Tata, budi ponosan: Mik Šumaher za volanom Formule 1!

Ferari potvrdio da će mladi vozač imati test vožnje početkom aprila.  Vreme je: Šumaherov sin seda u Ferari! Mik Šumaher (20) će ovog aprila u Bahreinu biti test vozač Ferarija.

Ostali sportovi 28.03.2019 | 22:15
Tata, budi ponosan: Mik Šumaher za volanom Formule 1!
Mik Šumaher, sin legendarnog Mihaela Šumahera - sedmostrukog šampiona Formule 1, debitovaće u ovom takmičenju kao test vozač Ferarija, već početkom aprila u Bahreinu.

Mladi "pilot" se tokom zime pridružio njihovoj akademiji i voziće za Ferari, kao i za njihovu filijaju Alfa Romeo, tokom zvaničnih testova koji su na programu posle Velike nagrade Bahreina i koji služe da se sve ekipe "odmere" sa svojim test vozačima.

"Presrećan sam zbog šanse koju su mi pružili Ferari i Alfa Romeo. Ovo će biti veliko iskustvo za mene i jedva čekam da počnu testiranja", rekao je Šumaher "junior".

Takođe, Mik Šumaher će istog vikenda debitovati i u F2, u ekipi Prema, koji su bili zadovoljni njegovim partijama prošle sezone u FIA F3, pošto je pobedio u osam trka i zabeležio 14 podijuma, na kraju podigao i šampionski pehar.

Mik Šumaher je rođen 1999. godine.

Mik Šumaher želi da pokaže da talenat nekad ume da bude prelazna kategorija. Sin legendarnog vozača Formule 1, Mihaela Šumahera, imaće priliku da prvi put sedne za volan Ferarija početkom aprila po okončanju Velike nagrade Bahreina.

Šumijev sin će imati dve test-vožnje, prva ga očekuje već 2. aprila kada će sesti za volan za kojim je godinama dominirao njegov otac, da bi sutradan mogao da provoza bolid Alfa Romea.

Mik nije krio oduševljenje što je dobio priliku da krene očevim stopama.

„Naravno da sam uzbuđen i srećan. Želeo bih da se zahvalim Ferariju na ukazanoj šansi, nadam se da ću ispuniti sva očekivanja“, kratko je odgovorio Nemac u izjavi za britanske medije.

Šumaher junior će debitovati u Formuli 2 ovog vikenda u Bahreinu, tako da narednih sedam dana mogu da predstavljaju veliku prekretnicu u karijeri za mladog vozača.

„Jedva čekam da sednem za volan i siguran sam da će to biti sjajno iskustvo“, dodao je Šumijevpotomak.

Zanimljivo je da je Mik tek ovoga januara pristupio Ferarijevoj akademiji, a da će mu pomenuti test biti prva šansa da zablista i pokuša da ode u korak sa uspesima koje je postigao sjajni Mihael. Iz akademije dolaze vesti da se od mladog nemačkog vozača očekuju velike stvari u budućnosti, a pogled na kalendar kaže da ima vremena za to: naslednik je napunio tek 20 godina, ali pred njim je krupan zalogaj. Sigurno neće biti lako dostići sedam titula šampiona koliko ima sjajni Nemac.

„Verujemo da se u Akademiji radi kvalitetan trening program i da iz dana u dan napreduje. Leklerk je samo potvrda da idemo u pravom smeru i veoma smo srećni što će Mik Šumaher i Kalum Ilot, koji takođe konkuriše za mesto u timu, dobiti priliku da osete kako je provozati bolid Formule 1 po stazi“, izjavio jeMatija Binoto iz Ferarija.

Dodao je da je veoma važno da vozači na vreme naprave korak napred i da nije dobro ukoliko previše stagniraju na istom nivou.

„Mik se priključio timu u januaru, dok je Kalum sa nama još od 2017. godine. Drago nam je što imamo mlade nade koje će moći da naslede volan Ferarija, a test vožnje u Bahreinu i Barseloni samo mogu da im pomognu da što pre dođu do vrhunskog nivoa.“

Mik Šumaher je inače pobednik Formule 3 za prethodnu sezonu i već je osvojio prve trofeje. Ako nastavi da prikuplja pehare, nema sumnje da će Šumi moći da bude ponosan. Izgleda da ipak važi ona „da iver ne pada daleko od klade“.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar