Dačić: Albanci ne žele dogovor

"Do dogovora sa Prištinom neće doći, jer Albanci to ne žele", rekao je večeras u emisiji "Puls" BN TV ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Kaže da razgraničenje Kosova nije od juče, da se o tome priča godinama unazad i da je Srbija 2005. godine imala ponudu od međunarodne zajednice za podjelu Kosova.

"Treba voditi mudru politiku. Siguran sam da to Priština neće prihvatiti, ali oni će biti odgovorni", kaže Dačić i dodaje da se SAD najviše zalažu za postizanje nekog dogovora.

"Zato što su vidjeli da stvar nije završena. I danas pričaju da je 116 zemalja priznalo Kosovo, što je laž. Cijela ta tvorevina zasnovana je na lažima i zločinima", ističe Dačić.

"Njemačka i Velika Britanija nagovaraju Haradinaja da ne ukine takse na robu iz Srbije i Crne Gore", kaže Dačić, naglašavajući da je na sceni zamjena uloga.

"Neko misli da je Haradinaj hrabar, a oni ništa ne rade bez spoljne podrške. U ovom slučaju, Amerika im izmiče tlo ispod nogu i okreću se drugima. Amerika neće da dozvoli da Srbija bude konstruktivna, a da Kosovo bude loše, jer to ruši njihovu koncepciju", navodi Dačić.Često se pominje i velikosrpska politika.

"Ako Erdogan (Redžep Tajip) kaže da je njihova 'žila kucavica' u Sarajevu, ja isto tako kažem da je naša žila kucavica u Banjaluci ili Bijeljini, ne vidim u čemu je problem", rekao je Dačić. 

Dačić kaže da treba tražiti zajedničke interese.

"Kad se neko iz Bosne i Hercegovine sretne u Sidneju ili Njujorku, tada smo kao braća rođena, a ovamo ratujemo. Treba da bude obrnuto, da radimo za zajedničke interese."

"Srbija bi trebalo da uči od Hrvata i Slovenaca, koji su raspad Jugoslavije iskoristili za svoje interese. Mi, Srbi, volimo da pričamo, a da ništa ne radimo", kaže Dačić.

"Ćutite i radite, zato treba da imamo plan. Onaj koji se 'busa' u prsa nikada ništa neće uraditi."

Dačić u emisiji "Puls" BN televizije kaže i da je Balkan uvijek bio bure baruta, ali da je neko sa strane uvijek potpaljivao fitilj.BN TV

KOMENTARI13
POŠALJITE PORUKU

Direkt

21.02.2019 22:21

To znam jos od 1999, a narocito od 2008 tako da samo dzaba gubite vrijeme sa njima. Sto pokusavate da budete konstruktivniji, oni na neki izvjestan nacin sve destruktivniji. Tu samo skidanje priznanja pomaze.

Ma kakvi Albanci uzeli nam Ameri I Njemci sve resurse na Kosovu, Trepcu, baza njihova. Potpuno su nas kolonizovali kao ljude u Africi i doveli najgore politicare na vlast i u isto vrijeme odvodeci najpametnije ljude da rade za njihove zemlje i njima placaju poreze. Nasi politicari odgovaraju njima, a ne svom narodu. Treba nas narod biti pametan, uciti i obrazovati se i kod njih i kod nas i cekati povoljan istorijski momenat da vrati svoju zemlju u svoje ruke. Od Kosova se ne odustaje, nisu dzaba nasi preci ginuli za slobodu. Ako vi starije generacije nemate vise snagu i motivaciju, mi mladi imamo, pogotovo mi koji dobro poznajemo te zapadnjake.

Re

22.02.2019 01:33

Aj ti otpjevaj onu " ne moze nam niko nista" samo si za kafane i teferica.

Opa

22.02.2019 09:37

Eto vidiš

21.02.2019 22:29

Kad se neko iz Bosne i Hercegovine sretne u Sidneju ili Njujorku, tada smo kao braća rođena, a ovamo ratujemo. Treba da bude obrnuto, da radimo za zajedničke interese."  Istina, u normalnom okruzenju ljudi nemaju problema sa jedni drugima. Ja za 20 godina vani pomažem svakom, kao Bošnjak dva Srbina, dva Hrvata i četiri Crnogorca zaposlio. Nikad nisam čuo da se neko posvadjao ili ružnu riječ rekao, poštenje do maksimale. Slave se i vjerski praznici, slave itd. Tako živi normalan svijet.

I šta si sa ovim htio da kažeš. ....da su srpske manastire iz 13 veka na Kosovu i Metohiji izgradili Šiptari. ..., srbi vam krivi za sve

Re eto vidis

22.02.2019 03:37

Sve se moze kad se hoce moj jarane.

Zvornik

22.02.2019 06:22

slobin mali

22.02.2019 05:26

Za tebe je dogovor: kako je kazem i kako ja hocu!!! Tako ti je i tata Slobo rasturio Jugu.

Stipe Mesic je javno rekao da vise SFRJ ne postoji.zadnji voz je bio u BiH ali pojavi se brkati Makedonac i Bogic Bogicevic.mogao he se se izbjeci rat barem u BiH.do sada bih b8li isto sto i jesmo Bih d4zava suverena sa federalnim uredjenjem.ali nebih Alijaa bio najbogati covjek u BiH

posavski gonic

22.02.2019 09:19

@posavski gonic Ti si glup da shvatis recenicu koju je Mesic izrekao:Moj zadatak je zavrsen jer Jugoslavije vise nema.Drugim rijecima ne moze nastaviti kao predsjednik Jugoslavije jer ona vise ne postoji jer su je Srbi razvalili.

Svedska

22.02.2019 10:53

Jaffa

22.02.2019 06:37

Srpska elita je pristala na igru, samo da bi vladali i bili bogati.

Đorđe

22.02.2019 06:53

Miloševićev, Tadićev i .. potrčko. Pozovite u studio Vuka Jeremića, on je bio ministar spoljnih poslova Srbije, zna dosta. Pozzz....

Milojko

22.02.2019 08:42

Ortodoksni demagog, toliko je u vlasti a sve drugi kriv, hehhe

Ivica Prascic

22.02.2019 12:05

Samo nemoj da im pjevas tokom pregovora, pokrenuce invaziju pravo na Beograd hahaha

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.