Dembele otvoreno - zašto je napustio Totenhem...?

Na kraju, ima osećaj da mu je sve slično kao u Totenhemu!

Fudbal 18.02.2019 | 20:00
Dembele otvoreno - zašto je napustio Totenhem...?
Posle više od godinu dana čestih spekulacija o mogućim transferima u Seriju A, Ligu 1 ili Primeru Musa Dembele je ove zime doneo odluku da napusti Totenhem posle šest i po godina i preko 250 mečeva u dresu Pevaca i preseli se u kineski Guangdžou R&F kod Dragana Stojkovića Piksija, gde je dobio trogodišnji ugovor i veliku platu.

Mada je javnosti odmah bilo jasno kakvim se motivima vodio Belgijanac kada je Premijer ligu zamenio kineskom Superligom, ali on ističe da je u pitanju nešto sasvim drugo.

"Iskreno verujem da sam komunikativan čovek i stvari ne shvatam previše ozbiljno. Ne volim kada sam ozbiljan. Izvan terena mogu da se nasmejem i budem dobar sa svima. Sebe vidim kao čoveka otvorenog uma. To je jedan od razloga zašto sam izabrao da posle svega odem u Kinu. Hteo sam nešto drugačije", kaže Dembele i nastavlja:

"Hteo sam da iskusim drugačiji stil života. Čuo sam toliko toga dobrog o hrani u Guangdžouu. Probaću sve što mogu. Verujem i da će se mojoj porodici dopasti u Kini".

Dembele je otkrio i kako mu je tekao proces adaptacije i kako ga je svlačionica prihvatila.

"Osećaj je dobar, od prvog dana sam osetio da sam dobrodošao. To mi je bilo jako važno, kao i uvek kada dolazite u novi klub. Ljudi ovde pomažu mi u svakom trenutku i čine sve da se osećam kao kod kuće", priča Dembele i otkriva kako je počeo da uči i kineski jezik:

"Na telefonu imam aplikaciju koja mi pomaže da razumem neke reči. Nadam se da ću kroz šest meseci znati tečno da izgovorim neke fraze. Zasad znam 'Ni hao', što znači 'U redu'. Lepo mi je ovde".

Na kraju, malo i o radu sa Draganom Stojkovićem i novim saigračima.

"Super je. Sviđa mi se što su svi šaljivdžije i tu energiju prenose i na teren. Naravno, kada se radi ozbiljno, onda smo svi fokusirani na cilj. Ali, između vežbi, treninga, svi su super raspoloženi i to mi se posebno dopada. Slično je kao u Totenhemu. Verujem da svi u timu imaju pravi mentalitet i da su dobri ljudi, pored toga što su dobri igrači".

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar