gola, i to preko Milutinovića osam minuta prije kraja.

"Crveno-plavih" tako nisu primili gol ni u devetom uzastopnom meču i sigurno koračaju ka povratku u Premijer ligu BiH.

Uspješna je bila i drugoplasirana Sloga, koja je donijela bodove sa teškog gostovanja u Prijedoru. Tim iz Gornjeg Crnjelova takođe je slavio 1:0, i to golom Elmina Hadžikadunića, tako da je razlika između dvije prvoplasirane ekipe ostala 12 bodova.

Golovima Milovana Novakovića Kozara je pred svojim navijačima porazila Željezničar 2:1, a utješni gol za banjalučke "plave" postigao je Igor Kuzmanović u sudijskoj nadoknadi.

PRVA LIGA RS, LIGA ZA PRVAKA - 3. KOLO:

Kozara - Željezničar 2:1 (1:0)
/Novaković 15, 55 - Kuzmanović 90+1/

Podrinje - Borac 0:1 (0:0)
/Milutinović 82/

Rudar Prijedor - Sloga 0:1 (0:0)
/Hadžikadunić 49/

TABELA: Borac 64, Sloga 52, Rudar Prijedor 40, Željezničar 39, Kozara 33, Podrinje 29.

U Ligi za opstanak na sve tri meča radovali su se domaći.

Sutjeska je bila dominantna i efikasna protiv "fenjeraša" Slobode, a po dva pogotka postigli su Marko Mrgud i Dejan Rašević, za ubjedljivih 4:0, kojim su Mrkonjićani došli na rub eliminacije iz Prve lige RS s obzirom da sada za "sigurnom" zonom zaostaju ogromnih 12 bodova.

Alfa Modriča je do pobjede protiv Tekstilca stigla golom Dragana Radića, dok su u duelu Drine i Slavije viđena dva jedanaesterca, oba za domaće.

Zvorničani prvi nisu uspjeli da iskoriste (najstrožu kaznu promašio je Novica Marković), ali je na odbijenu loptu natrčao Ognjen Stjepanović i povisio na 2:0. Prethodno je vođstvo domaćinu osigurao Slađan Stupar.

Tim iz Istočnog Sarajeva zaigrao je tada bolje i preko Tihomira Lalovića smanjio na 2:1, da bi ovaj put Dragan Milivojević bio siguran sa "bijele tačke" i postavio konačnih 3:1, čime su fudbaleri Drine sačuvali lidersku poziciju u "donjem domu".

PRVA LIGA RS, LIGA ZA OPSTANAK - 3. KOLO:

Drina - Slavija 3:1 (0:0)
/Stupar 47, Stjepanović 58, Milivojević 75 pen - T. Lalović 64/

Alfa Modriča - Tekstilac 1:0 (1:0)
/Radić 42/

Sutjeska - Sloboda 4:0 (2:0)
/Mrgud 26, 56, Rašević 29, 83/

TABELA: Drina 31, Alfa Modriča 29, Tekstilac 28, Slavija 28, Sutjeska 23, Sloboda 16.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar