Kako će Vodovod sanirati gubitak?

Zahvaljujući inicijativi Kluba odbornika SDS-a u Skupštini opštine Pale za sazivanje vanredne tematske sjednice, spriječeno je poskupljenje vode za stanovnike ove lokalne zajednice. Međutim, i dalje ostaje pitanje na koji način će paljanski „Vodovod“ sanirati gubitak od 700 hiljada maraka, koji je nastao zbog prekida ugovora o isporuci vode u Sarajevo.

Republika Srpska 27.03.2019 | 20:15
Kako će Vodovod sanirati gubitak?
Javno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ Pale do nedavno je od prodaje vode Sarajevu zarađivalo oko milion maraka na godišnjem nivou. Od kraja prošle godine isporuka je smanjena za više od dvije tećine.

Direktor paljanskog „Vodovoda“ Dejan Kojić tvrdi da je do smanjenja isporuke došlo jer je sarajevski „Vodovod“ proširio vlastita izvorišta i sanirao gubitke na mreži.

“Ako neko ima svoju vodu i ako je ona jeftinija nego da je kupuje od mene, naravno da će se tako ponašati, i ja bih tako postupio“, kaže Kojić i dodaje da on ne može natjerati nekoga da kupuje od njega nešto što je skuplje.

Osim što će ostati bez 700 hiljada maraka godišnje na osnovu smanjene isporuke vode Sarajevu, u paljanskom „Vodovodu“ smanjeni su i prihodi zbog smanjenja cijene vode za Olimpijski centar „Jahorina“.

„To je odluka skupštinske većine, kako bismo pomogli Olimpijskom centru Jahorina“, pravda se direktor JP „Vodovod i kanalizacija“ Pale Dejan Kojić.

„Odluka je da Olimpijski centar 'Jahorina' u periodu od 1. decembra do 1. aprila plaća 30 feninga po kubiku jeftinije vodu, zbog sistema za vještačko osnježavanje. Od 1. decembra prole godine do 28. februara ove godine njima je isporučeno 98 hiljda kubika vode“, kaže Kojić.

Zbog gubitka sarajevskog tržišta i punjenja vještačkih jezera na Jahorini, „Vodovod“ će na godišnjem nivou izgubiti ogromna sredstva koja dovode u pitanje opstanak preduzeća, tvrde u paljanskom SDS-u. Ističu i da su zadovoljni što je, zahvaljujući njima, izbjegnuto da trošak ide preko leđa građana, ali pitaju kako dalje.

„Odgovornost je na rukovodstvu 'Vodovoda' i načelniku opštine'“, tvrdi predsjednik Kluba odbornika SDS-a u Skupštini opštine Pale, Nikola Blagojević, i dodaje da će „Vodovod“ biti u katastrofalnom položaju, ako se ne riješi problem isporuke vode Sarajevu.

„Nadamo se da u narednom periodu skupštinska večina neće odlučiti da stabilizaciju poslovanja 'Vodovoda' i pokrivanje njihovih dugova finansira iz grant sredstava opštine ili kreditnim zaduženjem, a pogotovo smanjenjem plata ili otpuštanjem radnika“, ističe Blagojević.

„Intezivno pregovaramo o povratku na sarajevsko tržište“, odgovara direktor Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Pale, Dejan Kojić, ali priznaje da gubitak od 700 hiljada na godišnjem nivou ugrožava poslovanje preduzeća.

„Naravno da ugrožava, jer to su za nas ogromna sredstava, ali uprava preduzeća na čelu sa mnom i sa načelnikom opštine intenzivno radi na rješavanju problema“, tvrdi Kojić.

Kojićeve riječi potvrđuje i načelnik opštine Pale, Boško Jugović.

„Direktor ozbiljno radi na stabilizaciji preduzeća kroz stabilizaciju troškova, odnosno, na pravilnoj raspodjeli prihoda i rashoda dok se ne nađe rješenje problema sa sarajevskim 'Vodovodom'. Pregovori o vraćanju na to tržište su u toku i očekujem pozitivan ishod“, kaže Jugović i dodaje da je Javno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ Pale stabilno, te da nema nikakve bojazni da će u pitanje doći isplata zarada ili radna mjesta zaposlenih u toj ustanovi.



BN TV

Komentari / 81

Ostavite komentar
Name

SDS

27.03.2019 19:18

SDS je razotkrio jednu od najvecih afera na Palama. Ko je zrtvovao vodovod zarad licnih interesa.

ODGOVORITE
Name

Paljanin

27.03.2019 19:44

Jos treci spor na sudu da se izgubi pa privatizacija. Drago mi je da su za uzora uzeli Ramba Amadeusa.

Name

Dejan Kojic

27.03.2019 20:28

Stavicemo solila na vise lokacija po Palama pa nek narod ili bolje receno stoka koja je glasala za nas lize i automatski ce piti vise vode i nadomjestiti cemo gubitak.

Name

ISTINA

28.03.2019 04:38

Za rješenja problema komunalnih preduzeća i drugih javnih preduzeća i ustanova danas postoji na sceni jedinstveni orginalni model SNSD-a. To je model po kojem postojeće preduzeće planski gurate u stečaj, a osnivate novo komunalno preduzeće. Dugove starog preduzeća prenosite na leđa povjerioca, bolje reći građana, a novo preduzeće se zadužuje za krediti za koji garanciju daje lokalna zajednica. Sutra kroz par godina kada novo preduzeće ne bude moglo vrćati kredit, vraćaće lokalna za jednica, a što znači opet na teret građana. Naravno, dugorošno posmatrano jednog dana će da bankrotira ne samo lokalna zajednica, već i Republika Srpska. Konačan ishod će onta biti stečaj Republika Srpske, odnosno preuzimanje reursa od strane kreditora, bolje reći zemalja zapada. Krajnji ishod je savremeni kolonijalizam, odnosno Republika Srpska ostaje bez prostora. Proces ostanka bez stanovništva je već dobio ubrzani intenzitet. Tako da priča o osamostaljenju i državi je samo za sledbenike politike SNSD-a, a koji ne znaju ni šta je država ni šta državu čini državom.

Name

RE ISTINA

29.03.2019 00:08

SVAKA CAST

Name

Ilija Zečević

29.03.2019 12:33

Samo se na Jahorini na taj način osnježavaju staze. U svim skijaškim centrima prave se kaptaže u koje se akumulira voda koja nastaje topljenjem snijega a onda se ta voda šalje u centralnu akumulaciju na najvišoj koti. Ovdje pijaću vodu koriste za osnježavanje staza. Svaka čast na rentabilnosti.

Name

Pale

27.03.2019 19:21

Saznace se ko je ucjenivao Sarajevo i doveo do prekida saradnje.

ODGOVORITE
Name

re

27.03.2019 23:00

Pipa zavrnuta,...

Name

koševo

28.03.2019 03:22

Uvaženi ! Mi smo imali redukcije vode (u nekim djelovima SA) jer je vodovod zbog recesije isključivao pumpe da ne plaćaju struju od 00-5h..........Ali dobro dodje vode i od vas jer nije zgoreg više........A vi Paljani umjesto da činite sve da Jah. Treb. Igman i Bjel. budu svjetski turistički centar-vi poskupljujete vodu i još privatizujete vodovod (ha ha).......Ok. ionako kupujemo iz Lukavice

Name

sarajlija

28.03.2019 11:17

Re:Koševo.Ne piši gluposti.Voda se kupuje od Vodovoda na Palama i nekad se kupovalo 60 l/s a sada 15 l/s.Smanjena je kupovina jer je došlo do popravke mnogih cijevovoda i više nije potrebno kupovati vodu sa Pala kad imaš svoju.I ne kupuješ vodu iz Lukavice.

Name

cv

28.03.2019 12:15

Re:Koševo.O kakvoj ti recesiji pričaš i plaćanju struje? E svašta...što se prvo ne raspitaš pa onda kuckaš.

Name

re.Kosevo

28.03.2019 13:41

Mahalasu skromnog znanja,...kakve ti gluposti i konstrukcije pises. Najgore je sto nisi uopste svjestan toga....

Name

Krle

27.03.2019 19:21

Imaju i Pale svog baju, neka on odgovori zasto je Sarajevo prestalo kupovati vodu, zasto pitate Kojica i Jugovica oni svakako ne smiju nista od sefa uraditi, a po Palama se uveliko prica o cemu je rijec!

ODGOVORITE
Name

Jadenemajunapretka

27.03.2019 22:34

Culi smo Sta se prica,kažu male zmije hoće da udare na konja ,ako me razumiješ al u čijoj si stranci sumljam da ćeš moći !Jadno je gdje živimo ,umjesto da se zahvalimo sta imamo u našem malom mjestu vi udarate al kažu da to boli kasnije ,kad vam se skinu svi direktori sa funkcija vidjecu vas tek....

Name

Krle

28.03.2019 12:24

Kako cu te razumijeti kada si nepismena, nista nisam mogao povezati :D.

Name

Deba

27.03.2019 19:26

Odmah se vidi da su ovo skolovani ljudi, od direktora pa preko poslanika! Skoro pa akademici al bolje bi im stajao capin u sakama pa u Miljevac u fotelju!

ODGOVORITE
Name

mirjana

27.03.2019 19:57

Školovani, ovo nisu poslanici nego odbornici

Name

KOMUNALAC

27.03.2019 19:28

Tražite konsultante u dobojskom Vodovodu.Obrenov sin je konsolidovao finansijsku situaciju za vrlo kratko vrijeme i to je sad najuspješnije komunalno preduzeće u BiH.Ostvarena je dobit u 2018.od preko milion KM.

ODGOVORITE
Name

Zar ne!?

28.03.2019 10:32

Pa one koji su privatizovali Jahorinu trebaju gradjani finansirati, i sam taj Kojic ima interes.

Name

demos

27.03.2019 19:28

Ovi uniste sve sto dotaknu. Čekić bi pokvarili

ODGOVORITE
Name

U

27.03.2019 19:59

Tenovu ims potrošsča tačnije onih što po 10 god. nisu platili niti 1 km za utrošenu vodu Ljilja Ivanović štuti pojedine potrošale ( neplatiše ) jer su članovi snsd navodum peumjer Anđe Ukraden ,Anđa troši vodu i gomila dug ali joj vodu nikad nisu iskljulili ..

Name

Srbovanje na različite načine

28.03.2019 10:43

Neka odgovorni za ovu situaciju sebi smanje plate, reprezentaciju, beneficije svih vrsta. Najlakše narodu harač nametnuti, neka krenu od sebe, odnosno krivaca za trenutno stanje. Potrošači vode nisu iz te priče, nije pošteno da tuđe cehove plaćaju.

Name

Iskreno

27.03.2019 19:32

Radim u federaciji i svakodnevno gledam kako u vodovodu u Sarajevu konstantno rade da pojacaju mrezu,cujem da i dobro uspjevaju...samo nije mi jasno kad su i kupovi vodu od nas,jeftinija im voda nego ovdje...kad bi kod nas i u pola bilo ko u federaciji mi bi bili ko na konju

ODGOVORITE
Name

slaže ne trepne

27.03.2019 19:50

Kad vidite Dejana Kojića bjezite glavom bez obzira, jer ako se i samo pozdravite s njim, sutra će neku laz o vama plasirati, a ne dao vam Bog dvije rečenice da razmijenite, tada ste pa tek nadrljali... to sto on može izmisliti, ni sanjati normalan covjek ne može u najgoroj noćnoj mori

ODGOVORITE
Name

ljilja

27.03.2019 21:06

Boško trepne kad laze, obratite pažnju

Name

Za vecinu

28.03.2019 15:51

Covjek je potpuno razocarenje za paljane, ali zaista.

Name

zabrinuti gradjanin

27.03.2019 20:04

Čuj Deja, “da kupuje vodu od mene”, on već privatizovao vodovod... polako Dejo, to je još uvijek naše, a kad ga upropastite pa privatizujete opet neće biti tvoje nego tvog idejnog vodje, na žalost i tvoju i našu

ODGOVORITE
Name

Mafijaska vlast

28.03.2019 15:56

Od kriminalne sekte, kap cemo placati kao u pustinji da smo.Resura buducnosti.... na vrijeme sekta radi....

Name

Sima

27.03.2019 20:21

Dejan Kojić zvani Bidon

ODGOVORITE
Name

Ivan K

27.03.2019 20:22

Sta ce sad Aco Stanisic? On je najvise profitirao od vodovoda

ODGOVORITE
Name

Mala Mu

27.03.2019 23:00

On će ga kupiti, čim se krene u privatizaciju, zar niste čuli!?

Name

Lukavica

27.03.2019 20:23

Tako ce zavrsiti i vodovod u Lukavici kad Ilidza napravi svoj

ODGOVORITE
Name

Dovlići

27.03.2019 20:24

Realno je da propadne kao i sve lokalne firme na podruciju opstina u sastavu grada I.Sarajevo

ODGOVORITE
Name

?

28.03.2019 08:31

A Famos, sta bi?

Name

pale

27.03.2019 20:26

Sačuvaj bože. Da nije žalosno bilo bi smijesno. Kakav Kojic da vodi preduzeće? Ne može ni u istu rečenicu a kamoli na djelu.

ODGOVORITE
Name

Pametan neki lik

27.03.2019 20:32

“Ako neko ima svoju vodu i ako je ona jeftinija nego da je kupuje od mene, naravno da će se tako ponašati, i ja bih tako postupio“, kaže Kojić Nisam znao da je voda od Kojića,mislio da je od svih nas.

ODGOVORITE
Name

Istina

27.03.2019 20:37

Sve jasno kao dan! Odbili partnere iz Sarajeva losom saradnjom, svojom vecinom u skupstini doveli do gubitaka zbog pojeftinjenja za Jahorinu, a jos se mozda uzelo pred izbore za kampanju Acovu! Sad cemo na Palama kisnicu da pijemo zahvaljujuci ovim " sposobnim" kadrovima!

ODGOVORITE
Name

eom

27.03.2019 23:09

Prokuvati kisnicu i staviti u nju planinskih ljekovitih trava, preventivno se lijeciti cajevima, bolje nego da nas lijece nadriljekari sa diplomama iz Sirokog. Sta docekasmo, svoju propast gledamo.

Name

Milan

27.03.2019 20:43

Sve ce preko nasih ledja da se nadoknadi, sram ih bilo! Nemamo ni djeci za skolovanje, a jos sad treba vodovod da spasavamo iz krize! Toliko inteligentan da upropasti vodovod, a bog mu dao vodu, njegovo samo da cijevi stavi i naplacuje. Bruka i sramota!

ODGOVORITE
Name

re

27.03.2019 23:10

Ima i cijevi, ne treba ih stavljati, ali dzaba, propali smo totalno.

Name

paljanin

27.03.2019 20:47

Aco Stanisic ima najvise akcija od malih akcionara tako da sve ide njemu u prilog uz pomoc prileta ima da profitiraju zajedno. Rodbinske veze ne dirati a tu se malo umijesa Simovic svojim isfrustriranim idejama prenesu na nepismenog Kojica koji ispunjava zelje Stanisica. Kuku nama sa Stanisicem Jugovicem Simovicem Kojicem a i odbornicima koji se prodaju za koje mjesto nebi li profitirali.

ODGOVORITE
Name

Dragutin

27.03.2019 20:48

Dajte mu Olimpijski centar Jahorina na upravljanje da i to unisti, pa da znamo da nista vise nemamo!

ODGOVORITE
Name

Bastion

27.03.2019 20:53

Katastrofa, sta napravise od onakvog preduzeca, pa nisu skole dzabe izmisljene, eto vam paljani sada, hocete da birate nepismene ljude, kupili diplome i pomislili da su i pamet kupili, neke nije sramota pa kupili i doktorate, a pola pala zna da su jedva i osnovnu zavrsili.

ODGOVORITE
Name

Nas covjek

27.03.2019 22:08

Pola Pala zna ko je Cojecina!!A ko mu ovo namjesta ,popustite se čovjeka vise!Dok se vi bavite njime on sve ljude zaposli i zaradi sebi!Ne mozete mu prici,Lukavica nije vise dobrodosla u Pale!

Name

Ljubisa V.

27.03.2019 20:54

Direktor Dejan Kojic je presudjeni kriminalac koji se lazno prrdstavlja sa kupljenom diplomom. Radno iskustvo mu se sve svodi na izbacivaca ogranicenih mentalnih kompetencija za strogo jednostavne operacije-izgled bizona

ODGOVORITE
Name

Pedja

27.03.2019 20:59

Jbmti sunce zarko direktora Kojica vodeci mecena i savjetnik je cuveni supljikant Batric Sekara kojem je Sojic bela ladja moralni uzor i primjer.. Kuku nama i pogotovo vama Paljanima!

ODGOVORITE
Name

Madi

27.03.2019 21:02

Kazu da je ovaj Kojic javno pravio sale da ce naplacivati i vodu iz Koljena :) Nevidjeni tiranin koji je bjedi iskljucivao vodu za 40 maraka a svojim stranackim gigantima sto drze pilane, autobuske, prave zgrade, na divlje vodu prikljucivao i ne naplacuje se.. PA to svi ZNAJU! Pohvala za Nikolu i njegovu hrabrost

ODGOVORITE
Name

Re

28.03.2019 17:10

Bravo. I kod nas je tako. Velike gazde duguju hiljade maraka za vodu, a drze hotel.....Zamislite, kakvu mi vodu I sumu imamo, a gubici ogromni.

Name

ISTINA

27.03.2019 21:03

Da bi nekom prodao vodu ona mora biti besprekorno cista. Voda sa Pala je puna kamenca a prilikom kise smedja. Sta je direktor vodovoda uradio da poboljsa kvalitet vode da bi je nekom prodao? Nista. Navukao pripravnika i nekih radnika u vodovod da bi obezbjedio glasove za sledece izbore. Nece moci Kojicu, ostaces upamcen kao najveci luzer u istoriji vodovoda.

ODGOVORITE
Name

Gosa

27.03.2019 21:06

Ma koga vi zavlacite.. Vi iz dnsa ste sve pokrali! Namjerno unistavate preduzece da bi ga kupio Aco Stanisic. NISTA VAM NIJE SVETO BANDO POKVARENA

ODGOVORITE
Name

Demons

27.03.2019 21:12

Greska. Nije dns nego demos ili Demons. Demos je proizvod snsda za lakse bogacenje. Sad skontajte malo, Aco Stanisic u Demosu, Bosko Jugovic u snsd, igra dobrog i loseg policajca. Gdje to ima? Kao nekad Slobo i Mira

Name

RRE gossa

27.03.2019 22:47

Stanisic kad kupi vodovod mozete slobodno da ugasite vodu, inace ako budete pili ima da vam svasta u vodu sipa smijacete se po cijeli dan. Zna se ko su paljanski dileri i trovaci a jos i u politiku udji ali ubice vas ta racunica.

Name

Re gossa

28.03.2019 07:39

Na cemu li si ti ?Da sam na Na njegovom mjestu popi*ao bi vas sve zajedno u Palama..I privatizovao sve sto se moze,jer su ljudi slicni teni sitni I maleni

Name

Dipl.ecc

27.03.2019 21:17

Sds je na krivom tragu, nije njih briga za preduzece nego da spuste vrijednost akcije i da Aco Stanisic i Jugovic nacelnik kupe po nizoj cijeni. Otidjite na sajt Banjaluvke berze i pratite sta se desava....

ODGOVORITE
Name

Prsta

27.03.2019 21:23

Ovaj Kojic je isto onaj Sojic direktor u Beloj ladji

ODGOVORITE
Name

Idemo lagano domacinski u privatno vlasnistvo

27.03.2019 21:31

Ptice na grani znaju da Stanisic planira da kupi Vodovod. Htio je to i prije dok je bio blizak Sds-u ali mu tad nije poslo za rukom. Sad ima svog covjeka u Vodovodu i priku u opstini. Samo pratite sta ce se desavati pocetkom sledece godine kad preduzece ostane bez prihoda i pocne da propada pa onda kazu da je jedino rjesenje privatizacija.

ODGOVORITE
Name

Re

27.03.2019 21:55

Nije mu poslo za rukom jer je dobio klempu od Mikija, al Miki narodu ne valja.... zato je Bole ono pravi domacin

Name

Nigeria

28.03.2019 20:39

Po svemu sudeci dobi Miki klempu zivota,a zajedno sa njim I citava stranka.Relano ;)

Name

Baltazar

27.03.2019 21:39

Na stranu sve, da li treba ili ne treba Sarajevu paljanska voda, al ovom kojicu ja ne bih dao dvije krave da cuva.

ODGOVORITE
Name

Koran

27.03.2019 21:39

Nisam pristalica a ni simpatizer ni jedne stranke,ali kada se samo sjetim velikih ljudi koji su bili na čelu opstine:od Jokića,Savića,sposobnih ljudi koji su vodili preduzeća i firme.Ovo danas probisveti,nepismeni,pokraše što se pokrasti može.Direktori škola nam uništiše obrazovanje,ovaj ovde od zapošljavanja bratičina i sestričina naoravio haos sa nastavnicima.Vodovod nam evo sada uništiše,još samo da onom nepismenom Simoviću daju neku direktorsku poziciju i da nas zakucaju!

ODGOVORITE
Name

Kuduz

27.03.2019 21:39

POPIO MU SIMOVIC VODU HAHAHAHAHHAA

ODGOVORITE
Name

Dane

28.03.2019 06:47

Popio je njemu neko mozak, nazalost

Name

Dzoni

27.03.2019 21:41

Ma ovaj Kojic je prelivoda svjetska, izdao Babalja Sonju i Sds, pa Nesica u kojeg se kleo, mrzio Dodika i sada je postao pelivan Boska, nikakvog skurpula

ODGOVORITE
Name

Red head

27.03.2019 21:56

Dok Santracka iz kancelarije demosa skine sminku taman ce potrositi vode kao Sarajevo

ODGOVORITE
Name

Paljanin u dusi

27.03.2019 22:02

Halo ljudi, o cemu mi pricamo????? Kojic, Stanisic, Simovic da nam se pitaju za sve u Palama!!! Sve strucnjak do strucnjaka. Stanisic se bar dokazao u privatnom poslu iako nema pojma o politici, ali ova dva politicka pripravnika koji nemaju nista iza sebe, da nam kroje sudbinu i odlucuju!!! Simovic zna samo da se udari po nosu. E dokle smo dosli moji Paljani!

ODGOVORITE
Name

PuH

28.03.2019 07:11

Bili izbori, ljudi pobjedili i sada vladaju. A njihova snaga se pokazala na zadnjim izborima gdje su prešišali sve ostale. Narod voli 50 ili 100 KM za izbore pa makar posle bez vode ostao. Kada se samo sjetim ovih iz susjednog stana što trošiše tih izbornih po 100 KM, pet dana roštiljajući na balkonu, pomislim i da treba da poskupi sve, voda, struja, hljeb, ma i vazduh treba da nam naplaćuju.

Name

Snjezana

27.03.2019 22:11

U Palama se prica vec par dana da Sds priprema ovu pricu ,zele da napakoste Prikama Paljanskim.Al ja iskreno zelim svu sreca porodicama Stanisic I Jugovica,mi znamo malo bolje ko su oni.

ODGOVORITE
Name

Treba li cutati

28.03.2019 07:36

Pa sds je opozicija u treba da iznese ovakve stvari, a ti sto mislis da opstinu treba da privatizuju dvije porodice, to je vec tvoj problem.

Name

sa korana

27.03.2019 22:39

Paljanska politika snsd-a ne vodi nicemu, jugovic da bi prosao i opstao privuce sebi DNS, Sp, SzaDS i tako Jugovic i ekipa preko Nesica oprase vise miliona pa se mogu i bahatiti. Tunel 1.2 mil, asfaltiranje kalovitih brda priki da kupi stare domove a Koran su zapalili da bi mogao Skipina da iznajmljuje smjestajni kapacitet, sve je vrzino kolo i igraju kako par ljudi kaze. Znam samo da ih narod ismijava a Stanisic sve unistava neko jak stoji iza njih Simovic pomalo mrvice kupi i ulizuje se jos da njega postave za zamjenika nacelnika i nek ide sve u pm ali nece mu poci za rukom ima u SnSdu ulizica koje su pod uticajem Skipine i ti su doprinjeli da nijednog poslanika nemamo sa Pala osim Karadzicke koja ne znam ni sto sjedi tamo. Napijte se vode ozednjecete citajuci hahahaha

ODGOVORITE
Name

re dzoni

27.03.2019 22:44

Paljanski kabadahija vodi preduzece vodovod iz kafane Amfora, tu im je okupljaliste i sastancenje, omladino moja ovi ce nas bas dokrajciti a Simovic na platnoj listi kod Mrde pa se voza po Palama i uziva dok omladina ne radi. Bitno je plata legne a kad su Mrdu skidali sad ih Jugovic podrzava i lize se sa njima. Svi se Mrde bojite ne znam sta mu bi pa pusti Simovica na platnu listu da mu nikad ne dolazi na posao

ODGOVORITE
Name

Paljanin

28.03.2019 06:04

Da mi je znati kako se ovaj Blagojevic razumije u vodovod?Jel ga sramota udarati na ove ljude,nek se stidi svako ko je iz ove partije kad Sretne neke ljude!OBRAZ DJON!!!

ODGOVORITE
Name

za ograničenog paljanina

28.03.2019 12:49

Jel tebe sramota da branis takve ljude ako se ljudima mogu nazvati?!

Name

sarajlija

28.03.2019 19:03

Posljednja vijest.Danas je zatvorena voda prema Sarajevu ,po naredbi paljsnkog rukovodstva tako da ni onih 15 l/s neće ići ka gradu.To će stvoriti problem vlastima u Sarajevu jer se sa tih 15 l/s snabdijeva dio Starog grada,tačnije naselja Pogledine i Jarčedoli.To su uradili u cilju ucjenjivanja sarajevskog vodovoda -šatro pukla cijev pa nema vode - ali nisu svjesni da Sarajevo neće više uzimati ni tih 15 l/s (što je nekih 300 000 KM godišnje) pa će morati staviti ključ u bravu.Nije 1992 pa da ucjenjuješ nekog .Jednostavno,ovim zadnjim potezom rukovodstvo paljsnskog vodovoda je samo sebi pucalo u nogu.Imali su sigurnih bar tih 300 000 a sad neće imati ni marku.

ODGOVORITE
Name

Vidoviti

28.03.2019 22:08

Sarajlija, sarajlija, valja li to tako. Zlurad si brate, zavadjas ljude mutis vodu i lovis u mutnom, Baratas ovim nekim ciframa kao da radis u najmanju ruku u vodovodu. Savjetnik ili tako nesto. Jesam li pogodio

Name

sarajlija

29.03.2019 08:26

Jesam li šta slagao? Podaci koje imam su tačni i član porodice mi radi u toj firmi nego ne mogu čitati nebuloze,laži i neke teorije i zavjere.

Name

sarajlija

29.03.2019 08:26

I zaboravih reći,puštena je jutros voda...valjda su se presabrali.Bolje vrabac u ruci nego golub na grani.

Name

zeleni Bileća

28.03.2019 21:30

Ne znam ove ljude, ali znam da svi, od Dodika, do Govedarice, Ivanića i Borenovića znaju da je najsposobniji i najčasniji čovjek na regiji Istočnog Sarajeva naš Lazarević. Davno je narod izgubio kompas, ,ljubomora, laži i lopovluk su danas na cijeni. Nažalost, narod danas, kako u Bileći i Hercegovini, tako i tamo glasa po nalogu gazda, direktora javnih preduzeća i za novac. Kako glasaju tako im se i vraća.

ODGOVORITE
Name

Pale

28.03.2019 21:46

Apsolutno se slazem. Pozivam gospodina Lazarevica da se oglasi i preuzme paljanski vodovod.

Name

Najobicniji mali radnik vodovoda

28.03.2019 22:01

Raspricali se i ovi i oni, a niko da pita nas male radnike vodovoda kako zivimo, kako nam je raditi. Da nije ovih dusebriznika koji mute vodu jer samo mogu u mutnom da love nama bi bilo dobro. Direktor dobar covjek brine se o radnicima, ako nije pomogo nije odmogo. Mi nismo osjetili krizu, a ako nas pustite da radimo i necemo.

Name

Istine radi

30.03.2019 09:05

Sarajevo, ono veliko, krivo im za sve njihove nedaće. Precedavajućem pogotovo. Da ga nema ne bi imao teme za svoje demagoške mantre. A bez tog Velikog Sarajeva ne mogu ni plate skrpiti.

ODGOVORITE
Name

Василије

30.03.2019 16:20

У том предузећу је потрено што прије укинути непотребне трошкове, извршити санацију слабо урађене водоводне мреже. Јавне набавке морају бити јавне да се виде ликови који су добили послове на прилагођеним тендерима. Директору смањити плату и истраити његово имовно стање (прије и послије функције). Елиминисати јавашлук, не знање и корупцију.

ODGOVORITE