BL: Opasna ulica - potreban trotoar

-Stanje ove banjalučke ulice je više nego katastrofalno. Potrebna je izgradnja trotoara vrijednosti od nekoliko hiljada maraka. Dok imamo u gradu na desetine promašenih projekata koje građani skupo plaćaju, za ovakve stvari, koje znače bezbjednost djece i građana, banjalučke vlasti nemaju sluha - poručuje aktivista Ivan Begić.  

Republika Srpska 25.03.2019 | 17:17
BL: Opasna ulica - potreban trotoar
Na prijedlog stanara iz Ulice Ivana Gorana Kovačića u Banjaluci, aktivista Ivan Begić zajedno sa mještanima pokrenuo je građansku inicijativu – peticiju za izgradnju trotoara u toj ulici.

Naime, radi se o veoma frekfentnoj ulici koja povezuje naselje Petrićevac sa Lazarevom, ali autobusku i željezničku stanicu sa jednim od najbrojnijih banjalučkih naselja, nekoliko škola i vrtića.

-Stanje ulice je i više nego katastrofalno. Ovdje se ne radi o investiciji od nekoliko miliona, već o nekoliko hiljada maraka. Dok imamo u gradu na desetine promašenih projekata koje građani skupo plaćaju, za ovakve stvari, koje znače bezbjednost djece i građana, nema sluha - poručuje Begić.

Begić dodaje da će se sa mještanima okupiti u srijedu, kada će dogovoriti pravce djelovanja.

- Ispoštovali smo svu proceduru, peticija traje od 23.3 – 30.3. te ćemo potpise sakupljati po principu „door-to-door“, budući da u gradu Banja Luka nema nigdje slobodna površina za postavljanje štanda za ovakve potrebe - dodaje Begić.

Peticiju će predati krajem sedmice budući da za tri dana imaju više od 500 potpisa građana. Najavljuju da će dostaviti i predmjer i predračun radova, kao i tražiti obraćanje na sjednici Skupštine Banjaluka.  

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Zoro

25.03.2019 18:50

Begicu svaka cast, mada je i ul Save Kovacevica sporna jer su kafane postavile baste na trotoar,oni iz Kajaka stavili metalnu nisku ogradu! Nije pomenuta ulica toliko frekventna ali je u blizini vrtica i skole! Grade se kruzni tokovi od kojih se velikoj vecini vrti u glavi a propusta opasnih po sigurnost,posebno djece ,milion! I bas me kopka kako ce rijesti baste kafica na trotoarima,kad su vlasnici kumovi,prijatelji,rodjaci... Uglavnom peticiju TREBA potpisati!

ODGOVORITE
Name

Re

25.03.2019 21:36

Pa najavili su kruzni tok kod lesnine i rekonstrukciju tog dijela puta do kruznog toka kod centruma. Ne znam sta se ima peticija pisati ako je vec u planu da se radi. Jedino ako ne budu uradili iako su najavili onda bi peticija imala smisla.

Name

Ivane

25.03.2019 20:52

Vrijeme je bilo. Bravo

ODGOVORITE
Name

komsija

26.03.2019 04:08

Takva Jje vecina ulica u BL zato sto gradska uprava spava oduvijek, Nema rijesenja ni zasto niti je rijesena Voda ni Struja ni kanalizacija sve pkljikljuci u vlastitoj reziji a sirina puta ni za koze, Prekopavanja su najlaksa kad je novi asvalt.

ODGOVORITE