Znamo gdje (ne)će Murinjo raditi sljedeće sezone!

A možda i ko bi mogao da bude igrač koga će dovesti u naredni klub. . .

Fudbal 20.02.2019 | 19:00
Znamo gdje (ne)će Murinjo raditi sljedeće sezone!
Žoze Murinjo uživa u odmoru bez fudbala, ali "najvažniju sporednu stvar" na svetu ne može da zaobiđe ni kada ne vodi neki od najvećih klubova na svetu...

Portugalac je nedavno postao stručni konsultant na "RT", međutim dobro znaju i u Rusiji da je to samo privremeno dok mu na kućnu adresu ne stigne poziv kluba koji želi njegove usluge, a već neko vreme se priča o tome da bi to mogao da bude neki od timova u kojima je već radio.

Najviše se spominje Inter, pa Real Madrid i Čelsi, gde je imao dva mandata.

"Gospodin Specijalni" nije još uvek otkrio da li ima nekih ponuda i gde bi želeo da nastavi trenersku karijeru, ali u izjavi koju je dao posle utakmice Lil - Monpelje (0:0), koju je gledao ovog vikenda, može se naslutiti gde (ne)će raditi.

"Ne, nisam gledao Mančester junajted - PSŽ. Povremeno gledam utakmice Junajteda, ali preferiram druge lige. U Premijer ligi znam svakog igrača...".

Sasvim je moguće da je Murinjo govorio iz ugla "skautinga", ali navikli smo od njega da su sve izjave dvosmislene, tako da se može tumačiti i da mu se ne vraća na Ostrvo.

Novi izazov u karijeri bi možda mogla da bude Francuska, i zbog toga je smatraju mnogi gledao utakmicu između Lila i Monpeljea, ali teško da sem Pari sen Žermena može da ispuni njegove finansijske zahteve.

Zbog toga se smatra da je na pomenutom meču gledao Nikolasa Pepea koji ove sezone briljira u Ligi 1, a deluje kao igrač po ukusu Žozea Murinja.

Mladi fudbaler iz Obale Slonovače (23) je eksplodirao u dresu Lila pošto je postigao 16 golova i zabeležio deset asistencija, pa nema sumnje da će se predstojećeg leta za njega otimati najveći klubovi Evrope.

Zanimljivo je da je Pepe, koji igra na desnom krilu, kazao da navija za Čelsi koji je zavoleo u prvoj eri Žozea Murinja na "Bridžu" kada su igrali njegovi sunarodnici Kalu i Drogba.

Pepe na utakmici protiv Monpeljea, za koji su nastupali srpski fudbaleri Mihajlo Ristić i Petar Škuletić, nije uspeo da nastavi golgetersku seriju zbog koje je Lil tako dobro plasiran, a njegov najbolji pokušaj ostao je na stativi.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar