Ne mogu zabraniti Dan Srpske

"Dan Republike nam niko ne može ni oduzet ini zabraniti, pa ni Ustavni sud. Jedino što mogu jeste da potpuno obesmisle sopstvenu ulogu u društvu, što su danas i uspjeli", kazao je Selak.

Republika Srpska 29.03.2019 | 14:19
Ne mogu zabraniti Dan Srpske
Član Glavnog odbora Socijalističke partije i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Goran Selak ocijenio je sramnom današnju odluku Ustavnog suda kojom se osporava 9. januar kao Dan Republike Srpske.

Selak smatra da Ustavni sud BiH nastavlja da donosi političke umjesto pravnih odluka, te da ne vidi način na koji Republika Srpska može da ispoštuje ovakvu donesenu odluku.

- 9. januar je Dan Republike i slaviće se i dalje, bez obzira na bilo kakve političke odluke domaćih ili stranih sudija. Radi se o potezu Ustavnog suda koji ima najmanje veze sa pravom, ali zato ima veze sa apetitima pojedinih političkih subjekata u BiH", naveo je Selak.

"To što bi pojedinci najviše voljeli da nema ni 9. januara ni Republike Srpske, ne znači da Ustavni sud treba da se stavlja u njihovu službu i da ovakvim potezima nanosi štetu suživotu i napretku na ovim prostorima".

Selak navodi da ne vidi način na koji bi mogla biti sprovedena ova odluka.

"Dan Republike nam niko ne može ni oduzeti ni zabraniti, pa ni Ustavni sud BiH. Jedino što mogu jeste da potpuno obesmisle sopstvenu ulogu u društvu, što su danas i uspjeli", kazao je Selak.

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Mirrrr

29.03.2019 13:27

Veliki covjek, da nam je vise ovakvih ljudi lako bi bilo!!!

ODGOVORITE
Name

zabrana

29.03.2019 14:12

Naravno da se moze zabraniti, itekako moze,..pusti demagogiju..

Name

On

29.03.2019 14:05

To on i radi. Svi znaju sram ih bilo.

ODGOVORITE
Name

Ne mogu

29.03.2019 14:09

Naročito ako ti to kažeš., takva gromada od čoeka i političara. Bolje ti je bavi se zatvorom i uzmi još koju milju maraka pustajuci kriminalce na produženi vikend. A onda bi i ti i tvoj šef mogli iza rešetaka. Krajnje je vrijeme

ODGOVORITE
Name

007

29.03.2019 14:11

Kako neko reče:Što je više kleveta i laži 9 Januar,nam je miliji i draži.

ODGOVORITE
Name

Sasa

29.03.2019 14:12

Onda nam ne trebaju sudovi!!

ODGOVORITE
Name

Lemi

29.03.2019 15:48

Kako me samo nerviraju ovi političari iz RS. Sad nam je najveća vijest i problem 9 januar. Pa budaletine, kriminalci i fukare, dajte ovom jadnom i napaćenom narodu hljeba da ne bježe vani jer ako većina ode nećete imati ni skim a ni šta slaviti. Uostalom to nam ne mogu zabraniti ali nemojte praviti cirkus od toga kao svake godine i bacati pare na one jadne parade već kao pravi domaćini očitajte slavu, zapalite svijeću i proslavite

ODGOVORITE