Slavni kuvari u posjeti Banjaluci

Poznati američki kuvar – šef Art Smit te osnivač i direktorka kulinarsko diplomatskog projekta u Državnom sekretarijatu SAD Lauren Bernštajn boraviće u naredna dva dana u Banjaluci kako bi se družili sa građanima i predstavili im svoje kulinarske vještine, ali i probali tradicionalne specijalitet ovog grada.

Republika Srpska 08.04.2019 | 15:36
Slavni kuvari u posjeti Banjaluci
U okviru dvodnevne posjete Banjaluci planirano je niz aktivnosti, koje će početi u prodavnici zdrave hrane koju je nedavno otvorila CEO Zdrava logika.

Smit i Bernštajnova će potom posjetiti MCB pivnicu – gdje će im domaćini predstaviti bezglutensko kraft pivo “Joker” i hranu.

Tokom drugog dana boravka, u planu je obilazak Ugostiteljsko – turističke škole u Banjaluci, a za kraj svoje “Banjalučke ture” posjetiće restoran Rotkvicu, gdje će Smit imati mogućnost da pokaže i neka svoja umjeća.

Nakon Banjaluke, Smit i Bernštajnova će obići i Sarajevo i Mostar. U sva tri grada organizovane su aktivnosti koje će na adekvatan način predstaviti BiH u kulinarskom i tradicionalnom smislu.

Šef Art Smit javnosti je poznat kao kuvar koji je kuvao za mnoga svjetska imena, između kojih se posebno izdvajaju Opra Vinfri i bivši američki predsjednik Barak Obama.

Smit je poznat i po tome što je tokom svoje karijere izdao nekoliko knjiga sa receptima, koje su bile nagrađivane više puta. Među nagrađivanim knjigama su: “Vraćanje na sto”, “Kuhinjski život”, “Prava hrana za prave porodice” i “Vraćanje porodici”. U svom posljednjem izdanju šef Smit se bavi temama zdrave ishrane i zdravog načina života. 

Lauren Bernštajn je osnivač i direktor Kulinarsko diplomatskog projekta u Državnom sekretarijatu SAD. Ovaj projekat radi na modelu izgradnje razumijevanja i povjerenja između ljudi kroz hranu i tradiciju.

Sa svojom idejom uspjela je da napravi mini seriju, koja je premijerno prikazivana u Pakistanu i koju su pogledali milioni gledalaca. Za ovu seriju Lauren kaže da je jedan od rijetkih projekata koji je uspio da prenese jednu pozitivnu priču iz Amerike na drugi kraj svijeta.

Smit i Bernštajnova u Banjaluku su došli na poziv Maje Miljević, direktorke SPARK Busines Parka i CEO Zdrave logike i Irme Zulić, direktorke Chakula online gastro magazina, koje su učestvovale u YTILI programu (The Young Transatlantic Innovation Leaders Initiative), u kojem im je mentor bila upravo Bernštajnova.

– S obzirom da program YTILI podrazumijeva i posjetu mentora svojim studentima, Maji i Irmi je pripala čast da organizuju i osmisle plan dolaska njihove mentorke kojoj se pridružio i sam šef Smit – pojašnjavaju u Zdravoj logici.

(Srpskainfo)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

2yy

09.04.2019 03:40

KOJE.UBIJO.DAVIDA.DRAGICEVICA

ODGOVORITE