Borenović sa Vigemarkom

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović sastao se danas u Sarajevu sa šefom Delegacije EU u BiH Larsom-Gunar Vigemarkom.

Republika Srpska 22.03.2019 | 12:43
Borenović sa Vigemarkom
Tema razgovora je bila evropski put Republike Srpske i BiH, perspektive i mogućnosti. Vigemark je upoznao Borenovića sa aktivnostima koje Delegacija EU u BiH kontinuirano sprovodi na planu socijalno – ekonomskih reformi i porške evropskom putu BiH.

„Naša budućnost je u Evropskoj uniji i trebamo sve svoje kapacitete staviti u službu dostizanja evropskih standarda, više investicija, radnih mjesta, većih plata i penzija da bi građani imali finansijsku i svaku drugu stabilnost“, kazao je Borenović.

Borenović je tokom razgovora istakao da je ključni preduslov za reforme postojanja profesionalnih i demokratskih institucija:

„Zato je neophodan novi Izborni zakon koji bi omogućio fer i poštene izbore koji su polazna tačka za potpuno slobodne i demokratske zakonodavne i izvršne institucije. Puna vladavina prava, kojoj moramo da težimo, garant je budućnosti u kojoj će građani imati zagarantovana prava, sigurnost i povjerenje u, posebno, pravosudne i bezbjednosne institucije“.

„Bez nezavisnih, nepristrasnih i profesionalnih javnih medija nemoguće je postići punu demokratiju, zato jedan od osnovnih pravaca političkog djelovanja u Republici Srpskoj i BiH mora biti i zakonsko regulisanje rada javnih emitera“, zaključio je Borenović, saopšteno je iz PDP-a.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

re

22.03.2019 12:02

Hajde ti i Vukota brzo dajte podržku šefu svega lošeg u RS,da se na ovakav posebno loš život naroda i boraca stavi jednom na sve tačka.

ODGOVORITE
Name

Istočno Sarajevo

22.03.2019 12:06

Evropa može da progura novi izborni zakon gdje bi o reultatima stvarno odlučivali birači a ne brojači.Da li stvarno to hoće Evropa?Prije da neće nego hoće.

ODGOVORITE
Name

Da li si?

22.03.2019 13:03

Da li si razgovarao sa sagovornikom o ubitstvu banjaluckog studenta. Teza, da stajanje vlasti iza ubitstva srpskog djeteta (Dragicevica) treba da dokaze da su srbi genocidan narod, jer ako ubijaju svoje onda ce lako ubiti druge, a Vi o tome ne razgovarate??? Suplja vam je prica!!!!

ODGOVORITE