''Njihov gazda je Milorad Dodik''

Srpska demokratska stranka ostaje opozicija na nivou Republike Srpske, jer RS treba jak korektivni faktor, izjavila je potpredsjednica stranke Aleksandra Pandurević.  

Republika Srpska 07.03.2019 | 11:40
''Njihov gazda je Milorad Dodik''
– Treba izvršiti korekcije u odnosu na prethodni period. Imali smo i periode pretjeranog kriticizma. Treba da razgovaramo sa vlašću u cilju pronalaženja rješenja. Premijer RS Radovan Višković čuje šta mu opozicija kaže, mislim da možemo mnogo uraditi pod uslovom da vlast ima sluha. SDS treba da bude korektivna opozicija SNSD, a ne opozicija Republici Srpskoj – izjavila je Pandurevićeva za N1.

Što se tiče Savjeta ministara, ona je rekla da postoji zaključak SDS da je spreman na razgovore sa svim strankama, ali SNSD treba da uputi inicijativu.

Prema njenim riječima, rezultati izbora kažu da je SNSD dominantna partija.

– S druge strane, Dodiku možete mnogo prebaciti kao političkom protivniku, ali on je tehnokratan. Sposoban je da ubaci svoje prste. Svim partijama koje su dio vlasti u RS – njihov gazda je Dodik, i Demosa i DNS. Dodik ima i određene uticaje u SDS, određene veze i ljude – izjavila je Pandurevićeva. 

Njeno mišljenje je da Dodik vješto vlada po matrici „zavadi pa vladaj“.

– Što se SDS tiče, nakon izbora se atmosfera sliježe, bilo je turbulencija, previranja, problema. Ono što me raduje iz razgovora sa kolegama i ljudima koji su imali različita viđenja – te strasti se sliježu. Zajednički interes svima je kako sačuvati stranku i unutrašnje jedinstvo. Prioritet SDS treba da bude da sredi infrastrukturu, da ojača i da se pozicionira – rekla je Pandurević.

Komentarišući rezultate referenduma za opoziv za načelnika Teslića Milana Miličevića, rekla je da je on bio sam protiv svih.

– Znala sam da građani biraju lokalnu vlast, mnogo su kritičniji nego kada biraju Republičku. Biraju ljude kod kojih idu da rješavaju probleme. Biraju između komšija. Znam dosta i o Bogdaniću, ali sam znala da će izabrati Miličevića – kazala je Pandurevićeva.

(Srpskainfo/N1)

Komentari / 22

Ostavite komentar
Name

Milan

07.03.2019 10:57

Znaci tebe bas briga za svoje ljude koji su na republickom nivou imali odredjene funkcije kao poslanici pa ostali bez posla, vec te samo interesuju pregovori sa SNSD-om na drzavnom nivou da sebe uhljebis.

ODGOVORITE
Name

Re

07.03.2019 13:11

Znaci Milane ti bi da se bore za tvoje du.e da ostane u fotelji. Upravo su takvi i doveli do krize u SDS-u jer su za fotelju postali "efendije".

Name

Stevo

07.03.2019 14:09

Treba misliti i na sebe . Aleksandri čestitam Osmi mart -Dan žena .

Name

ZA MILAN

07.03.2019 14:30

DA. SVI OSIM DRASKA I VUKANA, SVE SAMO GLEDA DA UGRABI KAKVU FOTELJU. GADE MI SE.

Name

TORRO

07.03.2019 14:42

IMALA SI GOSPOĐO ČETIRI GODINE VLASTI NA NIVOU BIH DA IZMJENIŠ IZBORNI ZAKON... NIŠTA OD TOGA NIJE NISI NI POKUŠALA, FINGIRALA SI SA BABALJOM NEKU ŽESTOKU BORBU I ZAPOŠLJAVALA ULIZICE U ZAJEDNIČKIM INSTITUCIJAMA, A NA KRAJU MIRNO SI GLEDALA KAKO SE KRADU GLASOVI... PODNESI GOSPOĐO OSTAVKU ODMAH AKO IMAŠ KARAKTERA !!!

Name

Re re

07.03.2019 15:35

Tako je druže, nije bitno kako je narodu, važno je da je meni dobro. Vrhuška stalno govori: narode snago, narode stoko.

Name

Koliko?

07.03.2019 15:48

Koliko si ono dobila glasova u Bratuncu i koja je po snazi SDS u Bratuncu.Kapiras ti,al sa nekoliko godina zakasnjenja,dok si ti tu,i takvi kao ti,sporokontajuci SDS i jeste na mjestu gdje je sada.

Name

Banja Luka

07.03.2019 11:04

Svi ste vi Dodiikovi... Ne bi vise izasao na izbore i glasao za bilo kog...prije cu ruku odsjec neg ikom od vas dat svoj glas...samo za neke nove ljude koji nisu optereceni prosloscu....glasam za ljude a ne za hrvate..srbe..muslimane i ostale...

ODGOVORITE
Name

Re

07.03.2019 22:18

Bravo Banja Luka istog smo misljenja!!!

Name

Kako da ne?

07.03.2019 11:05

Draga Aleksandra tu pricu trebala si ranije ispričati. A ne cekati samounistenje i krah SDS-a. Dok si bila svih ovih godina u Parlamentu BH sve je bilo potaman. A partija se iznutra svakodnevno urusavala. I sada kriv Dodik!? Krivi ste vi i svo clanstvo SDS-a. Dodik treba odati priznanje na uspjesnom vodje svoje partije a i drzave. Dosta ce vode prote i dok se vrati, ako se vrati, rejting stranke! Staro osnivacko clanstvo ima svoju stranku, ovo sadašnje izgubljeno u akciji, novih mladih gotovo da i nema! Pogled mladih je u vlastodrzci ili preko granice. Svesni ste ili ipak niste, koliko treba vremena rada na terenu sa narodom pa da bi nesto postigli. Iduce godine su lokalni izbori vec sada treba krenuti sa pripremama. A vi u Glavnom odboru podeljeni!?! Pa kako da vas narod podrzi kada jedni o drugima tracate i ne verujete vise ni sebi! Daj Boze da u buduce vrijeme bude kakvih pomaka. Usput SRETAN Vam 8. mart!

ODGOVORITE
Name

Kako

07.03.2019 12:13

Kasno zboris !! A lijepo zboris ali za svoj interes !!stranka je ptopala pola SDSa je u SNSDe a raznijena stranka tanka opozicija kao da je i nema a ti zboris !!! Kasno zboris !

Name

Re

07.03.2019 14:07

Pa i ona je bakitova.sra bi od one tužbe muslimanske protiv nje? Nešto se ne spominje više.zato ona radi na štetu Srba zbog svoje guzice

Name

Novitet

07.03.2019 12:41

Ovo je nova tehnologija kako se opozicija "bori" protiv pozicije: slizi se sa njima da bi zadrzao fotelje. Milicevicu, pobrisi prvake SDS i ustanovi pravednu SDS i bori se na nacin koji si pokazao u Teslicu.

ODGOVORITE
Name

L

07.03.2019 13:18

Jel ikad Dodik "ubacio prste" besplatno? Nikad. Mozda je Davor Dragicevic jedini covjek koji je odbio njegovu ponudu.

ODGOVORITE
Name

ZA L

07.03.2019 14:32

TAKO JE!!!

Name

Robin Hud

07.03.2019 13:23

Slažem se da je tehnokratan i autokratan....zapravo je izuzetno sujetan i ne podnosi bilo kakav oblik i stav koji nije u skladu s njegovim "pogledom " na praktični način deranja i izvršavanja svega što zamisli...i ako izgleda da razumije,želi to su samo neke od njegovih oblika transformacije i prodaje magle u balama svima onima koji vjeruju i koji se s njim oduševljavaju....njegova patologija i oblik ispoljavanja stavova zahtjevaju svakodnevni nadzor i kontrolu ....u protivnom će sav njegov cinizam i halapljivost doći do izražaja u punoj formi......

ODGOVORITE
Name

Rile

07.03.2019 13:25

Duduk nam je svima gazda.Pa mi smo ga većinom i izabrali.Sad suti i trpi.Nije svako zlo do vijeka.

ODGOVORITE
Name

Drasko

07.03.2019 14:46

Zeno znas li sta pricas?Po tebi je SDS bio opozicija REPUBLICI SRPSKOJ.

Name

Drasko

07.03.2019 14:53

Zeno znas li sta pricas.Po tebi je SDS bio opozicija Republici Srpkoj.

ODGOVORITE
Name

luka

07.03.2019 15:24

Jadna je ta partija kad nemože samostalno da se pozicionira nego čeka piziv Dodika. Kako ste samo nesposobni.

ODGOVORITE
Name

Ex Zvornicanin

07.03.2019 19:04

Luka,cutao si u Zvorniku,kad si bio clan SDSa,tad kad ti je stranka dala sve tad si bio zahvalan.Sto si se prebacio u Crvene Kmere????Do 2008 nisi imo za autobusa,a sad imas dva lokala,skup automobil,svake izbore ti stimaju odbornik da budes,i slicno.

Name

Direkt

07.03.2019 19:13

Sa Viskovicem i Radojicicem saradjivati, uz oprez i konstruktivnu politiku dok sa Dodikom, Cvijanovicevom, Cavicem i Stevandicem nikako.

ODGOVORITE