Nema odustajanja, traže ubice

U Banjaluci je nastavljeno protestno okupljanje građana koji traže da se rasvijetli ubistvo Davida Dragičevića.  
 

Republika Srpska 18.04.2019 | 20:39
Nema odustajanja, traže ubice
Zapaljenim svijećama i visoko podignutim pesnicama građani opominju da je ovo 388 dan kako nadležni organi ne rade svoj posao i ostavljaju ovo svirepo ubistvo nerazjašnjenim.

Poručuju da niko od njih neće napustiti Davidove roditelje i da će sa okupljanjima nastaviti dok istina ne bude javno rečena.

David Dragičević nestao je 18. marta 2018. u Banja Luci, a njegovo tijelo pronađeno je šest dana kasnije, na ušću rječice Crkvene u Vrbas.

Prema optužnici koju je banjalučko Okružno javno tužilaštvo podiglo protiv nepoznatih izvršilaca, mladić je ili bježao od počinilaca, pa pao u Crkvenu ili je gurnut u nju.

Od 26. marta roditelji mladića i grupa "Pravda za Davida" na Trgu Krajine u Banja Luci organizirali su okupljanja s ciljem otkrivanja istine o ubistvu.

Roditelji za ubistvo i saučesništvo u ubistvu optužuju pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova RS te predstavnike institucija tog entiteta.

Okupljanja građana zabranjena su od 25. decembra prošle godine, a nekoliko dana nakon toga Davor Dragičević napustio je Bosnu i Hercegovinu nakon što je policija rastjerala i privela okupljene građane.

Otad se svake večeri u 18 sati građani Banje Luke okupljaju ispred hrama Hrista Spasitelja, gdje pale svijeće.

BN TV

 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Bili...

18.04.2019 19:13

Bravo posteni ljudi. Kaze nas narod budi uz mene kad placem a kad pjevam oces neces. PRAVDA I ISTINA

ODGOVORITE
Name

Banja luka

18.04.2019 19:16

Itreba dase otkriu ubice momakje ubijen samo stoje poceo zivit

ODGOVORITE
Name

Boki

18.04.2019 19:40

Ajde vise sjasite. Zar nemate nista pametnije da objavljujete. Sekta je proslost. Stvarno smarate

ODGOVORITE
Name

Marko

18.04.2019 20:23

Ne smije se posustati u borbi za istinu i pravdu.Ubica ili ubice Davida Dragicevica moraju biti uhapsene i procesuirane.Ali,kako stoje stvari ova borba ce trajati i do narednih izbora,do promjene vlasti,ako ponovo ne uspiju pokrasti izbore.Dok je rezimska vlast aktuelna ovo i druga ubistva sigurno nece biti rijesena.

ODGOVORITE
Name

Jadranko

18.04.2019 22:41

Ljudi hrabri ste.Stvarno žalosno da niko nije dao ostavku.To im je obraz.

ODGOVORITE
Name

Boki

19.04.2019 05:04

Pravda za Davida a kazna za ubice.

ODGOVORITE
Name

Austrija

19.04.2019 09:31

U istoriji srpskog naroda,nije bilo da narod vode,ubice,koji i djecu ubijaju,jer David nije bio odrastao covjek,zreo,vec dijete,BOG ce suditi Srbima,za ovakvo ubistvo,i pitaju se zasto smo najlošije prosli, najmanje postovani,i polako i sigurno zatire se sjeme, odgovor je jasan GRIJEH,plata ce svako primiti,po djelima,neka ubice znaju,da ih ceka plac,i skrgut zuba",sa Bogom na Sudu niko nije se mogao opravdati"Sveto Pismo

Name

srecko

20.04.2019 19:26

Imali smo jako zalosnu istoriju daleko vise su drugi nama vladali nego mi sami sa sobom ali i o ono malo kad nam se ukazala prilika da vladamo „ sami sa sobom“ vise zla smo sami sebi nanijeli nego oni okupatori,jer neboli mnogo kad te udsri stranac ali kad te tvoj udari mnogo boli.

ODGOVORITE