Hamilton oprezan: Ferari nije u krizi!

Uzvratiće udarac! Svetski šampion u Formuli 1, Luis Hamilton, uveren je da će Ferari već u narednim trkama predstavljati veliku pretnju za tim Mercedesa.

Ostali sportovi 23.03.2019 | 12:30
Hamilton oprezan: Ferari nije u krizi!
Na prvoj trci sezone u Melburnu, Mercedes je ostvario sjajan rezultat. Valteri Botas je odneo pobedu ispred Hamiltona, bio je to sjajan vikend, ali Hamilton se ne zanosi uspehom.

Upitan da li je iznenađen što je Ferari tako podbacio u prvoj trci sezone, rekao je da nije samo on u čudu. 

"Očigledno je da su svi iznenađeni. Niko nije očekivao takav zaostatak kada smo dolazili tamo. Iskreno, iz analiza koje su mi predočene, verovao sam da su oni trenutno ispred nas. To ipak nije bilo tako na trci i nisam sasvim siguran da znam šta im se dogodilo. Ne mogu ni da kažem da smo prevazišli očekivanja. Uradili smo svoj posao sasvim normalno, ceo tim je bio izuzetan. Ne znam šta je problem Ferarija, ali siguran sam da će se biti jači u narednim trkama, tako da moramo biti oprezni", izjavio je Hamilton. 

Posle trke u Melburnu iz tima Mercedesa objavljeno je da je Hamilton imao oštećenje na "podu" bolida koje je nastalo još u četvrtom krugu trke. On je rekao da je rano osetio da nešto nije bilo u redu, a u timu i dalje istražuju šta je uzrokovalo oštećenje. 

"Zadovoljan sam kako sam vozio. Uradio sam šta je trebalo, ni više ni manje. Nisam se fokusirao na zaostatak za Botasom, dozvolio sam da razmak bude takav, tako da o tome ne bih govorio. Očigledno je da strategija nije bila dobra u mom slučaju, ali sa onim što sam imao na raspolaganju, uradio sam pristojno svoj posao. Na startu sam dosta izgubio", priznao je Britanac. 

Zanimljivo je da u Melburnu nije pobedio četiri godine iako je šest puta zaredom bio na pol poziciji. sada ga zanima šta će biti u Evropi. 

"Dovoljno sam dugo u takmičenju, godina je duga i mnogo toga smo naučili iz ove trke. Čaša je dopola puna. Treba uzeti pozitivne stvari. Vraćam se u Evropu, tokom nedelje imaću više informacija o tome šta je uzrokovalo oštećenje i kako sve propuste da ispravim u narednoj trci", zaključio je Hamilton.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar