Trebinjska djeca ukrašavala jaja

Trebinjski mališani farbali jaja uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika.

Republika Srpska 27.04.2019 | 11:49
Trebinjska djeca ukrašavala jaja
I ove godine u porti Sabornog hrama Svetog Preobraženja Gospodnjeg okupio se veliki broj trebinjskih mališana koji su tradicionalno farbali vaskršnja jaja. Već četiri godine najmlađi Trebinjci pred najveći hrišćanski praznik svojim ručucama šaraju vaskršnja jaja, a i ovaj put bilo je veselo i živo.

Nikola i Irena recitovali su pesmice, dok je Đorđe objasnio šta je Vaskrs i šta znači ukršavati jaja. Otac Mladen Žulović, starešina Sabornog hrama, kaže da deca šarajući jaja prenose svoju ljubav vernicima koji će ih dobiti.

- Na današnji dan organizovali smo da deca, mališani iz vrtića boje i crtaju na farbanim jajima, a da ta jaja podelimo našim sugrađanima. Zamisao je da oni svojim malenim i veštim ručicama ukrase to jaje i da to bude mali blagoslov od deteta za čoveka - istakao je Žulović.

Najmlađi đaci u OŠ "Vuk Karadžić", takođe su učestvovali u farbanju jaja.

- Cilj radionica je da sva deca osete radost Vaskrsa, koliko je bitno da postimo, da gradimo najveće hrišćanske vrline, pomažemo drugima, opraštamo - istakla je Anđelina Ignjatić, učiteljica OŠ "Vuk Karadžić".

(Večernje novosti)

Komentari / 0

Ostavite komentar