U SDS-u postoje Dodikovi ljudi

- Dodik je uspio da oformi jednu grupu funkcionera u SDS-u koji ga zastupaju i preko kojih želi da ostvari kontrolu nad SDS-om. To je grupa koja zagovara po svaku cijenu saradnju sa Dodikom pod plaštom navodnih nacionalnih interesa", kazao je Bosić.

Republika Srpska 22.02.2019 | 09:00
U SDS-u postoje Dodikovi ljudi
Bivši predsjednik SDS-a i delegat u Domu naroda BiH Mladen Bosić kaže da je u politici sve dopušteno i da su uspostavljeni takvi standardi i principi da su morlane norme izopačene.

"U BiH sve moralne osnove su poljuljane. Imate ovu priču - svi kradu što ne bi i ja. Takva priča se ne bi postavljala da postoji pravna država i da postoji odgovornost", kazao je Bosić, konstatujući da se poliitka u BiH nalazi u začaranom krugu u kome je sve zarobljeno, pa čak i narodi u BiH.

Komentarišući stanje u SDS-u, Bosić kaže da je stranka došla u krizu nakon oktobarskih izbora prije svega zbog izbornog rezultata ali i zbog toga što su politčki protivnici duboko prodrli u "tijelo" SDS-a.

"Mislim da je Dodik uspio da oformi jednu grupu funkcionera u SDS-u koji ga zastupaju i preko kojih želi da ostvari kontrolu nad SDS-om. To je grupa koja zagovara po svaku cijenu saradnju sa Dodikom, pod plaštom navodnih nacionalnih interesa", kazao je Bosić televiziji N1.

Upitan da li je to Milovan Bjelica, Bosić je rekao da je i on jedan od njih.

"Obren Petrović je bio simbol te grupe. Čak je nastala i kovanica `Obrenova grupa`. Nije to samo ono što je u Doboju nego ih ima još...", kazao je Bosić.

On je podsjetio da je ta grupa u vrijeme kada je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica osporavao izborne rezultate javno čestitala pobjedu protivničkoj strani.

Da li je Vukota Govedarica isitnski protivnik režima Milorada Dodika, Bosić je odgovorio:

"Ja nikada nisam primijetio da je Govedarica pokazivao bilo kakvu sklonost za saradnju. Tačno je da je stranka, odnosno Predsjedništvo, odlučilo da obavi razgovor po pozivu SNSD-a o mogućoj saradnji na državnom nivou", kazao je Bosić.

Mišljenja je da ne postoji prostor za takvo nešto.

"Nije problem razgovor, problem je odluka i politika koju će voditi i ja vjerujem da će stranka ostati na putu izbornih obećanja građanima", kazao je Bosić.

Upitan da prokomentariše kandidaturu Milovana Bjelice za predsjendika SDS-a, Bosić je rekao da svako može da se kandiduje.

Za njega je jedna od loših stvari što političari preko stranaka žele da vladaju do kraja života.

(BN TV)

Komentari / 39

Ostavite komentar
Name

građanin

22.02.2019 08:13

Zašto opozicija nije povela narod na pobunu poslije izbora? Nije, zato što je svaki pravak stranačko i onaj pri vrhu imao obezbeđenu neku funkciju, što se vidi sada.

ODGOVORITE
Name

Đorđe

22.02.2019 08:23

Tako je, nemožeš ti očekivati od nekog ministra, sa ogromnom platom i privilegijama da pođe ispred naroda. Svaka čast onom Mektiću, on bi uradi to, ali njega narod nije prihvatio. Kod nas narod izgleda, da bježi da bude narod. Neće budu obični ljudi kao Mektić, već bi bili neka "Elita". Kažu Mektić ovo, Mektić ono, pa on govori iz Duše narode, on je narodni čovjek... Pozdrav za gos. Mektića...

Name

inspektor

22.02.2019 08:27

Što ste dozvolili da vam kradu glasove, gde su bili kontrolni vaši, što nije bio tajni kontrolor kontrolora koji su kupljeni... Sigurno je u vrhu SDS, PDP i dr. bilo onih koji su kupljeni, a što se sada vidi.

Name

Đorđe

22.02.2019 09:23

Kakva pobuna? Ovo je najubjedljivija pobjeda patriotskog bloka.

Name

Burle

22.02.2019 09:33

Papcine svih zemalja ujedinimo se!

Name

re građanin

22.02.2019 09:43

Zato što je narod gurnuo glavu u pijesak i ne bi stao iza opozicije. Jak na riječima, a nula na djelima.

Name

Re Inspektor I DJORDJE

22.02.2019 09:44

Zasto vas dvojica niste pomogli u tome, zasto mislite da je ddobro da opozicija povede narod i da ih ovi ubijaju po ulici?? Imali smo izbore, narod i visoki opozicionari su se prodali radi licnih interesa, a to sto su krali, opet smo im mi dozvolili, nije iskrena opozicija. U skupstina, na ulici, svugdje se bore pravnim sredstvima i argumentima, a sta smo mi kao narod uradili??!

Name

Poznavalac

22.02.2019 10:28

mislite li Vi da će recimo Igor Crnadak sa svim svojim privilegijama i primanjima, stati ispred naroda. Pa narod je to prepoznao i pet puta više glasao za Stanivukovića, ali nemamo poštene izbore, pa narod nemože doći do izražaja, kao u slučaju ove dvojice. Tu se nije išlo na krađu i prevaru. Na poštenim izborima, pošten čovjek bi takođe dobio pet puta više od lopova Dodika i sl....

Name

007

22.02.2019 08:24

Zašto SDS nema svoju grupu u SNSD-u?

ODGOVORITE
Name

Batagon

22.02.2019 09:36

Nije SDS FBI da se bavi spijunazom. To rade kriminalci u SNSD-u i ministar Lukac! Ali i to ce biti rjeseno.

Name

Milan

22.02.2019 09:45

Sad se vidi da je najuzi vrh SDS-a obicna bagra.

Name

Re

22.02.2019 10:25

Misliš?

Name

pa da

22.02.2019 13:17

Samo novi izborni zakon, ne trebaju nama spijuni, izdajnici, papci, kriminalci, manipulatori, nesposobni, neradnici.....itd.Svima nama treba uredjeno drustvo za normalan zivot ovdje.

Name

Milivoje

22.02.2019 08:39

Slažem se sa uvaženim gospodinom Mladenom Bosićem, premda mislim da je bolje da su Dodikovi ,nego američki poslušnici !

ODGOVORITE
Name

re

22.02.2019 09:15

A ko je doveo na vlast Mileta,preko njega nas rasturaju,nema Srba u Hr,nema nas na Kosovu,nema nad u Sarajevu,Dubrovniku,ali nas ima sve vise u inostranstvu tolikobo srpskoj politici zadnjih tri decenije

Name

PAMET U GLAVU

22.02.2019 09:21

A ko to, ko je na vlasti, nije američki čovjek? A posebno onaj koga su oni doveli i u njega uložili. Taj je doživotno njihov.

Name

zg-uze

22.02.2019 09:37

Pitanje je za koga Dodiga radi? Sudeci po metodici rada bas za Amere!

Name

re

22.02.2019 09:44

Ko je čiji poslušnik pokazaće vrijeme.

Name

ZNANJE

22.02.2019 09:56

Milivoje, ti nemaš pojma o životi i procesima koji se odvijaju u danačnjem i budućem svijetu. Pratiti Amere znači biti u trentu nauke, ekonomije, obrazovanja, socijalne zaštite, a pratiti dodika znači srbovanje, siromaštvo i vjerovatno nestanak i Republike Srpske i Srba . Bosić, ne samo da je gospodin, već je on jedan rijedak intelektualac i političar koji želi dobro narodu. Bosić nije ni pravnik, ni ekonomista koji preko noći steknu diplomu, on je završio elektrotehniku, a to su završila i njegova djeca. Ov koji danas odlučuju ne bi na elektrotehnici mogli položiti ni pet ispita, Spas za SDS je u Bosiću i Govedarici i mlađim ljudima, a metlom se moraju pomesti stari kadrovi koji cijelog života rade za sebe krijući se iza stranke. SDS tajkuni su se uplašili da će Govedarica donijeti zakon o ispitivanju porijekla imovine, što je bio ključni razlog da se okrenu protiv njega.

Name

Robin Hud

22.02.2019 08:43

Davno je ovo izgovorio...https://www.youtube.com/results?search_query=ko+je+glavni+baja Niste svatili ozbiljno.... Kao i ove radnje i postupke; https://www.youtube.com/watch?v=vazlyV-C6mU&feature=youtu.be

ODGOVORITE
Name

jasno

22.02.2019 09:03

Ne volim ovaj režim, ali to samo govori da je Dodik najmoćniji političar na ovim terenima, ali možda govori da su svi samo obične ljige

ODGOVORITE
Name

ekonomista

22.02.2019 09:53

Dodika cine mocnim samo pare koje je svim kanalima sgrnuo pod svoje skute. Za to su mu trebali povjerljivi partneri kao ministar financija Tegeltija, ministar Lukac, pravosudje.. Zaustaviti kreditiranje sa strane i sistem je pao!

Name

Duduk

22.02.2019 09:55

Dodik je najmoćniji kriminalac i sve prodaje i pljačka da bi opstao, plaće lobiste, prodaje prirodna bogatstrva...

Name

realnost

22.02.2019 10:43

EU treba da stavi Dodigu na svoju crnu listu!

Name

Tako je

22.02.2019 09:04

U Sdsuuu ima ali ima u svim strankama pozicija i opozicija uvezana !!!!! Hobotnica !!!!a izbori su samo FARSA !! Predstava za narod !!a ti sve to znas !!! Lopovi su u svim strankama i na svim pozicijama imeno i prezimenom !!!

ODGOVORITE
Name

Arnaut

22.02.2019 09:30

Evo kako su poslanici u Tirani vratili mandate, tako je trebala da uradi i opozicija u Srpskoj. Ovako dobili smo novog kapitalnog papka Cavica i jos puno njih. Ovaj rezim i ova sekta nemaju milosti i nikad se ne mogu srusiti dok je ovog naopakog izbornog zakona i dok ne uvedu skenirane listice.

ODGOVORITE
Name

Sudija

22.02.2019 09:33

Zasto Bosicu narodu ne kazes istinu, a to je da se papci u SDS-u o kojima govoris, kupuju novcem poreznih obaveznika i iz budzeta RS-a, te ovdje nije problem onaj koji kupuje, vec iskljucivo onaj, koji se prodaje za novac i privilegije. Sta ste uradili od stranke koja je predvodila narod, a sada dezerter duhandzija Rudonja naziva vas izdajnicima i neprijateljima naroda. Zasto nemate nikakav odgovor na takve lazi i uvrede, vec sutite i prihvatate te Rudonjine kvalifikacije. Ako ne znate i ne mozete to vi da uradite uzmite i platite agenciju za promociju, koja ce imati kvalifikovane ljude da im odgovore i preduzmu kontramjere prema Rudonji. Nema cutanja i predaje, samo jako protiv sekte.

ODGOVORITE
Name

za

22.02.2019 12:11

I ovo ima smisla !

Name

Da

22.02.2019 09:46

Da upravo tako gospodine Bosiću,upravo to su oni koje nisi stigao razobličiti i istjerati kao što si uradio sa Kalinićem,Čavićem i drugim.Ovi su ih prihvatili objeručke,a oni nisu želeli nova iskušenja a i pare su im bile mile.Sramno su te ponizili dajući prednost kriminalcu Obrenu,a barem je tu bilo jasno šta čovjek smjera,ali čast i dostojanstvo za čestite ljude nemaju cijenu!

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

22.02.2019 09:50

E da nije dao ostavku bilo bi ko i sada sa Vukotom .Ovi Obrenovi Cickovi i drugi krimosi u SDS koji su kopija Snsd i Dodika bi trazili njegovu ostavku kao sto sada traze od Vukote.Nece nikada da kazu da su upravo oni zasluzni i sve su radili protiv SDS i svojih glasaca,a sada traze ostavku od onih koji su iskreno uz narod.

ODGOVORITE
Name

Simpatizer

22.02.2019 09:56

Bosiću, 2014. g. niste smjeli prihvatiti kupvinu papaka,nego izvesti narod na ulice.Sad je kasno!

ODGOVORITE
Name

Zeki Press

22.02.2019 10:32

Sa ponosom moze konstatovati da smo kroz reformsku agendu od tada, od samo dva papka stvorili pravu armiju papaka. Fakticki!

Name

Osvit

22.02.2019 10:23

Ostavite svoju staru ideologiju i stara shvatanja i ponasanja SNSDu a vi se okrenite buducnosti i na tome napravite diferecijacuju . Ako nemate za to snage nestacete.U horskom pjevanju samo je jedan dirigent.

ODGOVORITE
Name

008

22.02.2019 11:07

Bosić se povukao, a za predsjednika stranke postavio Dodikovog čovjeka. Tako je bilo i sa Glavnim odborom.

ODGOVORITE
Name

Aa

22.02.2019 11:39

Rijetko pametan covjek iskren politicar u BiH na zalost bez harizme za vodju

ODGOVORITE
Name

pa da

22.02.2019 13:09

Svaka Vama cast gospodine Bosicu.

ODGOVORITE
Name

SKOJ

22.02.2019 13:54

Bosiću, dozvolio si i Ti da Milovam Bjlica sa 1800,00 glasova vodi glavnu riječ. Trebao si odmah predložiti Vukoti da ga iskljuci iz stranke kao i Obrena.Mali, ružan ,neobrazovan,rekaataš,čovjek koji je uništio Sokolac a hvala bogu to su Sokočani napokon i shvatili na zadnjim izborima daje sebi za pravo da lupeta po tv-ima koje kontroliše pozicija.Ognjen Tadić je u svom pismu jasno dao do znanja ko je Bjelica.Prije rata nije imao za cigareta, danas je najbogatiji čovjek u RS.Umješan u sve ratne i posle-ratne afere i čovjek se osilio i misli da za njega države nema koja ga može izvesti pred lice pravde.Nakupovo je diploma i misli da se obrazovanje može kupiti.Niti ima kulture dijaloga ,niti riječnika a vi raspravljate sa njim.Na smetljište sds-a, tu mu je mjesto stavite ga.

ODGOVORITE
Name

??????

22.02.2019 15:37

AMIĆO MIĆIĆ, ZVANI MIĆO TREĆINA????

Name

Ista MATRICA kao i rušenje DNS-a

22.02.2019 15:21

Cicko Bjelica u ulozi Čubrilovića! Kome treba crtati da shvati! Ali polako, sve dođe na naplatu! Pale su sve maske, vlast mora da shvati da nisu svi ljudi potkupljivi gmizavci! Uvjijek će biti hrabrih ljudi koji će se boriti za svoje stavove i ideje i takvi su donosili pozitivne promjene u društvu a nikako nekakvi beskičmenjaci koji samo misle gdje će se uhljebiti bar za kratko! Više vrijedi jedan dan orla nego čitav vijek kornjače!

ODGOVORITE