Slovenci postavili zastavu SFRJ

Slovenački turisti postavili su zastavu nekadašnje SFRJ na Velebitu, u Zadarskoj županiji, koja je odmah uklonjena odlukom lokalnih vlasti.

Region 03.05.2019 | 14:29
Slovenci postavili zastavu SFRJ
Zastavu je skinuo lokalni poslanik u Škabrnji Elvis Gospić, prenosi "Antena Zadar".

"Svi gosti lijepe naše, naše županije i grada Zadra trebalo bi da pokažu poštovanje i dostojanstvo, imajući na umu koje strahote je ovaj narod prošao od te iste petokrake", tvrde lokalni političari u toj županiji.

Istovremeno, zastava sa prvim bijelim poljem u grbu, karakteristična za Nezavisnu Državu Hrvatsku, nije zabranjena, kao ni mnoga druga ustaška znamenja u Hrvatskoj.

Nedavno je policija odbila da ukloni tu zastavu sa prostorija stranke Nezavisni za Hrvatsku, čiji su lideri poznati desničari Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović.

(Srna)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

A

03.05.2019 12:33

Ustaše ostaju ustaše. Bravo za Slovence. Zato i jesu 100 godina ispred nas,znaju razlikovati dobro od zla.

ODGOVORITE
Name

Antifašista

03.05.2019 13:14

Bravo slovenci ,zna se ko je ustaša i naslednik ndh hrvatska članica eu koja se ne odrile ustaštva ,oavelića i ostalih koljača

Name

reA

03.05.2019 13:45

Nije bravo za Slovence,oni su prvi pokrenuli raspad Jugoslavije tako da ovo je ispalo kao sprdnja sa zastavom bivse Juge...

Name

Cica

04.05.2019 05:39

Slovenci imaju najmanje pravo da spominju SFRJ.Pa oni su je poceli prvi rasturati.Oni nemaju pravo a reci o bivsoj JUGI.Pa onda Hrvati....Cuj oni postavljaju zastavu....

Name

Asim

10.05.2019 18:55

Da vam nije petokrake bilo nikad ne za kifle imali, ta petokraka je od kamenjara izgradila odmaralista, hotele, puteve koje nikad imali niste, luke, gradilista, do tad ste u brdima zivjeli u kamenim kucercima sa zemljanim podovima, najvise vam Bosna i Hercegovina izgradila, i opet kukate kao ruzno vam bilo onda. Ko vam je sve to punio, pa bosanci naravno, srbijanci, e sad poljake ganjajte po plazama i cehe koji hljeb u konzervama donose i vodu cak da ne potrose. Hrvati su narod bez obraza i karaktera definitivno.

Name

Ukloniti i ŠAHOVNICU

03.05.2019 12:42

Svi gosti lijepe naše, naše županije i grada Zadra trebalo bi da pokažu poštovanje i dostojanstvo, imajući na umu koje strahote je ovaj narod prošao od te iste ŠAHOVNICE.

ODGOVORITE
Name

re

10.05.2019 19:01

Sto bi uklonili ustaska obiljezja kad se njima dice i ponose, pod tom sahovnicom je stotine hiljada srba poklano u zadnji 100 godina , da je BiH drzava kako treba ne bi te zastave nigdje bilo na teritoriji BiH, posebno na srpskoj zemlji koju su okupirali od bivse RSK pa do zapadno krajiski opstina, Kupresa i sve do doline Neretve. Mi srbi to itekako pamtimo , neka neka samo polako

Name

As

03.05.2019 13:11

Nikad nece bolje zivjeti nego sto su u Jugi zivjeli. Danas mnogi prezivljavaju u Hrvatskoj. Standard nikakav a Holandija puna Hrvata koji traze ovde posao.

ODGOVORITE
Name

007 Бонд

03.05.2019 13:18

Зашто ставља ту заставу кад су баш они Словенци први изашли из СФРЈ? Тај Велебит је Крајина, и да није било олује- данас би се тамо виорила застава Републике Српске Крајине. ... Нек ту заставу понесе кући и нек је истакне на Триглав.

ODGOVORITE
Name

Re

03.05.2019 13:45

Jesu prvi izasli, ali to nije razlog da je mrze. Nije im bilo dobro u Jugi pa su izasli. Sad im je kao sto svi vidimo bolje. Jedina od bivsih Yu republika koja nema problema sa komunistickom prosloscu, cak naprotiv; od nje su napravili turisticku atrakciju..

Name

Ko prvi...

04.05.2019 10:35

Od tih Slovenaca je ostatak balkana uvek imao sta da nauci. Samo, dzaba ti je, gluvom saptati i slepom slike pokazivati. Nekad se govorilo, da je lakse balkancu, naterati pola metra u nesto, nego jedan milimetar u glavu.Ne tvrdim da je ova prica sa zastavom , dobra ili losa. Hocu samo da Kazem da napredan,razuman i mudar covek, nikada ne trazi krivca za stanje u kojem se nadje. Ocit dokaz za to je, eto, ta jugoslovenska zastava. Oni koji ovu pricu ne shvataju ili ne zele da shvate… i ne moraju. Secam se,pocetkom osamdesetih,kad su Slovenci iskazivali zelju da izadju iz Juge. Oni koji su tad mogli da vide buducnost, su govorili da ce posle raspada, Slovenci biti ti, koji ce osnovati novu jugoslaviju.

ODGOVORITE
Name

Re

06.05.2019 11:15

Nema povratka Juge. Zaboravi!!