Kotor uvršten na listu 15 najboljih destinacija u Evropi

Kotor je, nakon glasanja, zauzeo 13. poziciju na zvaničnoj listi 15 najboljih evropskih destinacija – European Best Destinations 2019.

Putovanja 12.02.2019 | 11:35
Kotor uvršten na listu 15 najboljih destinacija u Evropi
Kotor se, u konkurenciji među 20 gradova, plasirao ispred Firence, Rige, Pariza, Londona, Beča, Brisela i Berlina, prenosi portal Boka news.

U glasanju su učestvovali ljubitelji kulturnog turizma iz 153 zemlje, a na zvaničnom sajtu EBD navedeno je da je Kotor idealna destinacija za one koji traže autentičnost i novo iskustvo.

"Kotor je odličan izbor za one koji se ne mogu opredeliti između sunčanja tokom opuštajućeg odmora i otkrivanja kulturno-istorijskog nasleđa, porodičnog odmora ili romantičnog putovanja", rekli su iz EBD-a.

Iz EBD-a su kazali da je Kotor pogodan za svakoga, kao i da je vreme da se odustane od velikih prestonica i pronađe mir za odmor u Kotoru.

Kriterijumi za ubacivanje na tu listu podrazumevaju da je reč o destinaciji kulturnog turizma sa najboljim odnosom raznovrsnosti ponude, dostupnosti i cene.

Na vrhu liste najboljih evropskih destinacija našla se Budimpešta, koja ima najbolji spoj kulturnih sadržaja, gastronomske ponude, termalnih voda i znamenitosti svetske baštine.

EBD je organizacija sa sedištem u Briselu čija je uloga promocija kulture i turizma u Evropi, a u partnerstvu sa više od 300 turističkih predstavništava i EDEN mrežom Evropske komisije, deluje u pravcu boljeg upoznavanja sa potencijalima evropskih destinacija.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar