"Zapadna Srbija" za RS višeslojna

Politikolog Nenad Kecmanović izjavio je da je poruka prijedloga imena "Zapadna Srbija" za Republiku Srpsku višeslojna i da može značiti da Srbi istovremeno "ne daju Kosovo i Metohiju i hoće Srpsku kao nezavisnu državu".

Republika Srpska 22.02.2019 | 19:16
"Zapadna Srbija" za RS višeslojna
Kecmanović je, analizirajući višeslojnost prijedloga imena, istakao da bi ovo tumačenje možda bio i najadekvatniji odgovor na dvostruke standarde Zapada na koje srpski narod već decenijama uzalud upozorava svijet, apelujući na dosljednost, pravo, zdrav razum.

"Umjesto polemike, treba prihvatiti njihovu `logiku` i insistirati istovremeno na oba zahtjeva, jer na osnovu dva principa koji se priznaju u međunarodnim pravnim odnosima imamo pravo na oboje", naveo je Kecmanović u autorskom tekstu za "Politiku".

On je precizirao da Srbi na Kosovu i Metohiji imaju ustavnopravni i istorijski argument, a u Republici Srpskoj teritorijalno-etnički i međunarodnopravni.

"Dakle, ne Kosovo i Metohija van Srbije i ne Republika Srpska u BiH nego Kosovo i Metohija u Srbiji i Republika Srpska van BiH", poručio je Kecmanović.

On je naveo da je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik naziv "Zapadna Srbija" lansirao umjesto Republika Srpska kao odgovor na bošnjačku prijetnju apelacijom pred Ustavnim sudom BiH da Srpska promijeni ime i naglasio da bi kolegijum sa troje stranih sudija i dva iz nacije predlagača, kao i uvijek do sada, lako preglasao srpske i hrvatske.

"Zapadna Srbija, kako god je shvatili, jedna je od njih /alternativa/ bar kao upozorenje zlovoljnim komšijama. `Zapadna Srbija` da Srpska ne bi postala `Sjevernoistočno Bosanska`", naveo je Kecmanović.

On je ocijenio da je Dodikova reakcija "ako vam se ne sviđa Republika Srpska dobićete Zapadnu Srbiju" samo nastavak njegovih javnih molbi predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da u razgovorima u Briselu i Vašingtonu pomene i Republiku Srpsku.

Poruka je višesmislena. Može da znači razmjenu Kosova i Metohije za Republiku Srpsku, što u matici izaziva burno reagovanje, pa to više i ne pominje. Može, takođe da bude shvaćeno i kao ojačavanje Vučićeve argumentacije da ne da Kosovo i Metohiju jer, pominjući Srpsku, podsjeća `međunarodnu zajednicu` da, otme li južnu pokrajinu, mora da pusti i `manji entitet` da ode iz BiH", rekao je Kecmanović.

On je naveo da to može da bude protumačeno i kao udruživanja dva srpska zahtjeva: Ne damo Kosovo i Metohiju i hoćemo Republiku Srpsku kao nezavisnu državu".

"`Zapadna Srbija` ne mora značiti ujedinjenje sa `maticom`, nego stvaranje druge srpske države, kao što Albanci, uz podršku SAD i EU, stvaraju drugu nacionalnu državu", naveo je Kecmanović.

Kecmanović je istakao da političko vođstvo Srpske mora da vodi računa i o spoljnim i unutrašnjim prijetanjama, ali pošto iz Sarajeva negiraju čak i dan rođenja i ime Republike Srpske, valja se boriti ne samo za vraćanje otetih izvornih dejtonskih nadležnosti nego i glasno razmišljati o alternativama, kakva je promjena imena.

(Srna)

Komentari / 81

Ostavite komentar
Name

guz

22.02.2019 18:22

Lako je huskati iz Beograda.Sarajevo mu je dobro bilo dok je bio rektor dvaput uzastopno.Kada mu nisu dali da bude i treci put,otisao je u Beograd da odatle huska.

ODGOVORITE
Name

Bvbb

22.02.2019 18:57

Kada povampireni komunista i ateista postane nacionalista i vernik.Za ovakve samo treba pustiti vodu da slobodno putuju u kanalizaciju

Name

ZAROBLJENI UM

22.02.2019 19:09

"Zarobljeni um, prljavih ruku, Nenad Kecmanović ili afera stoljeća. Može i" nevini ljudi prljavih ruku ". Umjesto čitati šta kaže ovaj potrošeni učenik Toda Kurtovića jednostavnije je proći kroz lik i djelo Nenada Kecmanovića. Šta još može ovaj čovjek," ratnog predsjedništva iz reda srpskog naroda" reći.

Name

Osvit

22.02.2019 19:16

Sta ubjedene komuniste ,kasnije social demokrate otjera u neofasiste sam Bog zna. Profesore, ne znati odgovore buducnosti , najmanje znaci traziti ih u onom izopacenom djelu proslosti.

Name

Hepek

22.02.2019 19:23

Ljudi, pod hitno treba inovacija u u otkriću novog medicinskog aparata, da vidimo šta je u glavi ovog lika koji mrzi sam sebe, moderna bolest ljudskog mozga, ako ga uopće ima

Name

Re Guz

22.02.2019 20:46

ne ttreba mu zamjeriti. Alkohol j pojeo njegov mozak.

Name

Vuk

22.02.2019 21:03

Samo da komentarisem naslov, tekst nisam citao a ni jedan komentar.Nesto vas puno znam ,prodali ste toliko srpskih teritorija da im se broj ne zna, ratovo sam i ja i moja porodica pogubili i kuce i grobove, samo nam je razum ostao.Ti i takvi huskaci kao ti lopove stari ste ratovali iz papuca, pisali saopstenja, uzeli stanove u BG.Branite sta hocete, ja i moja porodica branimo svoje kucu ,kuciste grobove i zemlju, ali u Krajini..Tvoj sef rece nekada sa gospodom gospodski, sa psima sinterski.Redakcijo ne mislm da ce te objaviti ovaj komentar al ovom govnetu jebem mamu i sve po spisku, i redakcijo zamjerka na vas vi ste ljudsku patnju podjelili prema onima ko je dozivljava.

Name

Duje

22.02.2019 21:21

Povecajte plate ode narod

Name

EVO GA OPET

22.02.2019 21:43

VREME JE DA SKLONETE OVO STRASILO PRVO JE SLUZIO ALIJI PA OTISO U BEOGRAD DOK SE OVDE GINULO IZ MRTVIH GA JE IZVUKAO BURLE SAD ON I NJEGOV SIN SIRE PAMET PO SRPSKOJ KODA SMO MI OSTALI LEVATI

Name

Rade Novi Grad

23.02.2019 06:52

Sta bi ti sad rekao Ante Markovic,hoce li se u ovoj drzavi pojaviti bar jedan politicar ili politicki subjekt koji ce unijeti bar malo nade ovom napacenom narodu,koji je zaslijepljen I omadjijan,od strane rezimskih medija i raznoraznih pritisaka i ucijena.Dok nam ovakvi demagozi kroje kapu jadni mi sa njima,30 godina nas truju,dokle vise

Name

pa da

23.02.2019 06:54

Matori izlapeli krimos sa krminalnom sektom koja je poharala Srpsku bi nasu dijecu u '90, da prekraja granice!

Name

Istok

25.02.2019 06:30

Meni se svidja predlog. Ja podrzavam ovu alternativu. Ako ne moze Republika Srpska , moze Zapadna Srbija. Uz sve sto prati novo ime , ako moze Velika Albanija , zasto ne moze Velika Srbija. Uz sve sto prati novo ime , ako moze nezavisna pokrajina Kosovo kao Republika Kosovo , zasto ne moze nezavisan entitet Republika Srpska ili Zapadna Srbija , kako god samo da je nezavisno. Ovo bi bila spoljna politika. Unutrasnja politika emituje strandardni zahtjev : krivicno procesuirati clanove SNSD-a i vladajuci i opozicionih partija, usvojiti zakon o proijeklu imovine i donijeti mnooogo vise pravde i postovanja zakona za sve gradjane Republike Srpske.

Name

Crni

22.02.2019 18:22

DJELI STA IMAS BOSNU NECES POBJEGAO SI U SRBIJU NAS OSTAVIO DA GLADUJEMO IMBBECILU

ODGOVORITE
Name

Mator a bez imalo savijesti

23.02.2019 13:11

Da li je ovaj normalan, kad se tako olako igra sa rijećčima i nazivima, a svjestan je da sitnica izaziva buru i jade na ovim prostorima?... Njegove izjave treba debelo cenzurisati, najbolje ne objavljivati, radi iritantnih sadržaja, bez obzira na nacionalnu pripadnost. Najviše štete ipak nanosi Srbima, a on truje izdaleka, iz meke, dobro plaćene fotelje, bljuje sve izrečene bljuvotine.

Name

Mirko BL

22.02.2019 18:23

A koji debil majko mila, i ja bi imao dve zene ali hm.

ODGOVORITE
Name

Nenad

22.02.2019 18:23

Ko tebe placa jadnice. Samo smo tebe cekali

ODGOVORITE
Name

MHFBIh

23.02.2019 07:16

Dodik i separatisti koje hoće da podjele Bosnu.

Name

Dada

22.02.2019 18:25

ovakvi kreteni samo huskaju narod na mrznju,a svoje dupe izvuku...kreteni...

ODGOVORITE
Name

Feri

25.02.2019 10:25

Pametan čovjek, pragmatično razmišljanje.Tako će i biti i nikako drugačije..

Name

Mire

22.02.2019 18:25

Nenade ti si višeslojan.

ODGOVORITE
Name

Napred

22.02.2019 18:26

Samo jako i ostro pa ce te izgubit i ono sto imate.

ODGOVORITE
Name

Baja

22.02.2019 18:29

Ovaj iliije pijan pa demencija je cudo odi kecmane gdje u dom i dole na Kosmet nemas prilaz lako iz B.Luke sra,,i

ODGOVORITE
Name

kosmos

22.02.2019 18:31

A dobices k... iza usiju

ODGOVORITE
Name

Tin

22.02.2019 18:33

Boze sacuvaj , ovde nema promjene granica bez dugogodisnjeg rata , ko to zeli nek izvoli , ja ne ....

ODGOVORITE
Name

Bosančeros

22.02.2019 18:34

Ma ja i onda opet sljedećih 30 godina polu-ratno stanje i igara mjesto hljeba, super pa sam otišao. Kako ne vidite da dole svi odoše i da nema ko raditi, pogledajte lica na ulici, sve starci mili bože!!!

ODGOVORITE
Name

To je to!!

22.02.2019 18:34

Vadimo oruzije. Idemooooo

ODGOVORITE
Name

Realno

22.02.2019 18:35

Koja si ti kornjaca , nezavisna RS znaci rat a gledajuce kako prolaze demobilisani borci od proslog rata cisto sumnjam da bi tko ratovao , a ti smradu kecaj nekog drugog u mozak nemoj nas . Vrijeme je da i vi vise odselite na drugi svijet , toliko ste ruzni da i na tv-u sliku kvarite

ODGOVORITE
Name

KAKO

22.02.2019 18:37

mogu gluposti valjati,pa dok su borci stvarali R.Srpsku,iz Srbije dolazili su raznorazni obavjestajci i kulovi i iznosili sve moguce iz R.Srpske,od novca,preko raznih tehnickih uredjaja,svercovali i otimali,(cast izuzetcima),kojih je bilo malo,da su dosli pomoci,a sada bi da navodno nasi tajkuni i politicari mjenjali ime i jos da nam i dinar uvedu kao valutu pa da i ovako sirotinja od naroda postane teska golica i kmetovi,niti ce ko RS.da napada,niti ce ko da mjenja sta,ovo je sve igra nesposobnih politicara koji misle da mogu sa nacionalnim temama da skrenu misli naroda sa ekonomske krize i da krive druge,sve sto ima u RS od prirodnih resursa a mogu da prodaju to krcme,nisu sposobni ekonomiju da postave na stabilne noge i ajde da se okrene ka nacionalizmu,nesposobni da ista stvore,da daju sansu mladim ljudima da kreiraju i da ekonomiju dizu koliko toliko na noge,vec svoje neznanje i nesposobnost okrecu ka nacionalizmu i nacionalnim tenzijama,sramota i Kecmanovica da ovako govori kada i sam zna da su nesposobni politicari RS-a,da ista ucine,osim izglasavanja nameta i poreza,to im jedino ide,niko da progovori koliko se novca iznosi sedmicno u EU i Englesku u pojasevima ispod sakoa,zato sto i sami znaju da nemogu nista da ucine po pitanju boljitka za narod,ali eto,piju vode ove izjave ovakvih budzetskih uhljeba koji u zgradi vlade imaju i apartmane na teretu gradjana,njima je bitnije nacionalizam da potenciraju nego da smisljaju kako da proizvodnju pokrenu i narod zaposle,cuj Zapdna Srbija,dovoljno su neki iz Srbije, sa ovih prostora odnijeli za vrijeme ,,seljacke bune" 92-95.i novca i zlata i svega po malo,pa malo im pa bi i sada opet ulazili i iznosili po izgovorom,,zastita entiteta i identiteta srba preko Drine".Neka vas tamo preko,dovoljno nam je nase muke,a ovi uhljebi mogu vece veceras preko Drine u ,,Maticu"da idu da zive jer gluposti i izdaje je preko glave svima,redovi pred konzulatima su muka i realnost a ne promjena imena i zastita interesa na taj nacin,jel Sarajevo nesto odvali,nasi se upale kao hepo kockica a oni se smiju i sprdaju,znaju i oni da je to nemoguce,dajte narodu posla i manje nameta,narod ce ostati,kakve Klekovace i ski centri,dajte fabrike i proizvodnje,mladim ljudima da napreduju a ne da stoje pred ambasadama,sram vas bilo....

ODGOVORITE
Name

Wodolija

22.02.2019 18:37

Oni koji ne znaju ni kako puška izgleda , ukljucujuci i ronhil , hoće narod opet da natjeraju u rat.

ODGOVORITE
Name

Srpska

22.02.2019 21:39

pripada poštenim borcima ,građanima a ne jednom čovjeku . dokle će Didik "vedrut i oblačit" ? dokle će gradani radno sposobni tražiti posao u zemljama eu? da je sreče košto nije svi bi redom izašli na trgive ,ulice i tražili da nam de vrati Republika Srpska ,da pljačkaši odgovaraju ored licem oravde dokle će botovi nuditi glasačima sitan nivac i lažna obećanja? bircu zašti čutite ,koga se plašute ? dezertera ,švercera ,grmalja ,nnato plaćeniks.. u ime pravde u istine svi kao jedan složno da rušimo diktatora..

Name

Laki

22.02.2019 18:40

Ovaj Kecmanović je baš ljigavavac....

ODGOVORITE
Name

NN

22.02.2019 18:42

Boije i nismo zasluzili kad vidim ovog grobara..

ODGOVORITE
Name

Svarta Peter

23.02.2019 06:13

Ovo ti je mladost i buducnost Republike Srpske !

Name

Uzas

23.02.2019 06:57

Kao dom naroda.

Name

dje si bio prije

22.02.2019 18:42

a dje si bio kad se pravila RS

ODGOVORITE
Name

Re

22.02.2019 22:09

pusio je Ronhil. Nije imao vremena da se bavi prizemnim stvarima kao sto je nosenje puske.

Name

S

23.02.2019 05:56

U Bg

Name

I TVOJE JE PROSLO KECMANOVICU

22.02.2019 18:50

Republika Sandzak- Istocna Bosna licno Kosovo slobodno a Sandzak vratio matici Bosni i Hercegovini, a svi koji ne vole svoju zemlju EU rado prihvata

ODGOVORITE
Name

Bbb

22.02.2019 18:51

Je li ovaj jedan od Dodinih satelita? Puna mi kapa ovih kvazipatriota, kao samo oni vole Srpsku, a mi smo kao posmatrači. Pamtim riječi jednog generala koji je stvarao ovo Srpsku i kaže...ispade Dodik veći Srbin od svih! A svi znamo ko je i šta je! Dok sam ja mislio da li će mi se otac vratiti živ sa ratišta, njegov Igor je bio u mislima da li će mu otac uspjeti prebaciti šleper Ronhila. Jadni smo kad takav dripac sa gomilom kretena kroji nam kapu i spreman je sve uraditi za svoj interes

ODGOVORITE
Name

Q

22.02.2019 18:55

Opet samo gluposti poturate narodu.Toliko spinova gluposti po mrdijima da covjek od svi ti budalestina se nemoze snaci i znati sta su prave informacije 10'/, istine a 90/',lazi i gluposti.Pd svi tih gluposti Srbija bi mogla ostati i bez Sandzaka i Vojvodine a RS bimogla nestati.Svakakvim izhitrenim izjavama samo sebe sve vise ukopavamo.Ako se i pravi tako nesto to se radi tiho. I diplomatski .a i nas burle je na crnoj listi suruje sa Rusima gdje je navykao mrznju zapada eu i Nato snaga.Bolje bi nam bilo da manje dizemo buku da nam se nebi odbilo od glavu oo ko zna koji put.

ODGOVORITE
Name

ljudino cekaj malo

22.02.2019 18:56

cuj zapadna Srbija prijatelju ja sam Srbin iz Bosne i to ce tako i ostati ovo nije nikakva zapadna Srbija

ODGOVORITE
Name

A.B.

22.02.2019 19:15

Koji bilmez

Name

RE

22.02.2019 19:15

Tako je,mi smo sto smo i tu smo gdje smo

Name

firman

22.02.2019 19:00

Ima razlike itekako, RS je politička činjenica ali oblik njenog nastajanja je veoma diskutabilan, cio teritorij RS je poprskan krvlju nevinih ljudi, to su neosporne činjenice. RS je priznat kao entitet u okviru BiH, možda bi bilo bolje Kecmanoviću da pokušaš Kosovo integrirati u Srbiju, da Kosovo postane nešto kao RS.

ODGOVORITE
Name

Ne PRIMJERNO za njegove godine

22.02.2019 19:08

Kecmanović je izgleda baš pobrkao Lončiće. Ili je Miloševič jedan od njegovih bolesni idola. Al ta je politika umrla 90-tih. Kecmanović-u pomiri se sa Sudbinom kakva jeste da nebude gora

ODGOVORITE
Name

Lune

22.02.2019 19:13

Nemamo mi pravo ni na vazduh, a kamo li na sta drugo.

ODGOVORITE
Name

Milan

22.02.2019 19:17

Ovaj lazov iz Begrada huska da povo sirotinja gine ,samo cija djeca ce ginuti ,moje nece eto i mene u Beograd

ODGOVORITE
Name

Markovo ralo

22.02.2019 19:18

Ne mogi da shvatim neke ljude?barem one koji su završili neke škole i toliko mržnje u njima, u njihovim ljušturama prema običnom narodu koji ga i ne spominje nigdje. Otkud tolika mržnja i indirektno pozivanje na ponovno krvoproliće i mržnju mediji ljudima koji zajedno preživljavaju svoju muku. SRAMNO O LICEMJERNO...

ODGOVORITE
Name

nick

22.02.2019 19:43

nekako mi lakne kad procitam ove komentare na kecmanovicev tekst.Mislio sam da su vecina komentatora na tekstove na bn tv srbi ,ali hvala bogu izgleda da nisu,ovakav tekst ofira sve, ovo su naprimer komentari bosnjaka 100%. Ipak smo mi monolitni -Malo vas je dusmani!!! MALO

ODGOVORITE
Name

Psihijatrija

22.02.2019 20:12

Idealan za psihijatrije, idi brate pa pravi probleme negdje drugo, NEK ti se sve u kući desi sto pomislio nama, običnoj raji koja hoće da živi normalno a ne da ostvaruje sulude ideje za tvoj bolesni um. Idi, idi odavde Nije ti ovdje mjesto

Name

RE NICH,

22.02.2019 20:52

Srbin sam i bio borac vojske RS i ne obični, ne pamtim svoje kršenje i dao komentar. Da bi znali šta je neko i šta može biti treba znati šta je bio. Ne znam da li si Ti učestvovao u stvaranju Republike Srpske. Znam da to nisu ni Nenad ni Milorad, ni Dževad, ni Mato, ni onaj Perišić ni Lazanski, ni Željka ni Milorad... 30000 najboljih sinova srpskih je dato za ovu tvorevinu. A danas ratni ološ i fukare se kockaju sa njom. Nek u ulog stave ono što su sami ostvarili i zaradili, a ne ono u čijem stvaranju nisu učestvovali. Ma dosta više lažnog srpstva!

Name

LawAndOrder

23.02.2019 00:57

I ja kontam isto. Što je Kosovo za Srbe, to je RS za Bošnjake. Htjeli bih da se ovo drugo otcijepi ali ne i njihovo.

Name

Budala kao i ti

23.02.2019 23:20

Vidim nivo ti ko u kecmana.

Name

Austrija

22.02.2019 19:50

Treba opet neko da gine za koga ginili su istali invalidi obolili za koga za derzetere takoje bilo II partizani juris iza ledza nebi reko daih ima puno za ovakve budale I govna

ODGOVORITE
Name

Pera

22.02.2019 19:51

Otkud ova spodoba iskoci?

ODGOVORITE
Name

Joka

22.02.2019 19:54

Ovaj lupa i zavadja narod

ODGOVORITE
Name

AR

22.02.2019 20:38

Matora budala Dvorska luda A ko ga pozva na tv jos veca budala

Name

Gatara

22.02.2019 20:51

Pas laje za Baju ?

Name

modricanin

22.02.2019 20:04

Imamo Istocno Sarajevo samo nam jos nedostaje Zapadna RS. Placenici rezima samo zaludjuju narod beznacajnim stvarima koje se nece nikad desit, samo dane misle o svoji svakodnevnicama. Svi se kunu u RS a otvorili bi pandorinu kutiju.

ODGOVORITE
Name

Popi ti koju

22.02.2019 20:37

mozda ti se jos sta prividi .

ODGOVORITE
Name

055

22.02.2019 20:41

O dobro jutro! Jesi li poso ili doso!

ODGOVORITE
Name

РЕАЛНО

22.02.2019 21:10

Одкуда овај реформиста Анте Марковића и портпарол СНСД?Повраћа ми се када те видим.

ODGOVORITE
Name

kuku nama sa nama

22.02.2019 21:24

Ovakvim lajanjem će te nam i jebati mater...Kosovo je prošlost,a sad i ovo da raskrčmite i kraj.

ODGOVORITE
Name

BiH (RS/FBIH)

22.02.2019 21:40

Da nije ovakvih budala kao i ovih nasih politicara na vlasti nama nebi bio problem zajedno zivjeti u BiH koja se sastoji od RS i FBIH. Ovu zemlju bi normalni mogli pretvoriti u drzavu kojoj bi svi u regionu zavidjeli! BiH ima bogastvo razlicitosti! Al nazalost i ma i najgore vlastodrsce!

ODGOVORITE
Name

Topalovici

22.02.2019 21:49

Iskopace njega Bili

ODGOVORITE
Name

tdi

22.02.2019 21:50

Kad ex-reformisti Ante Markovića vode iz Beograda nacionalnu politiku Srba u R.Srpskoj znači da nam je kraj. Većih kameleona od ex-reformista Bog nije stvorio...

ODGOVORITE
Name

Svaki neprijatelj

22.02.2019 22:50

bi poželio ovakvog akademika. Da li je nestalo Chivasa pa radila laktaška brlja? Što zaboravi Karlobag-Ogulin-Virovitica? Bolje i tri zahtjeva nego dva. Ovo lupanje ne priliči ni nekom birtijskom pametnjakoviću. Bolje je pare baciti niz Vrbas nego tebe plaćati.

ODGOVORITE
Name

Marko89

22.02.2019 23:01

Gospodine Kecmanovicu,da li ste svjesti da Zapadna Srbija doslovno znači rat? E pa ja necu da budem topovsko meso,u onom proslom sam ostao bez oca i strica,zar i moja djeca trebaju da dozive tako nesto?

ODGOVORITE
Name

Idol

23.02.2019 00:02

Prazne price, ratovali smo ! Znam da je ljudima dopizdilo (izvinite) sa svih strana . Nece ni bosnjaci ni hrvati ni srbi da ratuju. Daj molim vas pa do kad da nas JBt. Imamo djecu koja hoce da zive . A vi sto slusate ovu 3cu lopova uzivajte. Če da dodje dan.

ODGOVORITE
Name

izo

23.02.2019 00:07

Ovo izvijesce ima logiku

ODGOVORITE
Name

Dzoo

23.02.2019 04:57

Ama jeste normali zasto dajete uopste neku vaznost ovakvim pjanim budalama kao on.Covek popije tri maksuzije i upisa se sav.Alo ovakvi kao on su i napravili ova zla po bivsoj jugi navijajuci iz Beograda i Zagreba a mi se klali za nista.I sad opet zivimo zajedno.ODJEBAUS MAJMUNCINO.

ODGOVORITE
Name

Hajduk

24.02.2019 19:50

Jao ,sto volim ,,intelektualce,,oni se javljaju ,bas ,kada treba ,kada sve ,prodje ...eto i Njih ,jer ,to je inteligencija ,razboriti ,ostroumni ,pametni ,cak ,i Vizionari Desavanja ,Srba ,tamo i ovamo preko Reke ......Cirkus ,odlazi ,iz ,naseg grada ,prasnjavom cestom ,sto ,vodi na Most .Nije se znalo ,ko ,je Domacin ,a ,ko je Gost. Ali ,drugi ..Cirkus ,ce doci......

Name

Linda

23.02.2019 05:56

"STO JE MOJE,MOJE, STO JE TVOJE MOJE "

ODGOVORITE
Name

Mandingo

23.02.2019 07:42

Vampir

ODGOVORITE
Name

I PAD JE LET

23.02.2019 08:48

Prevrtač

ODGOVORITE
Name

Dva crna gavrana

23.02.2019 20:09

U predratnoj BH-a, u Sarajevu se pojavila grupa mladih univerzitetskih predavača, profesora, svestrano obrazovanih, demokratski orijentisanih, jasnih, elokvetnih i glasnih. Avangarda koja je budila nade. Među njima i ovaj lik. Mnogi ostadoše na tim prvim časnim građanskim pozicijama. A neki bogami i ne, doduše manji broj. Ovaj prije svih pređe granice političko analitičarske prostitucije i iz lukrativnih razloga zapliva vodama šovinizma, političke perverzije i pornografiije. I još se održava na površini, mada već pomalo tone. Sve teže do daha dolazi.

ODGOVORITE
Name

Budala kao i ti

23.02.2019 23:17

Ovakvim odrpancima nije mjesto ni u zadnjoj birtiji,barem one koje drže do bilo kakvog rejtinga.

ODGOVORITE
Name

Cenzor

24.02.2019 07:25

E ovaj ce nas oterati pod onu sljivu Tarabica.

ODGOVORITE
Name

Domi

25.02.2019 09:52

Hajde matora odrtino,ne s....ri vise!

ODGOVORITE
Name

Nikiforovic

25.02.2019 11:59

Auu,mnogo je ovaj kecan pametan.Svoje ne damo a tudje hoćemo.Poruka iz Bosne je:Dalje šape od Bosne.

ODGOVORITE
Name

Smoki

25.02.2019 12:03

Znam jednog komšiju volio je tudje zene,a svoju je zaključavao.Ne prodje dugo udade se njegova žena.

ODGOVORITE