Poribili Stublaju sa 1,7 tona ribe

Članovi srbačkog Sportsko-ribolovnog udruženja „Stublaja“ poribili su ovaj istoimeni ribolovni revir na Bardači sa 1,7 tona konzumne ribe.

Republika Srpska 25.02.2019 | 18:47
Poribili Stublaju sa 1,7 tona ribe
Danas je ubačeno oko 600 primjeraka amura prosječne težine od 900 grama, a prije nekoliko dana revir je obogaćen sa oko 800 primjeraka šarana čija težina prelazi jedan kilogram.

„Ribu smo nabavili preko firme `Sirena fiš` iz Srpca u Hrvatskoj, a za ovu namjenu smo izdvojili oko 12.000 konvertibilnih maraka.Sredstva su obezbjeđena iz članarine, ali i od godišnje naknade za korišćenje ribolovnih čeka“, kaže predsjednik Udruženja Mirko Zec. On dodaje da je poribljavanje i zakonska obaveza, ali se uvijek ubaci više konzumne ribe i riblje mlađi od propisane obaveze.

Ovo udruženje ima 60 aktivnih sportskih ribolovaca, a izborom novog rukovodstva upravljanje revirom je znatno poboljšano, naročito kada je riječ o disciplini članova.



„Ima još nekih problema koje ćemo riješiti, kako bi se u potpunosti primjenjivala pravila ponašanja i poštovao kodeks sportskog ribolovca. Pogotovo što su ribolovci istovremeno obavezani da čuvaju prirodu i bore za ekološke standarde“, kaže Zec.

Ovo udruženje ima i kvalitetnu ribočuvarsku službu, koja brine, ne samo o vodi i ribi, već i zaštiti ribolovnih objekata na Stublaji.

Termin otvaranja ribolovne sezone još nije određen, mada je do sada bila praksa da pecanje počne nešto prije zvaničnog roka 1. juna, koji važi za lov šarana i amura. Stublaja garantuje siguran ulov i pravo ribarsko uživanje.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Браво

26.02.2019 12:12

Свака част. Све похвале!

ODGOVORITE