Kovačević: Otkriti ime nalogodavca

U Okružnom sudu u Banjaluci danas je počelo suđenje Marku Čoliću (32) koji se tereti za pokušaj ubistva novinara BN televizije Vladimira Кovačevića.

Republika Srpska 21.02.2019 | 12:54
Kovačević: Otkriti ime nalogodavca
Drugooptuženi u ovom krivičnom djelu Nedeljko Dukić (28) još uvijek je u bjekstvu i za njim je raspisana potjernica, prenosi portal Gerila.info.

Nakon davanja iskaza u sudu, Vladimir Kovačević je izjavio: “Ne bih zaista da komentarišem tok suđenja. Jedino što očekujem da postupak do kraja bude pravičan. Očekujem da se u konačnici donesu imena nalogodavaca napada”.

Kovačević je novinarima rekao da je još rano govoriti o tome ko bi mogao biti eventualni nalogodavac, kao i da li će se to uopšte i desiti.

Tokom nastavka suđenja očekuje se izlaganje dvojice vještaka.

Okružno javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Čolića 27. decembra prošle godine. U optužnici se navodi da su Čolić i Dukić napali Vladimira Кovačevića 26. avgusta oko 20.40 časova ispred zgrade u kojoj stanuje u banjalučkom naselju Obilićevo.

Kada se Kovačević vraćao kući sa radnog zadatka iz mraka su ga zaskočili napadači sa kapuljačama na glavi i premlatili palicama. Motivi ovog napada još nisu poznati.

U optužnici stoji: “Кada su uočili da on prilazi kući trotoarom, pritračali su mu i napali ga i odmah počeli da udaraju teleskopskim palicama. Oba su bili maskirani i imali su kapuljače navučene peko glave. Čolić je Кovačeviću prišao s prednje strane, a Dukić s leđa. Udarcima teleskopskih palica su ga oborili i tukli sve dok on nije počeo da glasno doziva u pomoć. Tada su pobjegli u nepoznatom pravcu.”

(gerila.info)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Milojko Babić

21.02.2019 12:27

Otkriti nalogodavce?!!!To ti je u "Laktaškoj Koreji",kao kad se zapitaš:Ko u stadu mrče ovce!?

ODGOVORITE
Name

Janko

21.02.2019 12:36

Da postoji politička volja vladajuće klike slučaj napada na novinara Kovačevića bio bi riješen za dvije sedmice.

ODGOVORITE
Name

Dijagnoza

21.02.2019 14:41

Dajte predmet onom inspektoru što je prijetio Stanivukoviću, čovjek je profi.

ODGOVORITE
Name

Deutschland

21.02.2019 14:59

Zna se nalogodavac,Dodik,Lukac,i krvnik iz MUP-a,Milos Bandić,i u Jasenovcu,tom krvniku,bi pozavidjeli, Artuković,to je bio RAT,a Milos Bandić,u miru ubija djecu, takav radi u MUP-u, istorija ce njegove krvave ruke,suditi,zar mogu Srbi takvi zlocince biti,kao Milos Bandić