''Službenici ABA odseli u hotelu u kom je Budućnost!''

Situaciju brzo rešiti! Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da je primoran da reaguje na vrlo neobičnu i do sada, nezabeleženu situaciju koja utiče na regularnost ABA lige.  Zvezdino saopštenje: Apel direktorima ABA lige. . .  Crvena zvezda mts oglasila se saopštenjem pred drugi meč finalne serije plej-ofa ABA lige protiv Budućnosti.

Košarka 13.04.2019 | 20:00
''Službenici ABA odseli u hotelu u kom je Budućnost!''
Crvena zvezda mts oglasila se ovog popodneva saopštenjem pred drugu utakmicu finala plej-ofa ABA lige protiv Budućnosti izrazivši čuđenje zbog saznanja da se u istom hotelu nalaze službenici ABA Lige i čitava delegacija Budućnosti (igrači, stručni štab, uprava).

Saopštenje je objavljeno 24 sata pred drugi meč finalne serije u Beogradu pod naslovom "KK Crvena zvezda mts - šta je sledeće?".

Saopštenje prenosimo u celosti.

"KK Crvena zvezda mts primoran da reaguje na vrlo "neobičnu" i do sada nezabeleženu situaciju koja utiče na regularnost ABA lige i završnicu regionalnog takmičenja.

KK Crvena zvezda mts došao je do saznanja da su službenici ABA lige jtd , komesar za delegiranje sudija Iztok Rems i službenica Vanja Vujičić smešteni od petka 12.04.2019. godine, tokom svog boravka u Beogradu u hotelu „Crowne Plaza" koji je zvanični hotel ABA lige, a da je od 13.04.2019. godine u istom hotelu smešten i direktor Krešimir Novosel.

Ta činjenica nije u skladu sa propozicijama ABA lige, može da dovode u sumnju regularnost takmičenja, i cele finalne serije, iz prostog razloga što se u istom hotelu nalazi i kompletna delegacija, igrački pogon KK Budućnost VOLI na čelu sa predsednikom kluba, i skoro kompletnom upravom.

Takva situacija nije se nikada dogodila ni u jednom takmičenju u organizaciji FIBA, Evrolige, pa čak ni u vreme ABA Sidro lige!

Beograd kao višemilionski grad ima sasvim dovoljno smeštajnih kapaciteta hotelskog tipa, da bi se izbegla svaka moguća insinuacija na ovu temu, koja nije potrebna ABA ligi.

KK Crvena zvezda mts ovim dopisom ne želi da pravi nikakav pritisak pred drugu utakmicu plej ofa, niti da prejudicira neke događaje, ali smo prinuđeni da zamolimo direktora lige i sportskog direktora lige, da što pre reše ovu situaciju koja nikome nije u interesu, i da pronađu neko drugo rešenje za smeštaj svojih službenika, posebno u ovom trenutku kada se igra finalna serija regionalnog takmičenja.

KK Crvena zvezda mts će se maksimalno pridržavati svih članova Propozicija takmičenja i to očekujemo od svih učesnika i aktera finalnih utakmica, uprava, igračkih pogona, ali i od službenika ABA lige jtd.", navodi se u saopštenju KK Crvene zvezde mts.

Zvezda vodi 1:0 u seriji i drugi meč se igra u nedelju u hali "Aleksandar Nikolić" od 19 časova uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar