Daje za Notr Dam duplo više od muža Selme Hajak

Bogati Francuzi počeli su da se "utrkuju" u doniranju novca za obnovu katedrale Notr Dam, koja je opustošena u velikom požaru koji je tek jutro potpuno ugašen.

Zabava 16.04.2019 | 12:15
Daje za Notr Dam duplo više od muža Selme Hajak
Porodica francuskog milijardera Bernara Arnoa i njegova kompanija za proizvodnju luksuzne robe LVMH doniraće 200 miliona evra za obnovu katedrale, navodi se u saopštenju koji je objavljeno u ime Arnoa.

"Porodica Arno i grupa LVMH želeli bi da pokažu svoju solidarnost u ovo vreme nacionalne tragedije i pridružuju se pružanju pomoći za obnovu ove izvanredne katedrale, koja je simbol Francuske, njenog nasledja i francuskog jedinstva", navodi se u saopštenju.

Prethodno je francuski milijarder Fransoa-Anri Pino saopštio da će njegova porodica dati 100 miliona evra pomoći za popravku katedrale.

"Moj otac i ja smo odlučili da izdvojimo 100 miliona evra i učestvujemo u rekonstrukciji Notr Dama", saopštio je Pino, suprug holivudske glumice Salme Hajek.

Pino je čelni čovek kompanije Kering, koja je vlasnik poznatih brendova kao što su Guči i Sen Loran i predsednik kompanije koja poseduje poznatu aukcijsku kuću Kristis.

B 92
foto:internet

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Ilija

16.04.2019 19:21

Kada su budale neka daju toliki novac. Bolje da daju novac onima koje je NATO bombardovao u pslednjim ratovima. U ostalom taj novac sto oni daju za taj ugarak i nije njihov novac...

ODGOVORITE
Name

Re

17.04.2019 08:39

Ma moglo bi se i tu šta učiniti Ilija, al malo je naših pljačkaša koji su dali za obnovu sem sportista koji su bogati , al banda je jača.

Name

VETERAN

17.04.2019 07:26

A, DA JE POVEĆAO PLATE RADNICIMA...

ODGOVORITE
Name

armagedon

17.04.2019 12:11

Dolazi vreme kada pare nece vredeti nista ,bice obican papir, a nevolje ce se nizati jedna za drugom i sve vece.

ODGOVORITE
Name

Darwill

18.04.2019 10:58

Ovaj Notr Dame su zapalili Francuzi namjerno, isto kao što su Amerikanci srušili WTC u Njujorku kao alibi za nove ratove. Makron je smislio dobar način kako da skrene pažnju sa protesta žutih prsluka i kako ponovo da ujedini Francuze. Sa druge strane prikupiće ogroman novac od donacija. Znači jednim udarcem će ubiti nekoliko muva.

ODGOVORITE