PL: Solskjer traži pet pobjeda iz šest kola!

Mančester junajted u subotu protiv Vest Hema mora da osvoji tri boda i izdigne se iz lošeg perioda.

Fudbal 13.04.2019 | 09:15
PL: Solskjer traži pet pobjeda iz šest kola!
Ole Gunar Solskjer zimus je svojim dolaskom na mesto Žozea Murinja preporodio Mančester junajted.

Ekipa je od gostovanja Kardifu 22. decembra nanizala 11 utakmica bez poraza, a zaključno sa trijumfom u Parizu, za plasman u četvrtfinale Lige šampiona, "crveni đavoli" su sa norveškim strategom zabeležili 14 pobeda, dva remija i samo jedan poraz (od Pari sen Žermena).

Međutim, podvig na "Parku prinčeva" kao da je bio kulminacija, posle koje su morali da uslede psihološko pražnjenje i pad forme.

Rašford, Pogba i drugovi izgubili su četiri od poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima, uključujući dva poraza u poslednja tri kola Premijer lige, od Arsenala i Vulverhemptona.

Solskjerov tim se pred subotnji meč 33. kola protiv Vest Hema nalazi tek na šestom mestu, iza Čelsija, Totenhema i Arsenala, što svakako ne zadovoljava njihove ambicije.

"Potrebno je da osvojimo što više bodova, kako bismo završili sezonu u prva tri. Naš cilj je 15 bodova iz preostalih šest utakmica, a verujem da možemo biti četvrti i sa manje od toga. Nadamo se i pobedi nad Čelsijem, ali sada razmišljamo samo o Vest Hemu", rekao je Solskjer.

Junajtedu već u utorak predstoji revanš četvrtfinala Lige šampiona protiv Barselone, od koje je izgubio 0:1 na "Old Trafordu".

Zatim od 21. do 28. aprila sledi ključni niz prvenstvenih utakmica - gostovanje Evertonu, pa derbi okršaji sa Mančester sitijem i Čelsijem kod kuće.

"Prethodnih nedelja smo imali dobrih partija, ali pred golom nismo imali potreban kvalitet ni samouverenost. Sa šansama koje smo stvorili, trebalo je da pobedimo i Arsenal i Vulvse. Kao napadač, znam koliko je vera u sebe važna da biste smestili loptu u mrežu. Zato mnogo radimo na treninzima, ne bismo li takve poteze ponovo preneli u utakmice", poručio je Solskjer.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar