Optužnica koja putuje 5 mjeseci

Sudjenju u predmetu protiv bivšeg direktora Agencije za bankarstvo Republike Srpske trebalo je da počne krajem februara ali je početak odgođen. Razlog je dug put optužnice od Sarajeva do Banjaluke.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Pet mjeseci bilo je potrebno da optužnica protiv bivšeg direktora Agencije za bankarstvo Republike Srpske pređe put od Sarajeva do Banjaluke, tačnije od Suda BiH do Okružnog suda u Banjaluci na koji je prebačen predmet. 

Ispostavilo se da Tužilaštvo BiH nije dostavilo optužnicu Tužilaštvu Republike Srpske, prenio je Glas Srpske.

Tako je početak sudjenja koje je bilo zakazano za 27. februar odgodjeno.

- Slučaj Injac pokazuje da su pravosudne institucije u cijeloj BiH zarobljene - smatra poslanik SDS Nebojša Vukanović.

U Republičkom tužilaštvu su potvrdili medijima da su optužnicu protiv Slavice Injac primili tek 15 marta. U Tužilaštvu Bosne i Hercegovine nisu odgovorili na naša pitanja u vezi sa ovim slučajem. Pitali smo ih kada su nadležnom tužilaštvu u Srpskoj dostavili optužnicu.

Odluka o prebacivanju predmeta donesena je prije gotovo pet mjeseci.

Optužnicu u predmetu “Bobar banka” Tužilaštvo BiH je podiglo u martu 2017. godine i njom je tada obuhvaćeno 16 osoba. Stavljeno im je na teret  da su djelovali kao zločinačka organizovana grupa koja je finansijskim kriminalom i raznim zloupotrebama načinila štetu od 122,5 miliona KM i dovela do propasti Bobar banke.

Slavici Injac je stavljeno na teret da je još od jula 2009. godine imala saznanja da pomenuta banka posluje s velikim kreditnim rizikom, ali i pored toga nije ništa preduzela iako je bila dužna da reaguje kao direktor Agencije za bankarstvo i spriječi propast. Osim nje optuženi su i: Darko Jeremić, Petar Cacanović, Ana Mirosavljević, Dragan Radumilo, Sonja Kurtuma, Saša Tomić, Batrić Đurišić, Zdravko Dubov, Igor Prodanović, Snežana Vujinić, Dragica Tomić, Goran Ignjatović, Pajo Panić, Drago Đukanović i Jefo Bošković.BN TV

KOMENTARI8
POŠALJITE PORUKU

Kosta

21.03.2019 19:27

Sve to treba u zatvor.

sudija

21.03.2019 19:38

bolje što kasni, neka se Injuša sekira.

Nadaje se da ce baba riknuti...

re

21.03.2019 21:10

Druže sudija ko je Markoviću izbio zub?Prema pisanju Nezavisni novina vještak iz Sarajeva utvrdio sasvim nove činjenice!Pa to je stvarno fenomenalno nakon 2 ili 3 godine suđenja,nova činjenic!

Dešava se u sudskoj praksi

21.03.2019 23:59

Vide eksperta

21.03.2019 19:41

Ma vidi time nje.Njoj je Pol Samjuelson do koljena.Kakvo smo mi blato.Zivo.Mehi nisu jasni muslimani.Sto ne kazu ala brate idite s tom RS gdje hocete. Samo nas ne vucite na dno.

Marko

21.03.2019 20:34

Ova je upropastila sve sto je dotakla,sjecam se je hos kad je unistavala radnike PBS za interes nekih igraca

Pesimista sa razlogom

21.03.2019 21:38

Najrealnije je da se početak postupka odloži za 29.februar. A zatim za prvi april. Jer će tako i biti.

Sladja

21.03.2019 22:06

Najveci necovjek u Agenciji za bankarstvo je Dragan Serdar. Prvo dolazi na posao neobrijan i ne pere se po nekoliko dana. A drugo pravi se posten ali svima radi iza ledja. Odgovoran je i za kriminal ali uskoro ga slijeduje optuznica.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.