DZ BN: Otvorena Škola za trudnice

U Domu zdravlja u Bijeljini sa radom je počela Škola za trudnice. Mjesto gdje će buduće majke dobijati neophodne informacije vezane za devetomjesečni period trudnoće, te će uz savjete, vježbe i stalne konsultacije i edukacije, bez straha i nedoumica dočekati rođenje bebe.

Republika Srpska 12.02.2019 | 15:37
DZ BN: Otvorena Škola za trudnice
Škola za psihofizičku pripremu trudnica pri bijeljinskom Domu zdravlja će budućim majkama pomoći da kroz devet mjeseci prođu uz stručna lica koja će ih pripremiti za najvažniji i najljepši događaj u životu.

Bez straha, uz vježbe primjerene njihovom stanju, pomoći će im da prevladaju brige i strahove. Za ovaj poduhvat Dom zdravlja se priprema već neko vrijeme, a na zadovoljstvo i ljekara i trudnica konačno su stvoreni uslovi, rekao je direktor Doma zdravlja dr Duško Milovanović.

Medicinsko osoblje ove ustanove spremno je da odgovori svim zahtjevima, te će buduće mame imati priliku da nauče sve o porođaju, ophođenju sa bebom u prvim danima života, dojenju i brojnim drugim dilemama koje budu imale, rekao je načelnik Službe ginekologije dr Bojan Stević.

Škola za trudnice bijeljinskog Doma zdravlja imaće aktivnosti dva puta sedmično u trajanju od po dva sata, biće besplatna za registrovane korisnike, dok će se i za ostale trudnice u narednom periodu naći model kako bi i one bile uključene u ovu školu.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Sve za djecu

12.02.2019 15:16

Ovakvu školu bi trebali imati u svakom mjestu i gradu BiH, barem neko savjetovalište za buduće roditelje! Svijet ostaje na našoj djeci.

ODGOVORITE