Tona marihuane na prelazu Gradina

Na izlazu graničnog prelaza Gradina sprečen je pokušaj krijumčarenja rekordne količine marihuane, teške oko 1,1 tone, saopštila je Uprava carina Srbije.  

  • Vijesti
  • Srbija


Kako je Tanjugu rečeno, pomenuta količina droge najveća je ikad zaplenjena u jednom mahu na našim graničnim prelazima.

Akcija je uspešno okončana zahvaljujući saradnji MUP, Uprave carina i BIA.

Droga je otkivena kada su carinski službenici Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja - Odseka Niš u dubinskoj kontroli na oko 100 metara od graničnog prelaza Gradina, na parkingu motela "King" započeli kontrolu dva kamiona sa poluprikolicama domaćih registarskih oznaka.

"Taktika krijumčara je bila da sačekaju na parkingu uplašeni od pojačane kontrole koja se sprovodi zbog permanentnog uništavanja lokatora", navodi se u saopštenju i dodaje da im to nije pošlo za rukom, jer su carinici uočili i pregledali mimo graničnog prelaza poluprikolice.

Tom prilikom carinici su uočili da su one pregradjene i da se u duploj pregradi sa prednje strane pomenutih prikolica nalaze torbe pune marihuane.

Kontrola je potom nastavljena po nalogu Višeg javnog tužioca iz Pirota u specijalnom objektu za kontrolu kamiona (C7) u carinskoj ispostavi terminal Gradina, od strane pripadnika SBPOK-a iz Beograda i tom prilikom je potvrdjena sumnja carinika da se u kamionima krije tovar droge.

U kamionu novosadskih registarskih oznaka domaćeg prevoznika otkriveno je 25 crnih putnih torbi u kojima je u samolepljivoj providnoj foliji bilo spakovano ukupno 704 paketa opojne droge marihuana, ukupne težine 804,85 kilograma.

U drugom kamionu, takodje novosadskih registarskh oznaka, pronadjeno je oko 300 kilograma marihuane, saopštila je Uprava carina.

(Tanjug)

KOMENTARI2
POŠALJITE PORUKU

decko

16.03.2019 09:36

Niko nece javno da prizna da je rat protiv droge rat s vjetrenjacama! Svijet ce prije ili kasnije morati legalizovati sve droge, jer ne mogu vise sprijeciti tu "epidemiju"... to je nedavno u Njemackoj objavljeno i postavljeno pitanje na koji nacin dalje kad je to borba s vjetrenjacama!

MA KAKO DA NE .DOBILI DOJAVU PA SAD KAO ONI PAMETNI JOS CE IH NAGRADITI.A IZA NJIH PROSLO JOS TOLIKO MOZDA I VISE ALI BITNO DA SE TO ZLO SPALI A NE DA DODJE U RUKE FUNKCIONERA PA SE SAMO DALJE DISTRIBUTUJE.

MK

16.03.2019 10:43

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.